Naravno da je do filtera i do protoka ali i da sam detektuje. Nisam imao prilike bar Xiaomi da vidim na delu (dok ga nisam kupio) a svi vi ga hvalite. A merac mu je ogromnaaa mana koja je i bitna. Onda ja ne razumem kako ga svi vi korsitite??? Koja podesavanje stalno ukljucen. Jer bi trebalo da SAM prepozna neko zagadjenje i da poveca. Dzabe i mega giga filter ako merac nije ispravan. Ili prosto xiaomi nije za moje potrebe. Sva sreca pa nije ni cena ogromna kao kod nekih.Prečistač vazduha je prosta sprava; ide vazduh kroz filterFilter je tu najbitnija stavka. Merač čestica može da bude bolji ili lošiji i to će svakako uticati na cenu. Kao što utiče dizajn, brend i sl. Dyson je lepo dizajnirana spravica sa kvalitetnijim meračem čestica, uobičajenim filterom i fino napucanom cenom.
Pošto gotovo sve zavisi od filtera, a kome je stalo da ima apsolutno vrh uređaj mislim da je ipak isplativije, odnosno bolje da kupi npr. IQ Air. Viša cena ide zbog sistema filtracije i ukupnog kvaliteta uređaja, a manje zbog samog dizajna![]()
Problem je sto nemas gde lepo da testiras ni jedan uredjaj. Na YTu sve isti Ja ako zapalim sibicu pored senzora naravno da ce detektovati. Poenta je valjda da se detektuje i malo dalje od "nosa" senzora. A Dysona sam ja video na delu i radi super. To sto je air flow sporiji meni ne igra neku ulogu. Bitno da preciznije i mnogo brze detektuje.
Evo primera. Ja znam da je to uredjaj za mene ali sam i sam priznao da mi je trenutno mnogo para pa sam kupio Xiaomi procitavsi samo pozitivne utiske. Dyson nema bas cistu peticu.

Poslednja izmena: