Šta je novo?

Pravljenje jednostavnog web sajta

Ja sam krenuo od nule da pravim. Bas je igranje sa ovim Elementorom. Oko 60e je godišnje ali vredi kome treba da bez nekog posebnog znanja napravi korektan sajt.

Sada su Page Builderi standard, retko ko ručno piše stranice u WP-u :D
Pored Elementora preporučio bih i WPBakery ($60 je lifetime licenca što je strava).

Sa SiteOrigin page builderom i njegovim besplatnim dodacima i temama može da se napravi pristojan WordPress sajt za dž.
Naravno domen i hosting se moraju kupiti.

Sada su Page Builderi standard, retko ko ručno piše stranice u WP-u :D
Pored Elementora preporučio bih i WPBakery ($60 je lifetime licenca što je strava).

WPBakery je 60$/lifetime, ali samo za jedan sajt.
Recimo, meni je potrebno za 2 jednostavne stranice, na različitim domenima.

Naravno, nije sve za svakoga, za takve potrebe bolje pronaći nešto jednostavnije što će odraditi posao, WPBakery je stvarno moćan softver kada se ukombinuje sa pluginovima, može da se napravi bukvalno šta god..
Pored pomenutih postoji gomila page buildera, što plaćenih što free... Za jednostavne stranice, posebno ako su statične, svakako je bolje koristiti neku free varijantu ili ih praviti ručno...

Jel svi ovi servisi rade online samo? Nista se ne downloaduje?

Nadam se da nije problem što budim temu!
Da li je neko od članova koji su planirali izradu sajta isti i napravio, uz pomoć ovde pomenutih alatki? da podeli link eventualno, da vidimo rezultate?

U planu mi je isto neki jednostavniji sajt, 3 nivoa dubine, opcija da se proizvodi stave u "korpu" ali ne bi bio online shop već bi slao email ako neko nešto želi da kupi.
Ideja je da se proizvodi lako dodaju, da bude telefon frendly, ništa fensi, par sličica, kratak opis za svaki proizvod isl.

Osnovni online shop baš to i radi, pošalje mail kada neko nešto naruči :)
Sve preko toga je advanced 😆

Imao sam ja jedan, ali je na tom domenu plaćena izrada drugog, pa je 2 godine kasnije plaćena izrada trećeg. Tako da nemam da ti pošaljem link.

Front je zapravo bio najbolji na onom prvom, što sam sam pravio, a dizajnerske sposobnosti su mi minus milion. S tim što je održavanje bilo time consuming.
Za nepromenljive artikle bi bio ekstra.
E, da, nije bio baš mobile friendly, Ali U to vreme to i nije bio prioritet. Danas možemo da se odreknemo desktop računara I odnosu na mobilne...

Na ovom trenutnom je back (preko našeg ERP, koji smo u međuvremenu uveli) odličan i održavanje je ekstra lagano....
Sa trenutnim brojem artikala, varijacija, brojem računa, onaj prvi bi trošio dve osobe mesečno samo za održavanje.

Ja sam planirao da ženi napravim sajt za posao, fotkanje, i plan je bio da sam nešto uradim. Mislio sam, lako će to, neki WP template, malo nešto izmenim i puštaj. Od momenta kad sam krenuo time da se bavim prošlo je sigurno godinu dana, i to nije pušteno u rad. Na kraju sam platio servis, nekih 70$ godišnje sa (navodno) neograničenim storage-om što njoj znači jer tako predaje slike klijentima. Do sada ima oko 1TB, niko se ne žali. Moje mišljenje je ko baš nije u materiji i ko ne može da posveti 4-5 sati dnevno da to izgura, bolje da plati i da ne razmišlja.

Nazad
Vrh Dno