Šta je novo?

Prečistač vazduha

od skora sam vlasnik xiaomi 4 lite modela. imam problem kada radi na vecim brzinama da se trese, da li je to slucaj jos kod nekog?
kada gledam od gore kroz resetku, deluje mi da ventilator nije u balansu, vuce ga na jednu stranu i samim tim ga trese kada brze vrti... ne znam da li je to problem i da li treba da reklamiram
Trese se a i meni izgleda da je van balansa. Probaj malo da ga pomeriš, možda nije u "libeli".

Pozdrav! Uzeo sam pre 10tak dana xiaomi air purifier 4 eu, a pazario sam odmah i dodatni filter sa ananasa, pa ako nekog zanima, par zapazanja. Filter koji mi je stigao je potpuno identican onom koji imam u purifieru. I vizuelno, po dimenzijama, gabaritima, nabori potpuno isti spolja i iznutra, cak i oni neki natpisi. Skroz skroz isto. Nikakve razlike nema ni u radu. Ono sto sam primetio je da na ananasu, mi serbia i jos nekim sajtovima nude filtere za mi purifier, pa iako ne stoji da su za cetvorku (uglavnom navode neke druge starije modele u opisu), po dimenzijama su mu identicni. Verujem da bi i oni radili, valjda je najvaznije da mogu da se uklope u uredjaj.

Приликом замене филтера, да ли је неопходно ресетовати уређај (4 про) или је доста само ставити нови унутра?

Ja sam sproveo ovo, iako imam nov filter. Ima postojeći još prečistačkih kapaciteta, nije za to presudan broj radnih dana. Predvideli su vek trajanja k’o motornog ulja, svašta.
Ako novi filter ima dole NFC tag, nema potrebe za reset uređaja, prepoznaje se kao nov.

Ja na Lite modelu drzao ona dva tastera par sekundi i resetovao mi se brojac sa filterom koji je vec bio u njemu... kod Lite modela filter ocigledno nema NFC!?

Филтер који садржи активни угаљ не бих смео да користим више него што треба, једном презасићен није уопште добар за здравље.

After replacing the filter turn on the purifier, and press and
hold the filter reset button for 6 seconds. A beeping sound
indicates that the filter has been successfully replaced, and
the filter service time has been reset.
Note: Purifier with RFID label at the bottom do not require
reset.

Poslednja izmena:
Upravo stigo, je l sam srecnik(na osnovu merenja koja vidim kod vas) pa kod mene napolju oscilira 30-70 vec pola sata ili je defektan?
u sobi ne prelazi 20-30
Na 200m od magistrale na obodu grada Kragujevca
Na slici pokazuje 61 ako neko ne vidi

Prilozi

• IMG_1284.jpeg
    IMG_1284.jpeg
    236.6 KB · Pregleda: 39
Trenutno u Kg...

Screenshot_20250112_140126.jpg

Treba uzeti u obzir gde su merači postavljeni jer i mikroklima ima svoje efekte.
Po ovome sve je OK sa tvojim uređajem, a u zatvorenom prostoru bi trebalo da održavaš (ako je to moguće) jednocifrene vrednosti, ili bar ne puno preko 10.

Откуд то да је преко Ананаса јефтинији 4 пута?

Verovatno je bio izlozbeni.
Ima ovde na temi milion opisa zbog kojih i ne kupujem kad je tako sumnjivo jeftino.
Ima razlog

Spark na Ananasu 14k, ostali u proseku 40-50k. Nejasno i meni ali ajde, videćemo sutra kada dođe.

Još ga nisu otkazali? Meni je i onda cena od 28k sama po sebi sumnjiva, o ovoj i da ne govorim.

Ja se dvoumim da li da uzmem xiaomi 4 pro ili blueair blue 3610, posto koliko sam procitao na netu xiaomi je izbacio hepa filtere i ubacio neke njihove za koje sem njih niko ne garantuje da vrede ista.

Koji biste preporučili / izabrali:
  • Bosch Air 2000
  • Xiaomi 4 Lite
  • Philips AC0650/10
Cene su im veoma slične (do 2000 rsd razlika, ako se gleda na eponuda).

Da se nadovežem (ovo sam uspeo da nadjem, valjda je to bitno za poređenje):

• Bosch Air 2000:
    CADR 180 m³/h
    Filtracija čestica: ? od 2.5 microna ?
    49 dB (A)
  • Xiaomi 4 Lite:
    CADR 120 m³/h (formaldehid) | 360m³/h (čestice)
    Filtracija čestica: od 0,3 mikrona
    61dB (A)
  • Philips AC0650/10:
    CADR 170 m³/h (čestice, GB/T)
    Filtracija čestica: 99,97% od 0,003 mikrona
    49 dB (A)
Pretpostavljam da je takođe bitna i dostupnost filtera, dugoročno gledano (da li će kroz koju godinu biti i dalje dostupni)

Poslednja izmena:
Potpuno nov uređaj došao, fabrički zapakovan sa zapakovanim filterima. Ja skidao nalepnice. Mislim da za ove pare nema bolje.
Dodatni plus je što nema kerefeke kao wifi, taman i za starije osobe da koriste.
Kakva je podrška za filtere?
Komša se opekao sa nekim generičkim kinezom tipa Alpha (K2 ultra recimo), a ovo mi liči na te varijante.

Kakva je podrška za filtere?
Komša se opekao sa nekim generičkim kinezom tipa Alpha (K2 ultra recimo), a ovo mi liči na te varijante.
Koliko sam ja video, ima da se kupe kod nas na tržištu. Doduše skuplji su onako poprilično. Ali gledao sam i kupovinu van (Amazon.de i Aliexpress) i ima ih. Odatle ću i da ih nabavljam.

Da se nadovežem (ovo sam uspeo da nadjem, valjda je to bitno za poređenje):

• Bosch Air 2000:
    CADR 180 m³/h
    Filtracija čestica: ? od 2.5 microna ?
    49 dB (A)
  • Xiaomi 4 Lite:
    CADR 120 m³/h (formaldehid) | 360m³/h (čestice)
    Filtracija čestica: od 0,3 mikrona
    61dB (A)
  • Philips AC0650/10:
    CADR 170 m³/h (čestice, GB/T)
    Filtracija čestica: 99,97% od 0,003 mikrona
    49 dB (A)
Pretpostavljam da je takođe bitna i dostupnost filtera, dugoročno gledano (da li će kroz koju godinu biti i dalje dostupni)
Baci pogled na Xiaomi Air Purifier 4 EU.

Koji biste preporučili / izabrali:
  • Bosch Air 2000
  • Xiaomi 4 Lite
  • Philips AC0650/10
Cene su im veoma slične (do 2000 rsd razlika, ako se gleda na eponuda).

Možda ovde leži odgovor (ako su tačna merenja):
U suštini to su veoma male razlike, veoma su slični. Ipak, Xiaomi 4 Lite ima malo bolje rezultate a jeftiniji je, tako da će najverovatnije biti Xiaomi...

Da li je možda neko uzimao ovaj jeftini prečišćivač? Iskustva, mišljenja?

Nazad
Vrh Dno