Pozdrav.
Treba mi vas savet, pomoć u vezi kupovine dodatnog uređaja za sobu.
Imam Xiaomi 4 pro, 3c i Levoit core300 prečišćivače.
- Levoit sam platio 4500 din, pa sam racunao da iako ne bude filtera, ok mi je cena. Nema filtera da se kupe a i uredjaj je igracka

- 4 pro mi je vrh, ali je vecih dimenzija, preveliki za 1 sobu, a i skuplji
- 3c mi je kao ok, malo sporije filtira
Sada bih kupio Xiaomi 4 lite, sa kuponom od 500din je 12.000 din na Ananasu. Cena je prihatljiva, ali nisam siguran da li je uredjaj kvalitetan i tih u radu.
Sledeci po ceni je 4 EU, on je oko 6000 din skuplji. Pošto su na papiru oba uredjaja sličnih karakteristika, a cena je solidno različita, pretpostavljam da postoji razlog (ili ne), možda performanse motora, ako zna neko, neka napiše.
Zanimjlivo je kako je filter za 4 lite teži za 400 grama od filtera za 4 EU, što je moguća razlika u količini aktivnog uglja (ili ne). Za oba se filtera tvrdi da imaju istu količinu uglja, 650000mg ( 650 grama). Nemam pojma šta može da bude razlog razlike u težini, mozda je više plastike na filteru za 4 lite, radi postizanja stabilnosti uredjaja zbog tanke konstrukcije tela uređaja. A i pitanje mi je koliko su im tačni podaci na sajtu. Takođe sam primetio (na YT) da filter za 4 lite, za Meksičko tržište ima 450 grama uglja.
Filteri sa karakteristikama:
Troslojni HEPA filter: Primarni filter, Xiaomi filter visoke efikasnosti i visokokvalitetni filter sa aktivnim ugljem rade zajedno za bolji i zdrav vazduh.
mi-srbija.rs
Troslojni HEPA filter: Primarni filter, Xiaomi filter visoke efikasnosti i visokokvalitetni filter sa aktivnim ugljem rade zajedno za bolji i zdrav vazduh.
mi-srbija.rs
Kako god, savet od nekog iskusnog forumaša koji je probao 4 lite, a ima iskustva i sa drugim uređajima, bi mi puno značio:
- Da li je 4 lite uporediv sa 3C
- 4 lite vs 4 EU
- Da li je 4 lite dobar