Šta je novo?

Prečistač vazduha

Neko je davno pisao,ima par godina o pištanju 3H čini mi se…
Probaj sa pretragom foruma.
Valjda ventilator senzora je u pitanju.

Najverovatnije je ventilator senzora u pitanju. Nema veze sa ekranom.

Filter za 4 Lite je pre neki dan bio 3500, sada je 4200 tako da su verovatno podigli cenu zbog kupona.

Pogledao sam na brzinu preko telefona. Ananas.
Odlicne popuste imaju za crni petak..:p
Redovna cena u drugim prodavnicama za filter 4 Lite je 3800, a kod njih je sa popustom i kodom. Jedino sto se ne placa postarina pa je malo jeftinije.

Imam ponudu da kupim Xiaomi Mi Air Purifier 4 za 9000. Verujem da je to dobra cena. Medjutim, nisam nikad razmisljao o tome i treba li mi. Može li mi neko reći vredi li, na koliko treba menjati filter i koliko filteri koštaju? Hvala.

Imam ponudu da kupim Xiaomi Mi Air Purifier 4 za 9000. Verujem da je to dobra cena. Medjutim, nisam nikad razmisljao o tome i treba li mi. Može li mi neko reći vredi li, na koliko treba menjati filter i koliko filteri koštaju? Hvala.
Verovatno je compact za tu cenu. Imaš neuporedivo efikasniji 4Lite po redovnoj ceni od 12.500, tj može za 12k sa kuponom i besplatnom dostavom.

Svakome u Srbiji treba, osim možda pušačima. Tj onima koji puše u zatvorenom ne treba.

Kupuj ako ćeš koristiti. To je super cena. Imaš puno saveta u temi za šta se i kako koristi.

Ukratko, stan se luftira promajom. Po mogućstvu kada je čistiji vazduh , to je uglavnom od 11-15h. Ne drži se prozor na kip.
Prečišćivač se ne koristi kada se puši ili kuva.

Za filtere smo pisali u poslednjih desetak postova.

Godinu dana... Na 10 % filter.
***** sam,nikad usisan.
Mislio sam da se sva prasina skuplja negde unutra...Ona finija,da.
Krupna na spoljasnjem obodu filtera.Totalno zacepljenje.
Kakva greska.Ali ajde,tek je 46 godina,ima vremena i za mene...

U pozadini drugar radi punom parom....

Prilozi

• IMG_20231119_174513.jpg
    IMG_20231119_174513.jpg
    108.9 KB · Pregleda: 131
Pozdrav.

Treba mi vas savet, pomoć u vezi kupovine dodatnog uređaja za sobu.

Imam Xiaomi 4 pro, 3c i Levoit core300 prečišćivače.
  • Levoit sam platio 4500 din, pa sam racunao da iako ne bude filtera, ok mi je cena. Nema filtera da se kupe a i uredjaj je igracka :)
  • 4 pro mi je vrh, ali je vecih dimenzija, preveliki za 1 sobu, a i skuplji
  • 3c mi je kao ok, malo sporije filtira
Sada bih kupio Xiaomi 4 lite, sa kuponom od 500din je 12.000 din na Ananasu. Cena je prihatljiva, ali nisam siguran da li je uredjaj kvalitetan i tih u radu.

Sledeci po ceni je 4 EU, on je oko 6000 din skuplji. Pošto su na papiru oba uredjaja sličnih karakteristika, a cena je solidno različita, pretpostavljam da postoji razlog (ili ne), možda performanse motora, ako zna neko, neka napiše.

Zanimjlivo je kako je filter za 4 lite teži za 400 grama od filtera za 4 EU, što je moguća razlika u količini aktivnog uglja (ili ne). Za oba se filtera tvrdi da imaju istu količinu uglja, 650000mg ( 650 grama). Nemam pojma šta može da bude razlog razlike u težini, mozda je više plastike na filteru za 4 lite, radi postizanja stabilnosti uredjaja zbog tanke konstrukcije tela uređaja. A i pitanje mi je koliko su im tačni podaci na sajtu. Takođe sam primetio (na YT) da filter za 4 lite, za Meksičko tržište ima 450 grama uglja.

Filteri sa karakteristikama:

Kako god, savet od nekog iskusnog forumaša koji je probao 4 lite, a ima iskustva i sa drugim uređajima, bi mi puno značio:
  • Da li je 4 lite uporediv sa 3C
  • 4 lite vs 4 EU
  • Da li je 4 lite dobar

Danas sam ga dobio pa se sad malo igram
Xiaomi 4 lite u pitanju…
Za sada okej utisci… jedino sto sam ocekivao da je tiši u sleep modu… cuje se ne samo strujanje vazduha nego i kao neki lager ventilatora onako blago… sve u svemu sumnjam da cu spavati sa ukljucenim uredjajem, za mene subjektivno je ovo buka taman da mi ometa miran san

^ To onda nešto nije u redu sa prečišćivačem. Moj 4 Lite stoji pored kreveta i noću ga uopšte ne čujem kad je u Sleep režimu.

Razne osobe različito reaguju na jačinu zvuka,
ja imam dva komada, isto nije bešumno, čuje se ventilator, i kao što kaže Yikwo čuje se sam ventilator, ne samo strujanje vazduha.

Mereno telefonom na 20cm od preciscivaca… u sustini treba bi trebalo da je to to… po specifikaciji proizvodjaca uredjaj radi u rasponu od 33.4db - 61db
Moze biti da ipak razlicito cujemo, reagujemo, dozivljavamo zvuk… kako god, meni je dovoljno da imam neki sat sa sekundarom u sobi vec mi to nisu prijatni uslovi za spavanje…

Probaj da se udaljis par metara i javi, posto i mene zanima kakav ti je utisak. Trebalo bi da buka bude gotovo neprimetna na npr 3 metra udaljenosti. Buka je je jedan od glavnih razloga za moje pitanje u vezi 4 lite, u postu gore.

Nocni rezim, kod mene: 3H se cuje, 4 pro se cuje jos vise.

Mislim da mora da se cuje motor, nemoguce je da se apsolutno ne cuje. Obzirom da sam jako osetljiv na zvuk( sat sa sekundarom, kako kaze @Yikwo), 3H mi ne smeta nocu, ne cujem ga, per metara je od mene.

3H vremenom pocne da se cuje ali daleko je to od bilo kakve ozbiljne buke, ja ga drzim na Auto rezimu na oko 2m od glave.

4 lite nam boravi 24/7 u spavaćoj sobi na auto modu. Niko ga ne primećuje. Ali je na 4m od naših glava.

Boga mi kod mene i na nekih 2.5 metara, za moj ukus, buka nije neprimetna… prosto nije ovo nesto sa cime je meni prijatno da spavam… e sad da li je meni naleteo takav primerak ili sam ja preosetljiv na zvuk… to vec ne znam…
Kao sto sam rekao nije da se cuje strujanje vazduha… cuje se unutra neki lager, motoric, ventilator… sta li vec.
Naruci sam ga preko ananasa pa ko zna koje bi sad komplikacije bile da trazim da mi se zameni uredjaj i slicno, a opet nisam ni siguran da li treba ovako da se cuje… nikad nisam imao iskustva do sada sa ovakvim uredjajima

Evo sada sam proverio, na ~1m se baš jedva čuje, na 1.5m ništa.
Nema ni potrebe da radi ako je vazduh već profiltriran i ne ulazi u sobu "svež" zagađen.

Mogu da dodam da na snimku tvoj deluje bučnije, ali ne znam koliko je snimak dočarao realnu situaciju. :)

Razmišljam da uzmem 4 lite jer mi se čini da je dovoljan za manji stan (45m2, odvojena samo spavaća soba), ali imam jedno pitanje - da li će da radi posao ako su sve vreme malo odškrinuti prozori i zimi, pa konstantno ulazi i spoljni vazduh?

Čestice zagađenja su toliko sitne da njihov broj raste i u prostorijama koje su zatvorene, jer ni jedna soba nije hermetički zatvorena. Pa tako npr. ako je zagađenje tj vrednost pm 2.5 čestica npr 60ak napolju, u zatvorenom prostoru je to oko 15-20 minimum. Ako bi na toliko zagađenje prozor bio otvoren non stop, u sobi bi vrednosti bile slične kao i napolju.

Uzet je primer sa vrednostima zagađenja koje i nije preveliko za zimu. Nagradno pitanje je šta mislite koje vrednosti pm čestica su u sobi sa otvorenim prozorom na kip ako je stanje vazduha kao što je trenutno npr u Valjevu

IMG_0305.jpeg

Samo da dodam u vezi moje dileme :)

Narucicu ipak 4eu umesto 4 lite-a. Lepsi mi je uredjaj, a i mozda malo bolji. Cekam da stigne kod prodavca Spark, trenutno ga nema.

Ja narucio 4 lite za 12k.
Odomacio mi se Xiaomi po kuci :D telefon, preciscivac, ovlazivac, robot usisivac..i jos par smart home stvari. :D

Nazad
Vrh Dno