Šta je novo?

Prečistač vazduha

Koliko koštaju filteri za 2s, 3 i Pro? Da li za izmenu filtera postoji neka indikacija koju prijavi uređaj, ili samo ide na interval? Zanima me eventualna razlika u ceni tokom eksploatacije.

@kibicer 35-40e+ kako koji

Imaš u aplikaciji tačno piše na koliko je % i koliko je još predodređeno vreme trajanja u danima (u zavisnosti od stepena korišćenja).

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

@kibicer 35-40e+ kako koji

Imaš u aplikaciji tačno piše na koliko je % i koliko je još predodređeno vreme trajanja u danima (u zavisnosti od stepena korišćenja).

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Zavisi samo od broja radnih sati. Ne mora da se menja ako se nije prepunio, izgrebe se RFID chip na dnu filtera i tera se dok se ne prepuni :)

30e je zamenski filter u normalnom svetu, u radnjama je 50e :D

Ja sam uzeo anti-bakterijski ljubicasti, nije bilo zelenog (HEPA), njega bih uzeo.

Hvala momci, još jedno pitanje: postoji li značajna razlika u nivou buke koju stvaraju 2s i Pro, u režimu održavanja (najtiši mod)?

Meni sutra stiže 2s.
Kako ga vi koristite? Stoji stalno uključen ili samo po potrebi?

Ne mora da se menja ako se nije prepunio, izgrebe se RFID chip na dnu filtera i tera se dok se ne prepuni :)

Da li radi bez RFID chipa? Da li prijavljuje neku gresku?

Ja sam uzeo anti-bakterijski ljubicasti, nije bilo zelenog (HEPA), njega bih uzeo.
Izgleda da ni taj zeleni nije pravi HEPA već sam EPA.
https://jumpadevice.com/2019/01/16/choose-the-correct-filter-mi-air-purifier/

Pravi HEPA je tek onaj od MI air purifier 3

Poslednja izmena:
Razlika između 2s i 3
8780aabaa8c1588b1e28f8255d2352c1.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Lep napredak nema sta :)

2S je jedna od najboljih stvari koje sam kupio, definitivno. Zivim u starijoj kuci, dim od jedne cigare se prostre kroz celu kucu i pored zatvorenih vrata.

Malopre je bio prijatelj pusac, on i majka zapalili po cigaru, ja izlazim iz sobe u kojoj radi uredjaj, cela kuca osim te sobe se oseca na dim.

Posto vidim da je dosta ljudi uzelo, a ne znam jeste li citali temu od pocetka, napisacu opet. Ne stavljajte Purifier u sobu sa 5-6 aktivnih pusaca, meni se za rodjendan usmrdeo filter i morao sam da ga bacim, ispaljeno je jedno 60-70 cigara u zatvorenoj sobi. Cistio je odlicno, ali je filter za bacanje posle toga.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Nema 3 u ponudi kod nas, još uvek. Nadam se da će "mađari" početi da ga donose

Edit: ako neko zna ko ga prodaje u Zagrebu, molio bih za link

Poslednja izmena:
Ako neko sazna gde može da se nabavi trojka, ili sazna da Mađari donose, molio bih da javi u temi.

Meni sutra stiže 2s.
Kako ga vi koristite? Stoji stalno uključen ili samo po potrebi?
Meni je stalno uključen na Auto, a na automatiku mi je podešeno da kad pređe AQI 25 se pali na Manual (max) i vraća nazad na Auto kad spusti ispod AQI 15. U ovim jako zagađenim danima mi se prečesto palio pa sam morao da povećam da se pali na 25 i gasi na 20 jer jednostavno nije mogao više da spusti (nemam PVC stolariju).

U ovim čistijim danima konstantno je na auto ali ga ručno uključim recimo dvaput dnevno na manual, čisto da uzmuva vazduh po prostoru mada najčešće nema neke razlike u prikazanoj vrednosti.

Trenutno još uvek imam standardni filter koji ide uz njega, ali za zamenu planiram da uzmem ovaj novi HEPA koji ide u trojku, pošto i on paše. Iskreno, ne mislim da je neka baš prevelika razlika, ali što da se ne uzme noviji filter kad već može. Video sam da neki koriste alu foliju ispod RFID čipa i tako sprečavaju njegovo očitavanje, mada uređaj onda javlja grešku svaki put kada se upali (samo tada, posle radi normalno). Videću kakvo će mi biti stanje filtera kada bude vreme za zamenu, možda i ja uradim isto pa ga tako koristim još neko vreme. Inače i ja sam prezadovoljan kupovinom.

Poslednja izmena:
Koliko je razlika u ceni između dvojke i trojke

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Trojku za sada ne verujem da možeš kupiti. Ja sam uzeo 2s i kasnije kada ću menjati filter staviću od trojke i realno ne vidim nikakvu drugu prednost da ima trojka.

Sada mi treba mala pomoć. :)

Imam problem, stigao mi je 2s i ne mogu da ga konektujem u Xiaomi Home aplikaciji ako za region držim "China mainland". Čim izaberem Serbia, odmah mi se pojavi i mogu da ga konektujem. Problem je što imam još tri kamere, router i jedan repeater od Xiaomi koje vidim sam kada sam preko kineskog servera i kada sam na Serbia, njih nema.

Kako ste se vi konektovali?
Uređaj je kupljen sa kupujem-prodajem, vidim da ih donose iz Mađarske.

Neko je spomenuo i modifikovanu Xiaomi Home aplikaciju gde možeš menjati boju, kada se menja zelena, crvena... Da li imate neki link?

Poslednja izmena:
Meni je stalno uključen na Auto, a na automatiku mi je podešeno da kad pređe AQI 25 se pali na Manual (max) i vraća nazad na Auto kad spusti ispod AQI 15.

Gde se nalaze ova podešavanja za automatiku u aplikaciji? Ja ne mogu da ih nađem.

Da odgovorim samom sebi jer ce sigurno i drugima biti potrebno.

Xiaomi pravi razliku izmedju kinske i ostale verzije uredjaja.
Moj 2s posto je iz madjarske znaci da je EU verzija i zato nisam mogao da ga dodam na kineskom serveru u njihovoj aplikaciji. :wall:
Problem je sto samo kinska verzija ima ta podesavanja za automatizaciju da prebaci recimo sa Auto na Manual u zavisnosti od zagadjenja vazduha. Kod EU verzije postoji samo opcija za vremensko prebacivanje od-do...
Resenje je da se obrise Xiaomi Home aplikacija i da se instalirana ova modifikovana (na sopstvenu odogovornost :) ):
https://github.com/Dima73/MiHome-mo...himi_air_purifier_smart_kettle_yeelink_ru.apk
Sa njom se logujete na EU server i dobijate te opcije.
Ne znam da li nakon toga mogu nazad na zvanicnu verziju bez da mi se poniste podesavanja, jos nisam probao.

Poslednja izmena:
Trojku za sada ne verujem da možeš kupiti. Ja sam uzeo 2s i kasnije kada ću menjati filter staviću od trojke i realno ne vidim nikakvu drugu prednost da ima trojka.

Sada mi treba mala pomoć. :)

Imam problem, stigao mi je 2s i ne mogu da ga konektujem u Xiaomi Home aplikaciji ako za region držim "China mainland". Čim izaberem Serbia, odmah mi se pojavi i mogu da ga konektujem. Problem je što imam još tri kamere, router i jedan repeater od Xiaomi koje vidim sam kada sam preko kineskog servera i kada sam na Serbia, njih nema.

Kako ste se vi konektovali?
Uređaj je kupljen sa kupujem-prodajem, vidim da ih donose iz Mađarske.

Neko je spomenuo i modifikovanu Xiaomi Home aplikaciju gde možeš menjati boju, kada se menja zelena, crvena... Da li imate neki link?

Nikako. Imaš moj post u temi od pre nedelju dana.

Da odgovorim samom sebi jer ce sigurno i drugima biti potrebno.

Xiaomi pravi razliku izmedju kinske i ostale verzije uredjaja.
Moj 2s posto je iz madjarske znaci da je EU verzija i zato nisam mogao da ga dodam na kineskom serveru u njihovoj aplikaciji. :wall:
Problem je sto samo kinska verzija ima ta podesavanja za automatizaciju da prebaci recimo sa Auto na Manual u zavisnosti od zagadjenja vazduha. Kod EU verzije postoji samo opcija za vremensko prebacivanje od-do...
Resenje je da se obrise Xiaomi Home aplikacija i da se instalirana ova modifikovana (na sopstvenu odogovornost :) ):
https://github.com/Dima73/MiHome-mo...himi_air_purifier_smart_kettle_yeelink_ru.apk
Sa njom se logujete na EU server i dobijate te opcije.
Ne znam da li nakon toga mogu nazad na zvanicnu verziju bez da mi se poniste podesavanja, jos nisam probao.
Ima i EU manual
06d4d2f8ee6b8a1c917f0a9e049ea8a9.jpg

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ima manual ali nema opciju da sam prebaci recimo sa auto na manual u zavisnosti od zagađenja.

Uuu to je top. Mozda ubace

Gde se nalaze ova podešavanja za automatiku u aplikaciji? Ja ne mogu da ih nađem.

Skinuo sam hakovanu Mi Home aplikaciju preko koje možeš da evropski uređaj povežeš na kineski server. Tamo imaš sve te opcije (baš kao na screenshotovima gore), na evropskoj aplikaciji ih nema.

Poslednja izmena:
Da li moze preporuka za senzor/detektor kvaliteta vazduha?
Voleo bih da imam uvid u PM 1.0 / 2.5 / 10. Koristio bih ga u stanu.

Ovako nesto recimo...
https://www.aliexpress.com/item/32983983580.html

Hvala.

Ja sam uzeo ovaj uređaj, mada meri samo 2.5PM čestice:

https://www.aliexpress.com/item/4000245997642.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.157d3f6eAacOyW&algo_pvid=aee93d7f-5e6a-441c-9924-16730bf75174&algo_expid=aee93d7f-5e6a-441c-9924-16730bf75174-1&btsid=0c18626b-a5c6-49bc-80be-41d7d4fcec11&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3,searchweb201603_53

Ostavio sam i kratak review sa slikama. Brzo meri promene u vazduhu i zbog veličine može da se ponese bilo gde jer staje u džep bez problema. Ne može se povezati na MI ekosistem tj. ovo je stand alone uređaj nije IOT.

Ovaj uređaj već ima mogućnost uparivanja sa ostalim u Smart Home ekosistemu:

https://www.aliexpress.com/item/400...chweb0_0,searchweb201602_3,searchweb201603_53

Mada ko već ima neki 2S Purifier ili noviji sa senzorom ovo mu ne treba, jedino ako želi da obavi automatizaciju preko drugih non-smart uređaja.

ja sam razmisljao da uzmem ovaj posto je ruski ali ne znam pa reko da pitam ovde da li neko ima iskustva?

ako sam dobro shvatio, 2s meri nivo pm i kad je ugasen? kad podignem aplikaciju pokaze isti nivo kao i kad ga ukljucim...

Screenshot_20200108-144647_Mi Home.jpg

ovoliko je i kad ga ukljucim...

Poslednja izmena:
Kod mene prikazuje samo temperaturu i vlagu kada je isključen. Moram da ga uključim da bih video kvalitet vazduha.

Poslednja izmena:
Moj je na automodu i pirka uvek cak i kad je na 10 ili manje mikrograma. Ne gasi se i uvek drzi tu vrednost

Tu na testu ima obicnu dvojku, a laserski senzor imaš tek na 2s koji bi trebao da je mnogo precizniji. I kao što smo već rekli tek filter od trojke je pravi HEPA. Inače ne razumem kako moze samo na max da mu pročisti vazduh. Ili ima jako lošu stolariju ili je nešto drugo u pitanju.

Spremao sam se da kupim neki precistac vazduha ali onda naletim na

https://smartairfilters.com/en/blog/data-explains-never-use-purifiers-auto-mode/

Ukratko, po ovim testovima za Xiaomi merenje PM2.5 nema veze s vezom a efikasnost je gora od HEPA filtra i najobicnijeg ventilatora?
To je dvojka, 2S ima mnogo bolji senzor.

Sto se efikasnosti tice, tacno je da filteri nisu HEPA po standardu pre trojke, ali definitivno zavrsavaju posao.

Edit:

Procitao sam sve tekstove na temu koje sam mogao naci, sva moguca iskustva sa 2S, kopao po indijskom amazonu, YT, sajtovima za recenzije, nema gde nisam trazio info, zakljucio da je vredno kupovine.

Nema greske s uredjajem, za te pare sjajna stvar, HEPA ili ne..

Poslednja izmena:
Ostavio sam ja link, par postova gore.
Dobra stvar sa hakovanom verzijom je ta što nakon ubacivanja željenih podešavanja možete nazad na zvaničnu verziju, podešavanja će se pojaviti i tamo ali ih ne možete više menjati, a to i nije neki problem.

Nazad
Vrh Dno