Šta je novo?

Prečistač vazduha

Nema, skoro je predstavljen, treba vremena dok dodje do globalnog trzista, Indija je prezagadjena :D

Filter je bolji, malo bolja pokrivenost ako sam dobro video, touchscreen ekran i to je to od bitnih promena.

Filteri pasu i u 2/2S, tako da u principu nema preterano bitnih razlika, jedino sto te filtere jos nisam video u prodaji.
Na šta misliš kada kažeš pokrivenost?

Za veću površinu je od 2s/Pro, veći protok vazduha, više proreza na aparatu...

Naručio bih čim prođu praznici, pa da odlučim šta ću do tada.

googlajte ljudi malo...

mi air 3 je neko nudio na kp za 200, ne znam da li ima ili se narucuje pa cekas...skuplji je 60 evra od 2s i bar po meni ne vidim da se dobija nesto bitno za tu razliku u ceni...taj bolji filter moze i u 2s tako da i to nije neka prednost...

air 3 pokriva navodno 45 kvadrata u odnosu na 2s koji pokriva 37 kvadrata...pro pokriva do 60 kvadrata...opet navodno to postize nekim novijim sistemom ventilatora, ali pitanje koliko je sve to bitno u praksi...da kosta 150 onda bi bio ok kupovina, ali opet kome se ne zuri neka ceka dok mu ne padne cena...kome treba odmah 2s je trenutno best buy...pitanje je koliko tim stvarima brzo pada cena i kad ce mi air 3 doci na sadasnju cenu 2s...

Poslednja izmena:
I taj filter za Air 3 je hepa, da li kosta isto ili vise od air2 filtera?

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Nema da se kupi.

Barem ga ja nisam nasao, kod nas/na oglasima.

Kupujem ovih dana Pro, definitivno. Pošto je stan od 65 kvadrata da li je nebitno ako ga stavim u jednu sobu (ne u ćošak) ili baš moram nekako da ubodem sredinu stana, da pokrijem sve sobe?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mislim da namena uredjaja nije to, ne verujem da ce moci da pokrije ceo stan.

Moci ce da poboljsa situaciju sigurnk, ali da odradi posao kao sto to odradi u zatvorenoj sobi, tesko.

Poslednja izmena:
mislio sam da je to prilično jasno...purifier se ne kupuje prema kvadraturi čitavog stana, već prema veličlini nekog prostora u kome nema prepreka i zidova...air purifier smešten u neku sobu ne može efikasno da uradi mnogo van te sobe...jedino da se šeta iz sobe u sobu...

ako se postavi u dnevni boravak obaviće posao u prostoru okolo koji je otvoren, da dobaci do pojedinačnih soba ne može...tako da razmislite gde vam je najpotrebniji...dosta zavisi i od rasporeda prostorija, ali svakako imajte na umu da vazduh ne prolazi kroz zidove :)

Pro je dosta većih gabarita, zato ga eliminišem. Ni jedan ne može da prečisti vazduh u više prostorija, osim u slučaju premeštanja (ja bih to radio). Tu je opet Pro manje praktičan.

3848cc2b095b36c5de8d8c2155521c3d.jpg

Meni je ovakav raspored, slikao sam iz dečije sobe, na sredini trpezarija pa dnevna soba. Kontao sam da ga stavim u trpezariju pa da hvata sve ali ću izgleda ipak premestati 2s.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Koja je ozbiljnija varijanta ovih purifier-a? Nešto za 100 200 kvadrata u kancelarijama tj open space-u?

Ko zeli profesionalni prečišćivač neka pogleda portfolio firme camfil, model koji je odlican je city touch.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

kod mene u kraju daikin ima neki salon, vidim u izlogu reklamiraju neki purifier od 700 evra...ne znam ništa o njemu, ni kakve sve modele imaju, ali čisto da znate da i oni imaju te stvari u ponudi...mislim da pomenuti ima i jonizator i svašta nešto...

Koja je razlika izmedju air purifiera 2 i 2S?

Jel samo u tome da 2S ima OLED lcd?

Mi-AP-All+Comparison-ver2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Jako interesantna tema.

Ja imam nekoliko godina gore pominjani Zepter čistač, ovako generalno stvarno ne mogu da primetim nekakvu razliku.
Pogledao sam i ovaj video iznad po kome bi čistači vazduha trebali da relativno lako mogu da uklone polen iz vazduha
a meni lično ambrozija pravi problem zbog alergije i ne primećujem nikakvu razliku kada upalim čistač.

Je l' postoji neki uređaj koji bih mogao da kupim i merim nivo zagađenja u stanu?
Čisto da vidim da li postoji neka razlika.

Dobar merac kosta dosta, bez 100-tinak evra(preko) neces naci nista pametno.

@Vorlon Da li imaš ovaj noviiji model THERAPY AIR® ION ili onaj stari ozonizator?

Da, to bi trebalo da je dobar uređaj, kako sam čitao ovde i na drugim mestima, za razliku od onih prethodnih modela koji su bili ozonizatori.

Bilo bi super da na forumu ima 1 uredjaj za merenje pa svi da probamo svoje pa da znamo sta stvarno valja.

Na Mi Air 2S je precizan senzor i brzo reaguje na promenu u vazduhu, barem iz mog iskustva.

I na mom odlično radi senzor. Beleži promene na par sekundi. Evo danas u Nišu duva neobično jak vetar, i vazduh je fenomenalan, samo 3 pm 2.5 čestica.

Ali je zato prethodnih noći bilo preko 100. Otvorim na kratko "provetrim" i za par minuta stotka.

Inace, i ja sam vrlo zadovolja sa Mi 2s za sada. Sve preporuke.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Koliko ste platili mi air 2s ?

I ovaj Zepter ima merač ali uprošćen sa 3 nivoa - plavo/ljubičasto/crveno što i nije neka informacija. U principu je uvek kao dobar vazduh a zacrveni se kada se nešto prži u stanu npr.

Ja bih voleo da vidim koliko na zagađenje utiče inverter pošto se tako grejem. Koliku razliku pravi čistač sa i bez upaljenog invertera itd.

Ko zeli profesionalni prečišćivač neka pogleda portfolio firme camfil, model koji je odlican je city touch.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Camfil City Touch ima CADR 500 m3/hr. Isto toliko ima i Xiaomi Air Purifier Pro - za 3 puta manju cenu.
Da li Camfil ima neke druge prednosti koje vrede 3 puta više?

Nazad
Vrh Dno