Šta je novo?

(Pre)visoki IT ljudi, ima li vas ovde?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovu IT temu :D otvaram iz revolta. 90% vas ce se smejati ali verujte mi da meni vise nije smesno. Zasto?

Naime, spadam u mali procenat populacije koja se visinski istice u odnosu na ostale. Konkretno, visok sam 207 cm i imam problem - verovali ili ne u ovom gradu (Beogradu) za ljude koji su visoki apsolutno nema nista da se kupi!

Krenimo od obuce koju sam trazio u zadnjih par dana, najobicnije patike. Gde god da sam usao, najveci broj je - 46, ponegde 47. U sportskim radnjama tuga je jos veca - samo ultra-mega-fensi-shmensi-sija-****-keve-mocni-rendzeri-bla-bla-trutj patike imaju u brojevima iznad 48.5 i izgledaju otprilike kako sam ih opisao - JADNO a kostaju PAPRENO. Sta je sad ovo svi su postali kinezi preko noci? Cak ne postoji mogucnost ni da se poruci! Da ne pricam o odeci - ak one nadjem XXXL kosulju, mogu da se slikam :) Srecom to se lako nadje ali je izbor opet suzen.

Juce sam obisao Fitex, Djaka, Tresspass i jos par radji i dzaba, ovdasnji prodavci kao da su zaboravili da postojimo i mi vecih gabarita.

Dakle ako vas ima pitanje je prosto - gde se snabdevate obucom, odecom..? Ili da izvadim Visu Revolving i da krenem da se oblacim na eBay-u.

Poslednja izmena:
ne znam kakve patike nosis ali 13 moze da se nadje opusteno ako posetis madness ili chandoo.

13 je premalo meni treba 15 :) (49 pa na gore).

Gde je Big Foot?

Vrlo interesantna tema

Pozdrav svima, svidja mi se tema pa ne bi bilo lose da mi kolege malo razmenimo informacije:

Visok sam 203 cm, imam oko 105 kila, nosim obucu 48 (patike), a 46-49 cipele (zavisi od kalupa)

- Elegantnu, rucno izradjenu koznu obucu (za posao i druge prilike) kupujem godinama u Labradoru. Imaju prodavnicu u centru grada i u Zemunu proguglajte malo. Odgovara mi njihov kalup 46, imaju i vece brojeve, a moguce je da urade i cipelu po narudzbini po merama koje Vam u radnji uzmu. Cipele nisu skuplje od 100 EUR, a vrede svaku paru. Pored cipeka imaju i koznih patiko/cipela. Takodje napominjem da nisu staromodni kao "Guliver" vec su skoro svi modeli izuzetni.

- Elegantne pamucne moderne i klasicne kosulje za posao kupujem u radnji "Lester" u Srpskih Vladara prekoputa Beogradjanke koja prodaje i kosulje proizvodaca iz Arandjelovca "Leonardo" . Kosulje su jako kvalitetne, a caka je u tome sto samo treba da odredite koja vam velicina/broj kragne odgovara (meni mislim 42). Posto je ta velicina skoro sigurno kratka kako po duzini tako i po rukavima dogovite se sa prodavacicama da Vam uzmu meru i odrede pravu duzinu rukava i kosulje. Nakon toga napravi se porudzbina od minimum 5 kosulja, a vi dobijete posle 10-tak dana kosulje prakticno po Vasoj meri. Kada sam uzimao poslednju turu cena po kosulji je bila oko 2.800 din.

- Patike, majce i dukseve kupujem po sportskim radnjama. Za visoke ljude dosta robe ima u Trefu na Terazijama u prolazu ispod palate Albanije.

- Od skoro, garderobu za visoke ljude ima i Springfield (verovali ili ne) pa neretko kod njih nailazim na kosulje i dzempere koji su mi veliki. Outlet imaju u IDEI na novom Beogradu u Omladinskih Brigada pa cesto i tamo moze da se nadje nesto bas veliko za male pare.

Toliko od mene za sada. Ako se setim jos necega dodacu

Pozdrav

Poslednja izmena:
ja imam isti problem,shake su mi ogromne i zbog toga sam promenio oko 10misha :) i vec planiram Deathaddera da dam u oglase :) oko obuce isto imam problema jer nosim 48,5 i patike mi je mnogo teshko naci,za svaki dan patike uvek nadjem kao shto reche podvarak u madness-u ili u chandoo,ali ovako teshko :) dok za odecu tu nemam problema :),osim jednom kada sam nabasao na jedan dux koji mi se mnogo svidjao ali broja za mene nije bilo :(,ali shta da se radi :) :wave:

Poslednja izmena:
Ja srecom nemam tolikih problema sa obucom... nosim samo 45-46. Ali zato imam problema u autobusima, bioskopima, pozoristima, taksiju, ...

Zato predlazem da osnujemo udruzenje "Pokret za prava visokih" i da trazimo nasa prava da mozemo da sednemo u javnom prevozu ili javnim ustanovama, da prodavnice i uvoznici moraju da imaju bar 10-15% robe prilagodjene visokim ljudima (znaci svaka radnja mora da ima modele cipela ili patika, odece, .... za nas velike).

O ovome razmisljam dosta dugo i ozbiljan sam u namerama da pokrenem udruzenje. Obzirom da se ovih dana donosi zakon o diskriminaciji mislim da bi to trebalo iskoristiti.

moje mere: 201cm/11X KG (5<X<9) broj cipela i patika od 46 - 49 od kalupa

elegantne cipele kupujem u Opacicu u SC, pored biletarnice - levo.
imaju velike brojeve, a mogu i da rade custom made po narudzbini. cene su uvek bile cca 100 E.

patike sam zadnji put kupio u Stanklencu na Trgu, kod ulaza, imaju Reebok i Nike. normalne cene i daju 6 meseci garancije na patike.

zadnje vreme se oblacim u Legendu, uglavnom kupujem stvari koje su na snizenju - kada padnu na normalnu vrednost (prepolove cenu). radnice su navikle, pa mi jave kada treba da dodje nesto novo, a veliki broj.

uglavnom stvari kupim tako sto se setam sa suprugom, pa jurimo nesto za nju, i dok je cekam, pitam cisto jel imaju nesto od velikih brojeva, i tako mi natrci.

eh da, zhena mi je kupila super zimsku jaknu u Piramidi za 100E, ali ne skijasku, vec vishe klasicnu. isto tako jurila nesto za sebe, videla jaknu, zvala me na posao, pitala me da izmerim duzinu ruku i shirinu ramena, izmerio me kolega, ja joj javio - i odgovaralo je, pa je kupila...

eto...

Ja sam sa ebaya porucivao majice kratkih rukava, i fora je u tome sto americki XXL je mozda taman onom Paul Senioru iz americkih copera. Znaci osecao sam se kao kazastanski prosjak kada sam je navukao. To tebi treba.

Pozdrav svima, svidja mi se tema pa ne bi bilo lose da mi kolege malo razmenimo informacije:

Visok sam 203 cm, imam oko 105 kila, nosim obucu 48 (patike), a 46-49 cipele (zavisi od kalupa)

- Elegantnu, rucno izradjenu koznu obucu (za posao i druge prilike) kupujem godinama u Labradoru. Imaju prodavnicu u centru grada i u Zemunu proguglajte malo. Odgovara mi njihov kalup 46, imaju i vece brojeve, a moguce je da urade i cipelu po narudzbini po merama koje Vam u radnji uzmu. Cipele nisu skuplje od 100 EUR, a vrede svaku paru. Pored cipeka imaju i koznih patiko/cipela. Takodje napominjem da nisu staromodni kao "Guliver" vec su skoro svi modeli izuzetni.

- Elegantne pamucne moderne i klasicne kosulje za posao kupujem u radnji "Lester" u Srpskih Vladara prekoputa Beogradjanke koja prodaje i kosulje proizvodaca iz Arandjelovca "Leonardo" . Kosulje su jako kvalitetne, a caka je u tome sto samo treba da odredite koja vam velicina/broj kragne odgovara (meni mislim 42). Posto je ta velicina skoro sigurno kratka kako po duzini tako i po rukavima dogovite se sa prodavacicama da Vam uzmu meru i odrede pravu duzinu rukava i kosulje. Nakon toga napravi se porudzbina od minimum 5 kosulja, a vi dobijete posle 10-tak dana kosulje prakticno po Vasoj meri. Kada sam uzimao poslednju turu cena po kosulji je bila oko 2.800 din.

- Patike, majce i dukseve kupujem po sportskim radnjama. Za visoke ljude dosta robe ima u Trefu na Terazijama u prolazu ispod palate Albanije.

- Od skoro, garderobu za visoke ljude ima i Springfield (verovali ili ne) pa neretko kod njih nailazim na kosulje i dzempere koji su mi veliki. Outlet imaju u IDEI na novom Beogradu u Omladinskih Brigada pa cesto i tamo moze da se nadje nesto bas veliko za male pare.

Toliko od mene za sada. Ako se setim jos necega dodacu

Pozdrav

Au extra :) to mi treba.

Pored Springfilda, dobru odecu mozete naci u Time Out-u i Espritu (DeltaCity). Pantalone sam do sada nalazio samo kod prodavaca iz Novog Pazara (Nesal).

Meni je najveca frka za obucu, tacnije za normalne i sportske patike. Poseticu sve ove prodavnice :)

Retka tema gde se na ovom forumu prijavljuju mere khhh. :D
Ja sam trenutno na 201cm i 96kg mada imam raspon ruku 206cm i shiroka ramena/ledja/shta god, pa mi je isti djavo kada se sve sabere. E da, i broj patika 49 pa razumem Kutijinu muku jako dobro. (nosio sam 40 u 3. razredu osnovne :d)
@Kutija i ostali Hm, iz mog nekog skorashnjeg iskustva (e.g. mesec dana?) koshulje, dzempere i poneku jaknu u brojevima za dzigljave ima u Springfield-u samo mora da se kopa jel', onda u Delta City i to Pull & Bear i radnja pored, zaboravih ime. Takodje za divno chudo u Zari ima da se nadje poneki veliki broj ali isto bilo bi zgodno da povedete neku drugaricu ili devojku ili zhensko bilo koje vrste da se nadje ako niste vichi kopanju. Takodje, Tom Taylor ima dosta velikih stvari i znam da ima u LaCoste radnjama poneka velika stvar, ali oni su skupi. Dodushe njihov 47 meni odgovara tako da kontam mozhe i obuca da se nadje. Divac sport isto ima dosta velikih stvari.
Sportsku obucu nalazim u Nike-u, ali ne airmax i sl. nego one retro stvari AirForce i toga ima i u Sting-u (bivsha Avantguardia) i recimo Timberland za cipele i shta znam, barem je to to od onoga shto ja nosim. I znam da Fratelli Rossetti ima velike brojeve za elegantne cipele ali oni deru, blago recheno.
E da, OBAVEZNO ne kupujte u Big Foot-u jer su tamo npr. 49 patike i do 50% skuplje nego iste takve 49 patike u normalnoj radnji, prosto jer drzhe samo velike brojeve 46+, pa to i naplacuju papreno. Nauk za sve.

Ljudi pisite adrese :) za neke stvari Google ne pomaze.

Ne spadam u visoke ali cisto da prokomentarisem ;)

- Elegantnu, rucno izradjenu koznu obucu (za posao i druge prilike) kupujem godinama u Labradoru.
Gde je to? Meni ne trebaju veliki brojevi cipela ali mi je potrebna jako siroka... tipa u LLoyd i Bati jedva obucem bilo sta <47, a treba mi broj 42-44 po duzini :D

Kosulje su jako kvalitetne, a caka je u tome sto samo treba da odredite koja vam velicina/broj kragne odgovara (meni mislim 42).
Sad si me srozao kao Flintstones-a kad se postidi, meni je vrat 40 :D

@yoyoo, da vas ima dovoljno veruj mi bilo bi i prodavnica samo za vas ;) (za 10-15% je previse - ja onda hocu da svi natpisi u gradu se uvecaju 5x da bih ja i ostali ljudi slabog vida mogli da procitaju :D)

Pa problem sa vidom je neka vrsta invaliditeta a to sto je neko visi 27 cm od proseka nije invaliditet :)
Ja sam po JUS-u! :D :D :d

Ja sam 194 to bas i ne spada u previsoke tako da sve nalazim sto mi treba
Sve patike(barem ove sto ja kupujem) postoje 47.5 a meni je to taman
cak ponekad i 46 odgovara.

Al razumem vasu muku kad vam treba 48 i veci brojevi

Ja se ne secam poslednji put da sam video nesto sto mi se svidja od patika a da imaju moj broj.

Tako da nisam kupoovao ono sto sam zeleo, nego ono sto sam mogao da obujem (48 broj).

A onda swastika zapali u USA i od tad samo online narucujem sta mi se svidja :D

Inace jednom sam otisao u Guliver i malo se postideo - jer tada nije ni bilo brojeva 46-49 nego sine sve nesto preko 50 :) Svaka cipela kao kanu :d

Sto je jedan kinez iz bloka reko kad su ga pitali jel ima 49
On : Da imam ja bi tu spavo ne bi iso kuci
hahahahaha

Ja srecom nemam tolikih problema sa obucom... nosim samo 45-46. Ali zato imam problema u autobusima, bioskopima, pozoristima, taksiju, ...

Zato predlazem da osnujemo udruzenje "Pokret za prava visokih" i da trazimo nasa prava da mozemo da sednemo u javnom prevozu ili javnim ustanovama, da prodavnice i uvoznici moraju da imaju bar 10-15% robe prilagodjene visokim ljudima (znaci svaka radnja mora da ima modele cipela ili patika, odece, .... za nas velike).

O ovome razmisljam dosta dugo i ozbiljan sam u namerama da pokrenem udruzenje. Obzirom da se ovih dana donosi zakon o diskriminaciji mislim da bi to trebalo iskoristiti.

Uopste nije losa ideja, naravno ako primate nas patuljke od 190cm, posto vidim da je ovo klub 200+, al bez zezanja, uvek sam zavideo onima koji se celi spakuju na sediste i kuntaju ko bebe dok ja trljam kolena o sediste ispred.
Uopste mislim da smo diskrimisani ko crnci.
A tek garderoba....zato i ne kupujem nista, uvek se smorim, samo po ovim sportskim radnjama nadjem da valja i broj i to na pocetku sezone, na rasprodaju nikad nema za nas , shmrc...
tuzno al istinito.

Svakom je njegova muka najteža. U odnosu na vas 200+, sa sam sa svojih 175cm pravi kepec... Trebalo bi da za takve kao što sam ja robe uvek ima na pretek. U principu i ima, ali recimo na rasprodajama nikad, ali baš nikad nema ništa za mene, jer na njih prodavci uvek iznesu ono što se nije rasprodalo a to su ili neke ultra male veličine za prave pravcate kepece ili veličine za "godzile". Za ljude moje visine ili tu negde na rasprodajama nikad ništa...

Primer: nedavno tražih da kupim sako... Na rasprodaji sam našao savršen model, cena samo 3500din, ali brojeva ima samo "S", probah i naravno meni premalen, i XL i XXL, naravno ogromni za mene. Eto da sam recimo 195cm, kupio bih prelep sako za samo 3500din, a ovako sam sličan morao da platim 8000din...

Poslednja izmena:
Za te pare si mogao da kupis Armani sako u Londonu :D
Eto, ako ne znate kako cete... Germanwings do Kelna, GW ili Ryan ili sta vec posle do Londona - sa ovako niskom funtom i extremnim rasprodajama tamo, nasa pijaca izgleda skupo...

Moj najveci problem- autobus. Visok sam nesto preko 190cm, i svi verovatno znate kakva je to patnja, kada na putovanju od 10+ sati svi spokojno spavaju a ja u nekoj WALL-E pozi proklinjem dan kada sam poceo da rastem :-(

ja imam isti problem,shake su mi ogromne i zbog toga sam promenio oko 10misha :) i vec planiram Deathaddera da dam u oglase :) oko obuce isto imam problema jer nosim 48,5 i patike mi je mnogo teshko naci,za svaki dan patike uvek nadjem kao shto reche podvarak u madness-u ili u chandoo,ali ovako teshko :) dok za odecu tu nemam problema :),osim jednom kada sam nabasao na jedan dux koji mi se mnogo svidjao ali broja za mene nije bilo :(,ali shta da se radi :) :wave:

A imas tek 17 :d
(morao sam)

197cm, 106kg nisam kao neki :d ali imam problem, sta god da kupim od dux-eva kratki su mi rukavi :D pa ih zavrcem ili drzim ruke u dzepovima xD

Poslednja izmena:
Kredit od 5k eurica i odmah u Metzigen :D

Salim se za kredit, ali drugar koji je visok 210, je tamo nasao vrhunske komade odece, cipela i sportske garderobe, sve vise od 50% jeftinije nego ovdI. Ogroman izbor, a pogotovo za Hugo Boss :) Da se i vi visoki isfensirate malo :) Tako da ako vas put navede tamo ..... http://www.outletcity-metzingen.com/

Prilozi

• metzingen.png
    metzingen.png
    438.6 KB · Pregleda: 141
Aj poshto se pricha o velikim stvarima... Je l' zna neko gde ima da se kupe XXL kondomi, obrnuh ceo beograd i nigde ne mogu da ih nadjem?

***, za nas velike stvarno nema stvari...

E i ja muku mucim...

201cm, 119 km (kg), 49-50 cipele / patike. Znaci haos. Ovde kod nas nema nista da se kupi. Pa onda dodjem u Beograd.. obidjem pola grada i nadjem ( i to samo nekad ) patike i kosulju (u vecini slucajeva u Springfildu).

U poslednje vrijeme dosta s ebay. Kupio sam 3 duksa i 1 par patika pa sam miran jedno vrijeme. Takodje neko spomenu , teksas pantole radi Nesal pa i to mogu ovde da narucim pa mi donesu veliki broj. A sto se tice majica, t shirt i polo uzimam Fruit of the Loom .. isto preko ebay, imaju velike brojeve i taman su mi.

Poslednja izmena:
Moj najveci problem- autobus. Visok sam nesto preko 190cm, i svi verovatno znate kakva je to patnja, kada na putovanju od 10+ sati svi spokojno spavaju a ja u nekoj WALL-E pozi proklinjem dan kada sam poceo da rastem :-(

:D:D:D Hah...ovo me podseti na jedan davni epsko istorijski dogadjaj u jednoj poznatoj subotickoj piceriji, krenuo nas drug sa svojih 208 da udje u lokal koji se nalazi u podrumu kad ono prenizak ulaz, tip nije skontao da treba da se sagne maltene 90 stepeni i pljas, ostao bez svesti na mestu...HAHAHAAHAHHAHAHAAHAHAHAHHAA :D:D:D:D:D

Nazad
Vrh Dno