Šta je novo?

Prebrojavanje minusa, hitno!

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Imam spiskove prisutnih clanova jedne ovece grupe (200ljudi) na sastancima koje smo imali 6 meseci, obicno 2 puta nedeljno. Znaci oni koji su bili prisutni na sastanku su se potpisali na spisak i samim tim treba da dobiju + za taj sastanak, a oni koji nisu bili prisutni imaju minus. Znaci ja sto hitnije treba da imam stanje za svakog pojedinca koliko je imao pluseva i koliko minuseva ukupno.
Molim za pomoc kako ovo najbrze i najjednostavnije da uradim...
Ja sam pokusavao nesto u Excelu, ali ga ne znam dovoljno tako da...samo sam otkucao imena clanova i dalje ne znam kako.
Bitno je da kazem da clanovi nisu potpisivani po nekom redu, vec kako je ko seo i kako je ko dobio spisak.

Ako si vec otkucao imena u Excelu, iskoristi ih na taj nacin sto ces i poljima u istom redu sa imenima ukucavati 1 za + ,a 0 za -. Jedno polje ispred imena neka ima formulu koja ce racunati zbir svih pluseva i minusa u jednom redu. Rezultat ce biti svi plusevi, tj koliko je neko bio puta na sastancima, posto se nule ne racunaju. Verujem da se ovo lako, samo koriscenje SUM formule... Ali ukoliko budes imao problema, posalji mi ta imena na mail [email protected] pa ti mogu ja to uraditi....Ali ukoliko neko zna neko elegantnije resenje slobodno neka napise:)

pa mozhe da se uradi preko struktura u c-u.... ko ima zhivce da kucka 200 imena :)

Otprilike sam jedan deo posla zavrsio i ovako....a sada imam jos sledece:
Posto sada za svakog clana imam redni broj, da li je nekako moguce da negde (u Excelu) otkucam taj redni br. a da me program redirektije na odredjeno polje u koje treba da stavim + (odnosno 1) i posle toka - opet redni broj pa plus...i to tako da nemam neke klikove izmedju....znaci da ide brzo...:)

Mozes da stavis auto-filter u zaglavlje tabele, pa pomoću njega da
biras broj koji ti treba i lupas minus ili pluseve. Kada ukucaš sve,
koristi funkciju COUNTIF i završio si posao. Ima još načina,
ali mi je trenutno pao na pamet samo ovaj. :d

Brate, ako bi mogao malo preciznije da mi kazes kako to da uradim....
A inace tih pluseva i minuseva ima vise, u zavisnosti od datuma. Tako da ja u jedno vreme radim samo za jedan datum.

Poslednja izmena:
Pa batali se posla asistenta na nekom fakultetu. :d :d :d
"Oveca grupa oko 200 ljudi sastanci 2X nedeljno i hitno ti pocetkom Januara trebaju zbirovi dolaznosti" - BUSTED

MA PODELI LJUDIMA POTPISE bre :) :) :)

Sve vreme se paranoisem da je neko sa mog fakulteta,ipak takva inkvizicija retko gde postoji :)

Kod nas postoje i po dve kolone: u jednoj upisujes ime, a u drugoj se potpisujes, da bi uporedjivali potpise iz nedelje u nedelju ( da te ne daj Boze na spisak ne upise neko drugi)... Ovo je jedna od stvari koja mi je pala na pamet, bilo je jos puno "orginalnih resenja"... Ala ima dokonih ljudi :D :d

Minister kad ne znas sam program da napravis, onda nemoj ni da maltretiras ljude da ti dolaze na casove |>

Garant predajes neki racunarski predmet |>>> zbog takvih sam ja dve 9 i jednu 8 dobio na studijama, kad sam bio pametniji od asistenta

Ovako napamet mogu da ti kazem da koristis funkciju countif i da bi trebala da ti uradi posao... za vise konsultuj help

Da se razumemo, ....pogodili ste, jeste za fax, ali samo sto sam ja tu student a ne profesor, ...... to malo menja situaciju :)

Poslednja izmena:
Slabo te uce onda |>>>

Probaj ovako nesto... sad ja ne pamtim sintaksu ali definitivno countif

A B C D....
1 ime prezime polje u koje ces da pises fju i da dobijes rez +++---++-+-++--

u to polje pises nesto tipa =countif($D1:$Z1;"+")

i to ce ti prebrojati sve pluseve od polja d1 do z1 |)
onda tu funkciju prevuces u sve naredne redove pomocu onog plusica (e to vec ne znam kako da ti objasnim) i eksel ce skontati i lepo ti dati zeljeni rezultat...
za odredjivanje tog d1:z1 uzmes da unosis formulu, pa onda misem selektujes sve sto ti treba da se sabira...

Nije mi potpuno jasno ovo sto mi pricas, ali koliko vidim, ti mislis da mi treba formula za sabiranje +-eva i --eva, a to nije problem. Problem je unosenje prisutnih sa spiskova u Excel. Znaci da ne bi morao da trazim na kompjuteru gde se nalazi student, vec samo da otkucam njegov br. indeksa i recimo pritiskom na ENTER da me prebaci u polje, za taj datum da mu upisem +.

uh promasio sam temu... skroz... ja sam samo citao sta ti je neko gore odgovorio, pa sam napisao bolje resenje...

zar ne moze jednostavno sa search?!

Možeš da označeš red sa zaglavljem tabele. Onda odeš na meni Data,
pa Filter, pa Auto-Filter, pojaviće se padajući meniji iznad svake kolone,
ti u koloni gde su brojevi indexa samo biraj iz padajućeg menija broj indexa
i rokaj plus ili minus. Posle isključiš filter na isti način kao što si ga i uključio.
Je l' to to ili je nešto drugo u pitanju? :D

Nazad
Vrh Dno