Šta je novo?

Prasina na ploci!

proximo

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2004
Poena
319
Kako da najbezbednije skinem naslage prasine sa ploce tj. kako da ocistim unutrasnjost kucista, a da nista ne s..bem? :wall:

Sad bih ti dao link ka starom forumu sa 5 stranica na ovu temu.

Reći ću ti šta ja radim: uzmi suvu četku za farbanje najmanje veličine (novu) i usisivač. Njome skidaj prašinu, a crevo drži blizu kako bi sve što otpadne bilo usisano. Ovako ćeš skinuti prašinu i sa najnedostupnijih mesta.

Ventilatore čisti vlažnom krpom.

Ja sam to radio sa samsungovim usisivacem sa potenciometrom. Naravno smanjio sam suction power i otvorio onu rupu gore da jos lakse vuce i tako usisao upravo plocu i ogromni hladnjak sa procesora koji je bio bukvalno pun prasine...

proximo je napisao(la):
Kako da najbezbednije skinem naslage prasine sa ploce tj. kako da ocistim unutrasnjost kucista, a da nista ne s..bem? :wall:

Sa usisivacem i cetkom se moze uraditi veoma lep posao,a ako bas oces da ga ocistis da sve sija onda upotrebi kompresor(ja sam to uradio par puta) i posle toga je komp izgledao kao nov.Mozda je to nekom cim,ali kada sam video kako mi je komp lepo izgledao morao sam da to sebi uvedem kao neku periodicnu obavezu,jer je rezultat veoma zadovoljavajuc.
Poz.

Broz je napisao(la):
i tako usisao upravo plocu i ogromni hladnjak sa procesora koji je bio bukvalno pun prasine...

I tako si ustvario dobio svoje modovano kuciste u obliku usisivaca :)

Ja koristim običan fen za kosu. Ne može da skine najdublji sloj, ali lako skida prašinu sa površine. Ako imaš čistu četku za farbanje možeš malo da da istrljaš ploču pre toga.

Hvala na mnogobrojnim predlozima!!!
Optimus Prime je napisao(la):
Sa usisivacem i cetkom se moze uraditi veoma lep posao,a ako bas oces da ga ocistis da sve sija onda upotrebi kompresor(ja sam to uradio par puta) i posle toga je komp izgledao kao nov.Mozda je to nekom cim,ali kada sam video kako mi je komp lepo izgledao morao sam da to sebi uvedem kao neku periodicnu obavezu,jer je rezultat veoma zadovoljavajuc.
Poz.
Posto sam ponosan vlasnik kompresora, reci mi samo pod kojim pritiskom (da ne bih oduvao sve u PM)!

Mozes dobar posao napraviti i sa pumpom za bicikli/kola.

Bogme lepo je imati kompresor,a ja moj uzimam od caleta i on je vec podesen i sve sto mi ostaje je da oduvam sve zivo.Ako se nevaram pritisak je bio negde oko 30-40psi ili oko 2.412 bar.(uzevsi 35psi)kao sredinu) posto neznam tacno kolko je bilo kada sam ja pospremao kuciste. :D

Izvuces maticnu,poskidas sve ukljucujuci i bateriju.Isperes vodom,a u slucaju da je veoma zaprljana upotrebi i neko neagresivno sredstvo za pranje (sampon za kosu).Dobro isperi i osusi fenom za kosu.Plocu ostavi minimum 24h po strani.Nakon toga sve vrati na svoje mesto i to je cela prica.

e mislim da ce imam neku P1 soltek ispod kreveta sa sve intelom na 200mhz, pa cu da probam ovu teoriju :p

inace je dobra varijanta ako imas usisivac koji izduvava kroz rupu (tako da možeš crevo za usisavanje da ushrafish tamo gde izduvava vazduh), pa da ti služi kao neki nazovi kompresor. imao sam nekada, ali je u večnim lovištima :smash:

Poslednja izmena:
Otvori kuciste, ubaci u kola i pravac najbliza benzinska ili auto-servis. Proveri gume i izduvaj kuciste istim kompresorom :) Ovo ti je najbrze resenje !

zormanic je napisao(la):
Otvori kuciste, ubaci u kola i pravac najbliza benzinska ili auto-servis. Proveri gume i izduvaj kuciste istim kompresorom :) Ovo ti je najbrze resenje !
Mislis da ce ploca preziveti tu promaju? :D

Obratite paznju da kompresor ima ispravan odvajac vlage inace ohoohohooo..
:d

Crni je napisao(la):
Mislis da ce ploca preziveti tu promaju? :D

ako može pranje vodom, može i promaju... valjda :p
mislim da nema potrebe toliko preterivati... običan kućni usisivač i četkica bi trebali da budu dovoljni

Nisam mislio da je naduvava ko novogodisnji balon :)

Valjda se podrazumeva da mora da se pazi i radi sa dovoljne distance.
Ja radio tako kako sam opisao sa 60-70 cm rastojanja.

Ali za svaki slucaj nek ponese jedno meko gumeno crevo kao dodatni "rucni" regulator pritiska.

ima da se kupe

one "kristalne" cetkice za ciscenje stampanih kola, nisu skupe... i kompresor... ja tako cistim i zadovoljan sam

Ocigledno je da najveci broj ljudi koristi cetku&usisivac. Ja isto - imam dve cetke, neku malu za slikanje uljanim bojama (sirine ~0.5cm) i jednu koja je oko 3cm, nesto manja od onih kojima se obicno farbaju vrata, kostala me 40din u farbari. Niko ne pomenu, al` treba obratiti paznju da se racunar ugasi pre nego se cisti. Mene je jednom to mrzelo, pa sam ga ugasio tako sto sam napravio kratak spoj na nekoj od kartica, sa limom koji drzi dlake cetke ucvrscene. Sva sreca, nista nije bilo crklo, al` moglo je da bude i gadnije.

Nazad
Vrh Dno