Ovaj Bureau of Indian Standards ne bih bas previse gledao sta prica jer on prica za Indijce sta je bezbedno, a kad pogledas na internetu "indian street food" mislim da je voda nešto poslednje o čemu oni treba da se brinu, zato bih ja tu više gledao WHO šta kaže kao i neki EU organ šta preporučuje
Ma da Indijanci imaju los kvalitet vode.. tamo je stroka i haos. WHO postujem malo vise, al i oni su mi sumnjivi. Ma svi su mi sumnjivi!
Ovako se bukvalno završi svako moje istraživanje i pokušaj dolaska do nekog konkretnog zaključka da li ili ne uzeti neki prečišćivač za vodu. Lepo opisan proces. Kreneš da istražuješ i na kraju ne znaš ništa i ostanem na česmovači.
Jeste, ne moze da se dodje do definitivnog odgovora. Ljudi bi 1+1 iskomplikovali
Nego, moja neka logika je da ne mogu bas da verujem vodi sa cesme, jer to mi drzava plasira. A drzavu samo brine da ne umrem od nje. Drzavu ne zanima moje zdravlje. Cak drzava bi volela da sam bolestan, da jurim doktore da se vrti ekonomija. A dok jurim doktore i mucim se ne mogu da izadjem da protestujem i da rusim vlast. Vole oni da smo bolesljivi garant.
Ali, conspiracy theories na stranu, otkud ja znam kakva je ta voda, i otkud znam dal je ista danas kao sto ce biti sutra. A i drzava na stranu, kakve su cevi kroz koje ta voda prolazi i dolazi do mene? I nebitno kakve su cevi danas dok je zgrada mozda nova, al kakve ce budu za 6 meseci i za 6 godina? Kad to uzmem u obzir, zato sam uzeo ovaj Voden filter. Kazu da cisti svasta...
- Hlor i nusprodukte hlorisanja vode;
- Pesticide – herbicide;
- Teške metale;
- Rđu i talog iz starih cevi;
- Bakterije, ciste, parazite i alge;
- Noroviruse 99.9%
- Rđu i talog iz cevi;
- Mikroplastiku
- THM i VOC…
Dobro, ako cisti pola od toga, to mi opet ide u korist. Jedino znam da voda sa cesme mirise na hlor, voda kroz ovaj filter ne mirise na hlor. To je jedini "test" koji mogu sam da proverim. Ali nisam ja ni fizicar ni hemicar, tako da, otkud znam, mozda hlor ispari dok prodje kroz filter, a ovamo sa cesme ne ispari je mi odma voda izadje u casu. Pojma nemam. Saznacu nesto tacnije kad odnesem vodu na testiranje, nadam se.
A ovaj drugi bokal sto sam narucio, kaze da...
Prečišćava vodu:
od hlora 100%
od fenola 99%
od teških metala 98%
od rđe 100%
od pesticida 95%
od naftnih derivata 98%
Dobro, eto, ce mi prolazi voda sa cesme prvo kroz Voden filter, pa onda kroz Aquaphor Bokal filter, i trebalo bi da ocisti sve sto je stetno.
Ovo drugo sto imam sto meri tvrdocu vode, to me isto nekako baca na razmisljanje. Jer ta tvrdoca vode su kao minerali. Zdravi su minerali. Al onda kad sam istrazivao remineralizatore pre neko vreme, i naletim na pricu oko Calcita.
The RO industry is just waking up to the reality that long term consumption of demineralized water is bad for your health. The sellers of RO equipment are now racing around trying to find a solution to making their water healthy. From what I can see from the initial offerings, the industry has not done its homework because they are offering Corosex and Calcite solutions. While Corosex and Calcite will remineralize water, they were never designed to work in with the aggressive acidic water produced by RO systems. As a result, Calcite and Corosex filters can dump more minerals into the water than your kidneys can digest and result in the formation of kidney stones. Calcite and Corosex filters are obviously not the right solution for remineralizing aggressive acidic water produced by RO machines.
Bio je i jedan blog sto je super objasnjavao problem sa Calcitom, ali kao i forumi i sve korisno na internetu, polako su izbrisali i pogasili na razne nacine. Evo za calcit ako te zanima, samo ovo mogu da nadjem.
Calcium is probably the most widely and well-known mineral when it comes to all things health. The dairy industry has ensured via very effective marketing that calcium through dairy products is essential. This article won’t cover the many health claims both for and against dairy-delivered...
vitev.com
Poenta, za mene, je da bih radije da mi voda ima manje svega, pa ako hocu mogu ja posle da dodam malo himalajske soli ili necega i da je obogatim mineralima. I onda znam sta pijem. Ali ni to mi se ne radi. Mrzi me da komplikujem toliko. Kad sam kupio ovaj Voden filter, to je bilo to. Bukvalno sipam sa njega kao sto sipam sa cesme. Ali tvrdoca vode je i dalje visoka, pa cu da dodam i Aquaphor filter. Znam sigurno 100% da ce Aquaphor da smanji tvrdocu vode, jer to mogu sam da izmerim. A za sve ovo ostalo, jedino kad odnesem vodu na analizu cu znati kakva je sa cesme, kakva posle ciscenja Vodenom, i kakve posle ciscenje Vodenom + Aquaphorom.
Jebi ga, bas mi je zao sto je internet toliko propao. Sve su pogasili vezano za zdravlje, sve su preuzele korporacije i drzave. Ne mozes nista vise da nadjes online kroz google. Sve to sto je nakad postojalo na forumima o zdravlju i svemu tome jer proterano sa neta, i sad nadjes tako neki community na facebook grupama i drugim mestima, ali i to ces tesko da nadjes jer ne mozes da udaris google search i da nadjes. A i da nadjes, posto je sve to na ovim platformama, i onda te platforme sa cas izbrisu post ili banuju grupu/community.
Izgubili smo internet dok smo jurili pare