Ja se još uvek nisam odlučio... jedno je sigurno: ne želim velike posledice na zdravlje dok završim fax... ipah bih da ga završim, a da ostanem normalan...
Nemam pojma ni kako da se odlučim (pismo/glava?

)
ni taj princip nije lošiji od traženja saveta na forumu :d
btw etf ima potpuno drugačiji princip studiranja nego ranije. Uveden bolonjski program se sprovodi već, mislim četiri ili pet godina. Tako da su, ili će dogodine, izaći studenti koji su završili faks po bolonji. I mogu da ti priznam da se meni taj pristup svidja. Imaš brdo izbornih predmeta i mozes da se usmeravaš onako kako ti hoćeš, ako znaš šta hoćeš

. I uopšte je lakše, lakše je položiti ispit, doći do informacija, knjiga itd. Pa vidite kakvi su samo sad prijemni za srednje škole. Dovoljan je po jedan bod.
Tako da bi ti ja preporučio da se malo raspitaš kod mladjih generacija. Recimo, možeš da budeš energetičar a da imaš masu ispita iz automatike.
normalan, ko je još ost`o normalan posle faksa?:d
Automatika se u svetu dobrano placa. Takodje i mikroelektronika, telekomunikacije...
true ,) , ali i kod nas.
Extra....
Ne vredi mi puno da gledam plan i program fakulteta. Više me interesuje koliko to praktično znači kad se položi
...
I koliko je pametno završiti ETF/FTN i na to dodati kasnije neke M$/Linux/Cisco sertifikate?
Sve sto naučiš može samo da ti pomogne u raznim situacijama, mada ne treba preterivati. Dosta ljudi sa telekomunikacija su pozavršavali cisco kurseve i sad rade posao vezan za to, a jako malo ljudi radi pravi inženjerski posao za koji ih je spremao fakultet.
Generalno, sa etfom imaš za sad u zemlji dembeliji, dve mogucnosti. 10% poslova su inženjerskog tipa, gde stvarno radiš posao za koji si se školovao, otkrivaš, rešavaš stvari, gde možeš da napreduješ da se usavršavaš, i da jednog dana stvarno možeš da kažeš da si stručan u nekom poslu.
90% poslova su uslužnog tipa, menadžerskog, gde si ustvari prodavac u recimo microsoftu, hpu, simensu, telenoru, dobiješ veću platu, auto, šljakaš 18 sati dnevno i realnoza 10 godina budeš senior executive account menager tj. malo veći baja prodavac. :d
Svi će ti ovde vući na svoju stranu. Etfovci na svoju, ftnovci na svoju, i ako ima nekog sa iskustvom sa temišvarskog faksa, mada sumnjam, na njihovu. Tako da bih ja bio malo skeptik, o svemu što se ovde piše.
Realno etf i ftn su nebo i zemlja, sa koje god strane posmatraš. Ja bih se prvo opredelio za disciplinu, pa onda odabrao jedan od ova dva, jer svaki ima svoje adute u nekoj oblasti.
Recimo ako ti je milije programiranje, sveobuhvatno, mislim da je ftn malo bolju tu. Da više rade na tome. Ako hoćeš da radiš automatiku, nikako nemoj u ns. itd...
Mislim da stil života u gradu ne bi trebalo da utiče na tvoju odluku o obrazovanju, koje će posle da usmeri ceo tvoj profesionalni život.
Za temišvarski nisam uopšte ništa čuo. Bilo bi zgodno da nas malo uputiš.
ajd pozdrav :wave: