Kennym
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 09.04.2013
- Poena
- 154
Živim u kući gde okolno stanovništvo uključujući i mene se greje na drva ugalj itd. Kuća mi je orijentisana oko centralnog hodnika gde sam mislio da stavim prečišćivač da eventualno i filtrira i kupi dim koji izlazi tokom loženja. Mislio sam da ovaj jedan zbog kvadrature može da iznese celu kuću od 50-ak kvadrata. Da li onda bolje uzeti dva neka jeftinija za manju kvadraturu a da budu u sobama u kom se boravi i spava?Ovde većina koristi Xiaomi, te očekuj preporuku za njih. Pored same f-je prečišćavanja vazduha treba obratiti pažnju na mogućnost nabavke zamenskih filtera, jer bez novog filtera, kad se postojeći potroši uređaj je beskorisan (osim kao stalak za saksiju). Tako da može i Mercedes f-ing Bentley da piše na njemu bez zamenskih filtera dzabe ti.
Teoretski jedan uređaj može da pokriva jednu kuću ako ta kuća nema pregradne zidove tj. ima samo jednu prostoriju, i ako je dobro dimenzionisan prema toj prostoriji. U drugim slučajevima teško. Uglavnom za svaku veću prostoriju/sobu ako se u njoj boravi duže vreme treba ti po jedan uređaj. Naravno sve to zavisi od grada gde živiš tj. mikroklime tvoje okoline.
Razumeo sam te što se tiče filtera.