Baci pogled na ovaj članak možda ti može dati neke osnovne info https://svetzdravlja.rs/koji-preciscivac-vazduha-kupiti/. Našao sam još par kool članaka na tom portalu.drugari, htela bih da kupim neki prečišćivač treba mi neki kvalitetan da može da pokrije 60-70ak kvadrata. Šta preporučujete? Budžet mi je do 90 000 din. Hvala. Pozdrav.
Pozdrav.
Gledam da uzmem neki ovlazivac vazduha zbog problema sa sinusima i nosem uopste. Da li imate neku preporuku? Cena mi nije bitna ukoliko vredi. Hvala
Tek sam ga uzeo pa nisam puno eksperimentisao, rekoh da pitam ovde prvo. Probacu da ga ostavim da radi duze u zatvorenoj sobi pa da vidim da li ima razlike. Imam i ja hodnik od 10 kvm koji sa jedne strane ima sobu od 20 a druge 10, nisam siguran da bi imalo puno efekta, ali cu da probam.@m1tsu Kada otvoris vrata od hodnika?
Jel se oseca razlika kada udjes u tu sobu gde je uredjaj?
Inace ja planiram da ga stavim u sredisnji hodnik sa otvorenim vratima od dve sobe (ukupno oko 35 kvadrata) pa kako bude
Dada, mesto nije problem... Ne smeta, a ima dosta lufta. Na auto jedva da radi i pokazuje vrednosti izmedju 10-20. Za nocni mod je ista prica, niska brzina i bez efekta mada su vrednosti izmedju 10-20 pa kontam nema sta cistiti@m1tsu
Postavi ga na neku poziciju gde neće smetati, a imaće dovoljno lufta oko sebe da može vazduh da cirkuliše. Ostavi ga na Auto i uživaj. Ne znam kakav je Night mode, na 2S modelu je neupotrebljiv jer je preniska brzina ventilatora i praktično nema efekta.
Pomoći će sigurno, samo pitanje je koliko dugo će filter potrajati.Može li neki prečišćivač koliko toliko da pomogne kod dima od uglja i drva? Peć je u sobi, pa povremeno kad se otvori da se naloži, ako je slabija vatra, počne da dimi.
Hvala, sacekacu tvoje utiske pa cu da odlucim jer nam je slican raspored prostorija. Ako stignes pogledaj da li se i koliko poveca vrednost pm 2.5 kada uredjaj iz hodnika prebacis u neku sobu.Tek sam ga uzeo pa nisam puno eksperimentisao, rekoh da pitam ovde prvo. Probacu da ga ostavim da radi duze u zatvorenoj sobi pa da vidim da li ima razlike. Imam i ja hodnik od 10 kvm koji sa jedne strane ima sobu od 20 a druge 10, nisam siguran da bi imalo puno efekta, ali cu da probam.
Ili moj Xiaomi laze ili imam ružu vetrova u dvorištu 😀Ne znam kako je u Beogradu, ali meni u Zemunu Xiaomi 3C pokazuje 115 u sobi nakon luftiranja (kakva greška!) od samo 5 minuta.
Prebacio na ručnu regulaciju brzine i sada je posle pola sata 39.
Ovo su očitavanja sa mog uređaja od 21h. Sad je 036.Ili moj Xiaomi laze ili imam ružu vetrova u dvorištu 😀
Btw ne mozes porediti isti dan 1.300km razlike, ako hoces bilo kakva poredjenja da radis onda to radis na godisnjem nivou pa ces videti da nije nista epohalno drugacije.Mislim da je to preveliki zadatak za bilo koji prečišćivač vazduha.
Za tako nešto se otvaraju prozori i vrata.
Inače, sada u Bg iako deluje bistro...
I u isto vreme u Berlinu. ***, klimatske promene...
Ako si blizu Glavne ulice i nije greska...Ne znam kako je u Beogradu, ali meni u Zemunu Xiaomi 3C pokazuje 115 u sobi nakon luftiranja (kakva greška!) od samo 5 minuta.
Prebacio na ručnu regulaciju brzine i sada je posle pola sata 39.
Jel si ozbiljan ili se šališ? Nije neka razlika u kvalitetu vazduha u Berlinu i u Beogradu na godišnjem nivou? 😁Btw ne mozes porediti isti dan 1.300km razlike, ako hoces bilo kakva poredjenja da radis onda to radis na godisnjem nivou pa ces videti da nije nista epohalno drugacije.
Ako si blizu Glavne ulice i nije greska...
I meni na Voždovcu pokazuje iste vrednosti.Pitanje za vlasnike Xiomi precistaca iz Beograda. Koliko vam je sad ovih dana ocitavanje "zagadjenja"?
Posto sam skoro uzeo 3H i jos nisam uspeo dodjem ni blizu narandzaste. Mislim da je nekih 35 max koji sam video.
Mada i ne otvarmo puno prozore u zadnje vreme.
Krece se od 5-15 uglavnom.
Uradio sam test i drzao pored otvorenih tereasnih vrata neko vreme i tada sam video tih 35 za pm2.5.
Kako ovo da razumem? Jel to znaci da on "ne vidi" neke od glavnih zagadjivaca (a samim tim da ne moze ni da ih ukloni iz vazduha u prostorijama?) ili nisam dobro razumela?Pitanje za vlasnike Xiomi precistaca iz Beograda. Koliko vam je sad ovih dana ocitavanje "zagadjenja"?
Posto sam skoro uzeo 3H i jos nisam uspeo dodjem ni blizu narandzaste. Mislim da je nekih 35 max koji sam video.
Mada i ne otvarmo puno prozore u zadnje vreme.
Krece se od 5-15 uglavnom.
Uradio sam test i drzao pored otvorenih tereasnih vrata neko vreme i tada sam video tih 35 za pm2.5.
Jel si ozbiljan ili se šališ? Nije neka razlika u kvalitetu vazduha u Berlinu i u Beogradu na godišnjem nivou? 😁
Pa ovde 6 meseci ne može da se diše. Vazduh je loš i leti. Pristojan je samo kada duva Košava.
Berlin je zelen i zimi i leti, non stop.
Ako pusis bilo sta sem "ekoloskog" onda za tebe preciscivac vazduha nije, bez ljutnje. Prvo baci taj otrov iz usta pa onda razmisljaj dalje. Ove vrednosti koje vidis 30-80-150 su smesne za ono sta ti radis plucima sa direktnim uvlacenjem dima bio to iqos ili vape ili klasicna cigara.Kako ovo da razumem? Jel to znaci da on "ne vidi" neke od glavnih zagadjivaca (a samim tim da ne moze ni da ih ukloni iz vazduha u prostorijama?) ili nisam dobro razumela?
U potrazi sam za preciscivacem (ili dva) koji moze da regulise stanje u stanu od 50ak m^2. Gledam Xiaomi uglavnom, ali ne znam za koji da se odlucimo.
Jos jedno pitanje, sta se desava sa njima kada se zapali cigara? Da li sasvim neutralisu i mirise ili otvarate prozor, paralelno sa ukljucenim uredjajem? Pitanje je za sve koji su u slicnoj situaciji. Konkretno ja sam na Iqos-u, ali zanima me i Iqos i klasik purnjanje, kad dodje neko u goste i sl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari