Šta je novo?

Prečistač vazduha

Mene samo zabima da li je istina da će prestati da ih proizvode. To bi milione uredjaja na svetu osakatilo. Da li je neko video zvanično da su ukinute serije 2 3 i pro i pro h? Još ima novih uredjaja da se uzmu pa mi nije baš logično.

Kakav je tebi filter kad radi non stop na max kolko prasine ima ?
72% trenutno stavljen nov 4tog novembra. Ovo je Xiaomi Air H3. Na ultra uvek u spavacoj sobi. Usisavam doduse svaki drugi dan stan, mora robot uskoro neki da padne.

Inace vrtim na ultra iz razloga sto je vazduh napolju preko 100 kad ne duva vetar *** mazut + zelezara lep miris vazduha. Drugi razlog je sto sam primetio da u sobi mnogo manja prasina, bas se primeti da je nema. Evo ga inace filter kako izgleda sad, a pre 20 dana je usisavan.

I zabiravih da kazem da nice nova zgrada odmah do mene tako da i prasina vise ako otvorim prozor.

2DB5CCC8-17C4-481F-8A0D-14353602A043.jpeg7B03CD08-5D08-4E64-8A63-D26153A8F4CE.jpeg

Zaboravih da dodam Xiaomi 4 Pro od 26 septembra vrti na ultra u dnevnoj sobi. Gledam filter kaze jos 218 dana ima da izdrzi.

Vidim da cu samo zbog duzeg zivota filtera da se prebacim na cetvorku. Al ajd imam 2 rezervna za 3H pa dok se ne potrose.

Ovo još nisam video u NS, ne znam da li je rekord ali eto da se pohvalimo i mi

Prilozi

• Screenshot_20221221-212953_AirVisual.jpg
    Screenshot_20221221-212953_AirVisual.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 41
Prosle zime u Pazaru su vrednosti pm2.5 isle i do 350. Trenutno je 190 i zagadjenje je kinstantno tokom cele zime, jedino kada vetar dune pa malo rastera. Svi se greju na drva, saobracaj gust, imamo i industrijske zagadjivace...
Nikome kapa da se namrsti od toga, sve u redu i sto je najsmesnije narod cuti..m

Mene samo zabima da li je istina da će prestati da ih proizvode. To bi milione uredjaja na svetu osakatilo. Da li je neko video zvanično da su ukinute serije 2 3 i pro i pro h? Još ima novih uredjaja da se uzmu pa mi nije baš logično.
Ma jok.

Veća zarada je na tome nego na uređaju, što bi sebi pucali u nogu.

Zaboravih da dodam Xiaomi 4 Pro od 26 septembra vrti na ultra u dnevnoj sobi. Gledam filter kaze jos 218 dana ima da izdrzi.

Vidim da cu samo zbog duzeg zivota filtera da se prebacim na cetvorku. Al ajd imam 2 rezervna za 3H pa dok se ne potrose.
Ako možeš da pojasniš: prebacićeš se na četvorku koju već imaš? Nisam pratio temu ranije.

Nema vetra, odmah štipa za grlo, posle 10min luftiranja mogu da dimim slaninu.

Prilozi

• Capture+_2022-12-22-08-47-58.png
    Capture+_2022-12-22-08-47-58.png
    471.3 KB · Pregleda: 34
Jedan prodavac mi je rekao da filteri na cetvrokama imaju skoro duplo vecu gustinu nego na trojkama. Po toj logici bi trebalo i da duze traju. Inace, 4 pro za 28k (uz kod 26,5) je ubedljivo najbolja cena koju sam ikada video. Primetih na nekoj fotki iznad da na filteru ima nekog teksta na ruskom. Isto je tako i na kutiji od preciscivaca. Izgleda da je Xiaomi-ju ostalo robe za rusko/ukrajinsko trziste.

po toj logici, vazduh kroz njih neće ni proći.

Možda ima veću površinu kad se razvuče, zadržavajući protok. Oni su skupljeni kao harmonika, zato su tako efikasni.

Jedan prodavac mi je rekao da filteri na cetvrokama imaju skoro duplo vecu gustinu nego na trojkama. Po toj logici bi trebalo i da duze traju. Inace, 4 pro za 28k (uz kod 26,5) je ubedljivo najbolja cena koju sam ikada video. Primetih na nekoj fotki iznad da na filteru ima nekog teksta na ruskom. Isto je tako i na kutiji od preciscivaca. Izgleda da je Xiaomi-ju ostalo robe za rusko/ukrajinsko trziste.

To da duže traju na 4 lite (i 4 Pro) od 3H piše samo na njihovom sajtu iako na istom sajtu stoji da:
  • je 3H HEPA dok 4 Lite/Pro to nije, već je neka njihova "ekstra, mega, giga" tvorevina
  • filter 4 Lite/Pro je za samo 25% teži od onog u 3H i maltene iste zapremine (ne znam debljinu), ali je zato za 100% izdržljiviji (ruku na srce, dobro su tu izmanipulisali, gde 3H traje "do 6 meseci", a 4 Lite/Pro "6 do 12 meseci", tako da tehnički to može biti tačno: 3H traje do 6 meseci, a 4 Lite/Pro do 7,5 meseci).

P.S. Jel bi mogao neko da izmeri debljinu filtera na 3H, 4 Lite i 4 Pro? Eventualno ako može vizuelno da utvrdi da li je (i koji) gušći.

Samo drugi uvoznik rekao bih, kupovao sam jos za vreme korone filter u VIP House-u isto sa ruskim oznakama, ali svejedno iz iste kineske fabrike dolazi.
E sad za duplo gušći filter, onda bi trebao dosta jači ventilator/više buke da se podjednaka količina proturi kroz njega? Treba izmeriti težinu jednog i drugog?

Ja sam ovih dana morao dva filtera da palim (neka Midea i 4Lite) u dnevnoj sobi (25kv) da bi spustili zagadjenje na prihvatnjivo.
Inace i kod mene ovlazivac vazduha pravi hazard kod ovih cistaca sa cesmovacom, probacu sa demineralizovanom vodom pa javljam ako nekog interesuje.

Radice sa DEMI vodo, ja testirao, nego sto ovaj moj Xiaomi za 24h popije 4l vode a demi voda je 130 din

Zdravo ljudi, koji preciscivac mi preporucujete do 20.000 rsd? Kvadratura 40 kvadrata.
Hvala unapred 😊

Kod mene u N. Pazaru katastrofa, 250 pm2.5.
Starija je zgrada i ima velike prozore, plus nemam klasicna vrata izmedju soba vec harmonika pa stan od 70 m² je dosta tesko iscistiti. Kupio sam pre neki dan mi pro4 i tesko moze da se izbori sa obolikim zagadjenjem. Kada ovu malo vecu dnevnu zatvorim sa harmonika vratima, preciscivac moze da spusti zagadjenje oko 20-30. Kada su otvorena ode na 60.
Jedino kada jwnzagadjenje manje, tipa 100-150, onda moze da dogura ispod 20.

Danasnje zagadjenje je nenormalno. Komšija pozvonio na vrata, otvorio i 5 min drzao, ode preko 70 vrednost.

U Bačkim Vinogradima pada kiša i ne uspeva da skloni dim iz vazduha. Otvoren prozor i ulazi 60. Da li je do mog komšiluka samo ne znam. Mada nas truje ovde i ova fabrika za plastifikaciju. Ne može da se diše koliko smrdi a okolo njive na kojima se gaji žito.

po toj logici, vazduh kroz njih neće ni proći.
I to ima logike. :)
Pre ce biti da je taj prodavac nesto pogresno razumeo i tako preneo, a ja prihvatio zdravo za gotovo. :LOL:

U pravu je @nemanja123, na cetvorkama su neki Xiaomi-jevi mega-giga filteri (high efficiency), nisu standardni HEPA.
Ovo nadjoh na njihovom sajtu (naravno da ce da se hvale kako su to najbolji filteri u novijoj istoriji :ROFLMAO:):
Xiaomi's High Efficiency Filter integrated melt-blown PP fibers with electrostatics technology equipped with bigger fibers space, which enables a large volume clean air to get through the filter.

Debljina filtera za 4 pro, tj. onog plasticnog prstena je 4cm (ne znam koliko je tazak, ne radi mi vaga). Preciscivac radi 9 dana skoro sve vreme i sada prikazuje da je filter na 98%.
Treba pomenuti i da je filter za 4 pro poprilicno skuplji, oko 8 hiljada. Ako ne traje duze, onda se i ne isplati :LOL: (jedino sto moze da precisti najvise m3 vazduha u sat vremena).

@Astmario Za tekst na ruskom je vise bila sala, nego sto mislim da je to slucaj. :)

Ovo još nisam video u NS, ne znam da li je rekord ali eto da se pohvalimo i mi
Pakao. Jutros u 5 sam se udavio dok sam biciklao na posao. Cim otvorim prozor Xiaomi poludi, 80+ u roku od minut

I to ima logike. :)
Pre ce biti da je taj prodavac nesto pogresno razumeo i tako preneo, a ja prihvatio zdravo za gotovo. :LOL:

U pravu je @nemanja123, na cetvorkama su neki Xiaomi-jevi mega-giga filteri (high efficiency), nisu standardni HEPA.
Ovo nadjoh na njihovom sajtu (naravno da ce da se hvale kako su to najbolji filteri u novijoj istoriji :ROFLMAO:):
Xiaomi's High Efficiency Filter integrated melt-blown PP fibers with electrostatics technology equipped with bigger fibers space, which enables a large volume clean air to get through the filter.

Debljina filtera za 4 pro, tj. onog plasticnog prstena je 4cm (ne znam koliko je tazak, ne radi mi vaga). Preciscivac radi 9 dana skoro sve vreme i sada prikazuje da je filter na 98%.
Treba pomenuti i da je filter za 4 pro poprilicno skuplji, oko 8 hiljada. Ako ne traje duze, onda se i ne isplati :LOL: (jedino sto moze da precisti najvise m3 vazduha u sat vremena).

@Astmario Za tekst na ruskom je vise bila sala, nego sto mislim da je to slucaj. :)
Površina je u pitanju, naravno. Prodavci nisu baš stručni za neka malo zahtevnija pitanja. Ćomi ima cilindrične filtere što daje veću površinu, za razliku od četvrtastih koji imaju malo manju površinu. No, skoro svi ovi filteri daju dovoljan nivo filtracije za kućnu upotrebu i samo su finese u pitanju. Čak i filter koji nije "true HEPA", filtrira deo sitnih čestica. S obzirom da im je cena slična, a da na akcijskim ponudama hepa bude po nekada i jeftinija...

juče sam primetio da iz uređaja dok radi dolazi neki miris...to međutim osetim samo dok radi...vadio sam filter, nije skoro ništa prljav, malo sam ga usisao, iz samog filtera i uređaja se ne oseća nikakav smrad...u xiaomi home stoji da ima još 90 dana...

jel bi trebalo da ga menjam, ili je "normalno" da kad već nabije neku kilometražu da se iz filtera ipak nešto oseća?

Nije normalno. Verovatno ti je profiltrirao neku vlagu ili isparenja od kuvanja. Ja bih ga zamenio bez obzira na tajmer.

hm, da, imao sam dosta vlage i kondenzacije ove sezone...sad ću morati pre promene filtera i odvlaživač da kupim...ne znam kako su ljudi živeli pre svih ovih sprava :)

Nazad
Vrh Dno