Šta je novo?

Prečistač vazduha

Porez na budale je taj segment prečistača vazduha, za svakog ko kapira kako funkcionišu.

Napiši u kakvim okolnostima planiraš da koristiš uredjaj. Koliki je prostor, koliko soba i slično.

Napiši u kakvim okolnostima planiraš da koristiš uredjaj. Koliki je prostor, koliko soba i slično.
Trenutno je i pitanju stan od oko 70 kvadrata. Uskoro prelazimo u kucu gde cemo koristiti 120. Preptostavljam da ne mogu sa jednim uredjajem zavrsiti, ali ispravite ako gresim. Dnevna soba i dve spavace. Potrebu za preciscivacem imamo u periodu kada se ljudi greju. Otprilike od novembra do aprila. Potrebno je provetravanje a provetravanjem samo dobijemo jos gori vazduh. Pored prometne ulice smo,jako puno izduvnih gasova,u blizini naselja smo gde ljudi većinom loze...imamo tri deteta...

Da, za svaku sobu je potreban po jedan prečišćivač.

Luftira se ujutru, po mogućstvu što kasnije, tokom ili nakon kuvanja i popodne, pre mraka i najvećeg zagadjenja. Ostatak dana su prozori zatvoreni. Grejanje se isključuje ukoliko je pretoplo, ne otvaraju se prozori da se stan rashladi.

Generalna preporuka je Xiaomi 3C, zbog cene i kvalitetnih i dostupnih filtera po ok ceni.

Uzeo bih najmanje jedan takav uredjaj za početak, ili 2 za dečije sobe i u početku bi ih premeštao po potrebi dok se ne upoznaš sa kućnim prečišćivačima i na koji način popravljaju kvalitet života. Kasnije je lako dokupititi iste ili jače uredjaje.

Za spavaće i manje dnevne sobe do 30-40m2, 3C je sasvim dovoljan ali veći isti uredjaj može ubrzati pročišćavanje prostora i smanjiti nivo buke u prostoru od 30+m2.

Ako se koristi ispravno, 3C je dovoljan do 40m2 (jedna soba). Najveći deo dana će raditi na nižim obrtajima i neće praviti buku.

Zepter je bacanje para.

Moja je 44m2. Ali ok, kapiram da nisam dobro formulisao. Ne znam gde sve ljudi žive. Ima dosta većih prostora ali je tu zaista neophodan jači uredjaj od 3C ili 3H. To je poenta.

Da, za svaku sobu je potreban po jedan prečišćivač.

Luftira se ujutru, po mogućstvu što kasnije, tokom ili nakon kuvanja i popodne, pre mraka i najvećeg zagadjenja. Ostatak dana su prozori zatvoreni. Grejanje se isključuje ukoliko je pretoplo, ne otvaraju se prozori da se stan rashladi.

Generalna preporuka je Xiaomi 3C, zbog cene i kvalitetnih i dostupnih filtera po ok ceni.

Uzeo bih najmanje jedan takav uredjaj za početak, ili 2 za dečije sobe i u početku bi ih premeštao po potrebi dok se ne upoznaš sa kućnim prečišćivačima i na koji način popravljaju kvalitet života. Kasnije je lako dokupititi iste ili jače uredjaje.

Za spavaće i manje dnevne sobe do 30-40m2, 3C je sasvim dovoljan ali veći isti uredjaj može ubrzati pročišćavanje prostora i smanjiti nivo buke u prostoru od 30+m2.

Ako se koristi ispravno, 3C je dovoljan do 40m2 (jedna soba). Najveći deo dana će raditi na nižim obrtajima i neće praviti buku.

Zepter je bacanje para.
Hvala!

Mislila sam da mozemo jednim uredjajem resiti ceo stan, ali ako to ne može zepter od onoliko para 😄 onda isti iznos damo za tri Xiaomi uredjaja. Zanima me da li isti kvalitet vazduha dobijamo i jednim i drugim?

Da, isti. To je prosta tehnologija i Xiaomi ima dobre hepa filtere.

Ne može ceo stan da se reši ni jednim portabl prečišćivačem jer nema dovoljno protoka vazduha.

Da, isti. To je prosta tehnologija i Xiaomi ima dobre hepa filtere.

Ne može ceo stan da se reši ni jednim portabl prečišćivačem jer nema dovoljno protoka vazduha.
Izvinite, jos nesto. Sada gledam i koja je razlika, prosto receno za nas koji ne razumemo bas sve, izmedju 3h i 3c oznake? Osim razlike u slovima 😀

3H ima rfid na filteru
Meri rvv
Meri temperaturu

Suštinski, ništa bitno. Inače, taj Cepter je prepakovan kinez koji se može naći pod još nekim brendovima za 50 % manje novca nego što je Cepter.

Kupi Zepter, mani se kineza prepakovanih. Kupi uredjaj koji daje 7 godina garancije, 6 filtera u jednom uredjaju.

7 godina zaredom najbolji uredjaj na svetu.

Ko ima viška novca tu je Daikin, recimo MC55W.

A to da je Zepter najbolji na svetu, pa još i 7 godina...

RabbitAir MinusA2 Ultra, tačno 50% cene Zeptera (isti uređaj je u pitanju), pa eto, imaće 7 godina najbolji uređaj za 50 % cene Zeptera

Društvo, valja li ovaj

XIAOMI Mi Prečišćivač vazduha Air Purifier 4 Lite EU?​

Iskustva sam bez vezano na ovu temu :)

a da prelistas nekoliko strana unazad? :)

Da li je neko od vas imao iskustva sa Levoit prečišćivačima, vidim da su visoko rangirani na Amazonu. Takođe primetio sam da su dobro cenovno pozicionirani kao i da su im filteri jeftiniji od šaomia.

Ko ima viška novca tu je Daikin, recimo MC55W.

A to da je Zepter najbolji na svetu, pa još i 7 godina...

RabbitAir MinusA2 Ultra, tačno 50% cene Zeptera (isti uređaj je u pitanju), pa eto, imaće 7 godina najbolji uređaj za 50 % cene Zeptera
Daikin je tu najozbiljnija firma, ostalo je boranija.

Ja bih još jednom skrenuo pažnju da je celoj priči sa prečišćivačima najbitnije da snaga uređaja odgovara veličini prostorije, i još važnije, da i za dve godine imate gde da kupite filtere. Ja sam godinama koristio Philips i smučilo mi se da maltretiram prijatelje da mi donose kad dolaze za Srbiju.

Drugari imam xiaomi 3H
Stavio sam ga u kuhinji gde mi je i sporet na drva za centralno grejanje (1m od njega), i nece da spusti PM vrednost ispod 30, kada ga pustim na max brzini, izvlaci mi onaj miris na čađ kad je sporet založen.
Imate li ovaj problem?
Dnevna i kuhinja su mi zajedno , bez pregrade
Da li da ga stavim u dnevnoj sto dalje od sporeta? Gde vama stoji?

Ti nas izgleda malo troluješ?

Nemam potrebe za to.
Citao sam ranije na ovoj temi da su ga ljudi koristili u dnevnoj, i da je nekima cak i neutralisao miris cadja, a meni ga stvorio.
Mozda treba da mu menjam mesto, negde sigurno gresim...
Malopre sam ga raspakovao , seftelisao...

Ukljucim sinoc ovlazivac posto sam zalozio kamin, on u dnevnu a preciscavac u spavacu razdaljina 10m. Oba su Saomi, preciscavac 3c. Polse 15ak minuta polude preciscavac. Ode u 200, gledam nema da dimi kamin jeste se usijao i postigo temepraturu od skoro 70C vode, iskljucim ovlazivac on se smiri. Iskljucim preciscavac stavim ovlazivac da radi na auto mod podeseno da vlaznost bude na 60%. Nocas neko vreme zena da umre od kaslja, ja takodje kasljao ali manje. Ona morala antihistamin da popije. Iskljucim ovlazivac, upalim preciscavac on 600 pokazuje.
Ustanem, gledam sta se desava, kamin se zagasio ne osecam dim(pomislih ce se potrujemo), imalo malo zara i kada smo legli, sada uopste nema zara, nema da smrdi na dim. Nista mi nije jasno.
Preciscavac radi na max i krece da smanjuje vrednosti. Za 10ak minuta pao ispod 100.
I dalje mi nije jasno sta se desilo, kako je para od ovlazicvaca dosla do spavace jer nas dele 10m, 2 otvora za vrata.
Ja nisam pio antihistamin jer kako je preciscavac radio tako sa osecao manje svraba u grlu.

Došla je vazduhom. Za razliku od prašine koja pada na pod, vlaga se kreće sa vazduhom.

Jel koristiš destilovsnu vodu, bez ikakvih dodataka, za ovlaživač? I koja je vrsta ovlaživača?

Nazad
Vrh Dno