Šta je novo?

Prečistač vazduha

Zepter ima dva modela, starije i novije generacije, sada je pitanje koji si ti imao. Inače, mene kolega ubeđuje da su Zepter ubedljivo najbolji prečišćivači vazduha ali su i papreno skupi. Mislim da njihovi filteri imaju 7 različitih slojeva.
Mora čovek da opravda investiciju...
Žali Bože bačenih para...

da, ali ta voda je 150 dinara za balon od 5 ili 6 litara... a meni treba 8 litara dnevno. To je 5000 mesecno na vodu

Trošim 5-6 litara dnevno. U Metrou je nešto povoljnije, kada kupiš 20 kantica.

U Lidlu je sada preko 200 kantica.

Običnom vodom sam upropastio jedan ovlaživač.

Trošim 5-6 litara dnevno. U Metrou je nešto povoljnije, kada kupiš 20 kantica.

U Lidlu je sada preko 200 kantica.

Običnom vodom sam upropastio jedan ovlaživač.
Да ли би прокувана вода могла да се користи?
Тако смо бебама давали воду.

Da ne idemo u offtopic, to kuvanje vode za ljudsku ishranu je besmisleno. Voda je već bakteriološki ispravna, a ono što je problem u vodi, temperatura ne može da uništi.

Jel se isplati uzimati Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro ?

Uzeo bih ga u kombinaciji sa Xiaomi Smart Humidifier 2

Da li postoje neki prečistači za vazduh na našem tržištu za kućnu upotrebu koji se mogu koristiti za duvanski dim?

Da li postoje neki prečistači za vazduh na našem tržištu za kućnu upotrebu koji se mogu koristiti za duvanski dim?
Postoje, zovu se zabrana pušenja u zatvorenom ili još bolje ostavljanje pušenja, a ima i od proizvodjača, otvaranje prozora.

Svi prečišćivači se mogu koristiti za tu namenu, problem je što ćeš vrlo brzo usmrdeti filter i onda će isti moći da se koristi samo za tu namenu.

Iskreno, ne vidim logiku da se duvanski dim prečišćava. Jeftinije i efikasnije je otvoriti prozor i pojačati grejanje. Oksimoron je da nekom pušaču u zatvorenom smeta spoljnje zagadjenje pa da zbog toga neće da otvori prozor.

DA li neko imas iskustva sa: ZEPTER THERAPYAIR® SMART ?

Meni radi posao u većoj sobi bolje nego ne-pro Xiaomi Smart Air Purifier 4 u dvema manjim sobama. Takođe je i tiši.
Xiaomi Air Purifier 4 Pro.jpeg

Danas sam ga uzeo, evo šta je pokazao kada sam ga upalio u dnevnoj sobi.

Relativno brzo je očistio, za nekih 15 min sada večeras.

Ja uzeo danas Xiaomi 4 Lite. Večeras ga pustio da radi. Prvo pokazao na kratko 20, spustio na 8 i posle nekog vremena došao na 2-3. Videću kako će stanje biti kada poraste zagađenje, pošto vidim da je juce i danas generalno manje. Da nije tako pomislio bih da nije neki felerični primerak.

Ja uzeo danas Xiaomi 4 Lite. Večeras ga pustio da radi. Prvo pokazao na kratko 20, spustio na 8 i posle nekog vremena došao na 2-3. Videću kako će stanje biti kada poraste zagađenje, pošto vidim da je juce i danas generalno manje. Da nije tako pomislio bih da nije neki felerični primerak.
Onda kad je bila magla i ogromno zagadjenje, nije mogao da spusti ispod 19. Sve je tu bio na 19-25.

Sad ovih nedelju dana je izmedju 2 i 10 konstantno. Uglavnom nize sve.

^ Zapali šibicu, cigaretu ili nešto pored njega. Ako podigne na par stotina onda je u redu
Kad nam se spalilo neko ulje u tiganju odmah se zakucao na 600 (očigledno maksimum) dok nismo provjetrili.

I meni juče i danas ispod 10. Doduše solidno je čista atmosfera u Bgd.
Nedavno je zagađenje bilo ekstremno, 4 lite u auto. modu se jedva borio da spusti ispod 50, a sada je ispod 10. Tih dana je temperaturna inverzija zadržala sve otrove, posebno u kotlinama, a evo ova 2 dana se isto loži, industrija i TE rade kao i uvek, ulicama se kreće približno isti broj vozila SUS.
Ali sloj hladnog (i otrovnog) vazduha je razbijen, a ima i vetra. Jednostavno, imamo ozbiljan problem sa zagađenjem, a sve to (pri određenim uslovima) kombinacija klime i reljefa samo dodatno pogoršava, često do ekstremnih vrednosti zagađenja.

Nedavno je zagađenje bilo ekstremno, 4 lite u auto. modu se jedva borio da spusti ispod 50, a sada je ispod 10. Tih dana je temperaturna inverzija zadržala sve otrove, posebno u kotlinama, a evo ova 2 dana se isto loži, industrija i TE rade kao i uvek, ulicama se kreće približno isti broj vozila SUS.
Ali sloj hladnog (i otrovnog) vazduha je razbijen, a ima i vetra. Jednostavno, imamo ozbiljan problem sa zagađenjem, a sve to (pri određenim uslovima) kombinacija klime i reljefa samo dodatno pogoršava, često do ekstremnih vrednosti zagađenja.
Auto mod je poprilično beskoristan, osim u kombinaciji sa nekom automatizacijom.

Najbolji efekat ima na manual modu u skladu sa veličinom prostorije i ličnim doživljajem buke koju tada pravi.

Auto mod je poprilično beskoristan, osim u kombinaciji sa nekom automatizacijom.
Meni smeta što kada je na granici (30-35) stalno zaleće i usporava, pa ga prebacim u manual i klizačem podesim brzinu.

Meni je neprihvatljivo bilo šta osim potpuno odsustva pm čestica, a to jedino može sa manual modom ukoliko je zagadjenje veliko ili ima bilo kakvih propuštanja kroz stolariju.

Pritom, ne smatram da je manual mod glasan. Lep, ujednačen zvuk koji može i da bude tih ako prostorija nije prevelika.

od skora sam vlasnik xiaomi 4 lite modela. imam problem kada radi na vecim brzinama da se trese, da li je to slucaj jos kod nekog?
kada gledam od gore kroz resetku, deluje mi da ventilator nije u balansu, vuce ga na jednu stranu i samim tim ga trese kada brze vrti... ne znam da li je to problem i da li treba da reklamiram

I moj se trese malo, ali to se primeti samo ako stavim ruku na njega pa osetim, nije da se cuje pa da smeta..

Mora čovek da opravda investiciju...
Žali Bože bačenih para...

Daj neke razloge i informacije, ovako si samo napisao da su bačene pare ali bez argumenata.
Ima li neko istraživanje, na primer poređenje Zepter i Xiaomi prečišćivača? Može i drugih, ne škodi.
Ne znam ovi sadržaji po Youtube koliko su merodavni.

Ja konkretno imam Xiaomi 4 Pro i zadovoljan sam ako zanemarimo što Xiaomi Srbija nema na stanju filtere za njih već izvesno vreme i prave se ludi i neodgovaraju na poruke.
Zato Xiaomi ne mogu da preporučim nikome u Srbiji (ne znam kako je van Srbije), a treba da kupim još jedan prečišćivač.
Neko će sada napisati "pa imaš TRUE HEPA, pera žika filtere, na žika laza internet prodajama" ali to nisu originalni filteri i to ne opravdava ignorisanje kupaca od Xiaomi Srbija i njihovu nesposobnost da nabave filtere za proizvode koje prodaju i dalje.
Isto se može dogoditi i sa drugim modelima njihovih prečišćivača sutra, a i drugih proizvoda.
Dakle, podrška prema kupcima im je nula.
To je kao da kupite iPhone 16 i da nakon 3 meseca Apple prekine sa radom na softveru i prepusti vas na milost i nemilost.

Poslednja izmena:
Imam istraživanje. Zove se Rabbit air Minusa2.

Nazad
Vrh Dno