Šta je novo?

Prečistač vazduha

I kod mene se nakon updejte nije hteo povezati, skoro sat vremena sam pokusavao. Ustao ujutro, sam se povezao.

Nego, ne znam da li je neko vec pisao, moj filter je na 65% i cini mi se da se malo poceo vazduh koji izlazi osecati, kao da ima neki ustajali miris. Cistio sam filter par puta od prasine. Ne znam da li moze jos nekako...malo mu cudno da posle trecine veka vec pocne da se oseca miris.
Neki savet za ciscenje?
Zvanicno uputstvo kaze par sati na suncu u slucaju mirisa.
 
Имате ли неку препоруку за мене што се тиче пречишћивача ваздуха? Живим у згради и доста је кућа око мене где људи ложе гуму, намештај и бог те пита шта све не. Не могу да отварам прозоре да проветрим, буквално 2х дневно и то кад уловим да нема оног загађења у ваздуха. Треба ми нешто са добрим односом квалитет-цена.
 
Vrati temu negde na kraj novembra prošle godine i imaš sve detaljno objašnjeno
 
I moraces i dalje da luftiras, samo ce preciscivac ukloniti cestice iz vazduha.
 
Uzeo Xiaomi H3 i za sad zadovoljan. Upalio u dnevnom boravku odmah pokazao 46 a zivim u centru Smedereva gde je zagadjenje 176. Drzim ga na max i evo ga na 3 :D Cekam da legnem veceras da vidim kako je u toku noci i ujutru kad ustanem jer u ovom periodu kasljem ko nezdrav a ne znam sta mi smeta.
E sad uzeo u bc group, i vidim kad sam otvorio da filter nije bio u kesi a kad sam upalio aparat kaze ostalo 146 dana filter 100% ne znam dal su oni isprobavli uredjaj ili neko vratio ovaj nazad posle dan dva koriscenja pa sad zavrsio kod mene. Doduse sve ostalo je bilo spakovano cak i folija sa oled screena nije skinuta. Jel treba da se brinem za filter sto nije doso u kesi kako je u uputstvu na poklopcu objasnjeno.
 
Ja šta god sam uzimao kod njih bilo je uvek upakovano skroz. Tako da za svaki slučaj vidi sa njima o čemu je reč pošto cela poenta prećišćivača je u filteru.
 
Filter jako brzo padne na 99% tako da je testiran pokazao bi. E sad zaiata bi trebao doci u kesi.
 
Pritisni i zadrži onaj zeleni krug na ekranu.
 
ne znam da li je bilo, ali ovaj MI Pro preciscac kakav je prema alergenima? ima li tu efekta?
 
ne znam da li je bilo, ali ovaj MI Pro preciscac kakav je prema alergenima? ima li tu efekta?
Kolko ja znam trebalo bi da ima. Mada kazu ovaj pink filter je za alergene najbolji. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Mada me malo nervira situacija jel ima unique filter koji radi sve?
 
Jel ima nekom da buguje ova mi home aplikacija na iphone? Sporo radi uredjaj kad tad offline kliknem pokaze podatke al je offline i dalje ne kapiram sta se desava.

Promenim podesavanja cekam 100 god da se ucita na H3 uredjaju. Ko da ne komuniciram direct sa uredjajem :/
 
Pa i ne komunicira, ide prvo negde na njihov server, pa na uređaj.
Tako da, možda si izabrao dalji server, možda ima puno hopova do tamo, a sasvim je i moguće da je trenutno neki zaglup kod njih - ume da se dešava.
 
Profile - settings - region

pretpostavljam da će tom promenom i server biti promenjen.
 
Drugari dobio sam na poklon Xiaomi 3C, imam vec 3H i poprilicno sam zadovoljan, ali me zanima jel ima nekih velikih razlika izmedju dva modela sto bi opravdalo vecu cenu, da zamenim dok je jos neotvoren?
na papiru ne deluje nesto preterano bitno, koristilo bi se kod bake u stanu u dnevnoj sobi ~30m2...
 
Drugari dobio sam na poklon Xiaomi 3C, imam vec 3H i poprilicno sam zadovoljan, ali me zanima jel ima nekih velikih razlika izmedju dva modela sto bi opravdalo vecu cenu, da zamenim dok je jos neotvoren?
na papiru ne deluje nesto preterano bitno, koristilo bi se kod bake u stanu u dnevnoj sobi ~30m2...
Pokrivenost - 22~38 m2, brzina prečišćavanja 320 m3/h i nema senzor za vlažnost i temperaturu u prostoriji.
 
Gde mogu da promenim taj server sto sam izabrao? Cudi me da bar nisu moglo u local lan da urade da radi.
Batališ MiHome, uvežeš prečišćivač u Home Assistant i imaš lokalnu kontrolu.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210227-215735.jpg
    Screenshot_20210227-215735.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 66
Jel ima taj Home Assistant za iPhone posto vidim sliku da si mi bacio screen sa androida ili je to neka Xiaomi Home Assistant app?
Home Assistant je lokalni server za kontrolu pametnih uređaja.

Treba malo znanja da bi se podesio, ali posle ne zavisiš od interneta i servera proizvođača. Takođe, ne moraš da koristiš 20 različitih aplikacija.
 
Utorak 02.03 - 3C na akciji u Mi Store prodajnim objektima i Mi Zonama u Beogradu i Novom Sadu, kao i online šopu tokom happy hour od 18-20h
1614619264303.png
 
Ljudi ajde do 20h dok traje akcija ako moze pomoc? Jel ovaj Xiaomi 3C moze da pokrije sobu do 25 kvadrata? I da li on pomaze pri prasini, da li uklanja prasinu? Ja ne mogu da se izborim sa prasinom, svaki dan da se brise vise nema smisla...
edit: Fck it, narucio sam za 10k, vidim pise do 106 kvadrata nek radi i za duplo manje nebitno... Ako se pokaze dobro sa skupljanjem prasine uzecu jos neki veci za ceo stan! Zivim na selu, suvo vreme, non stop prasina, evo mart poceo otvoris prozor, nemozes svaki dan da brises prasinu haos. Nadam se da se nisam zeznuo jer nisam koristio nikad preciscivac vazduha.
 
Poslednja izmena:
Baš juče komentarišrm sa ćaletom kako bih trebao da kupim jedan prećiščivač vazduha (on već ima Xiaomi 2S kontam takav bi mi radio posao a sada je aktuelan 3H). A onda naletim na ovu temu i procitam za happy hour u Mi radnjama, i tako se ponovim sa 3C. Za taj novac odličan odnos plaćeno/dobijeno.
 
Jeste videli ove masine u Ikei:


Kaze da je jeftiniji (ima 2 vrste) filter Hepa 12 po ceni od 800 kinti.
 
Nazad
Vrh Dno