Šta je novo?

Praistorijsko pitanje

Ne znam napamet, a nemam na kompu trenutno nera. Uglavnom koliko se secam kad udjes u nera sa leve strane tamo gde biras kakav cd rezes tu negde se nalazi, videces pisace negde. Ti si verovatno rezao u udf, a trebas u iso9660 da rezes. Ja sam imao slican problem, narezem bilo sta na cd i na plejeru ne mogu da pustim, dok nsiam prebacio u iso.

Player u kolima, ili neki sobni?

A ovaj moj je jos Blaupunkt, i ovako zaajeebava, kako li je tek sa nekim smecencima...

Cekaj,kako si skontao da nemas aux?
Jel si vadio player pa gledao sa zadnje strane?
Ako nemas dzek sigurno moze neki elektronicar da pogleda da li na ploci imas pinove za aux pa da ti zalemi kabl sa 3,5mm dzeksnom.

FM transmiter unistava kvalitet zvuka previse, maksimalno izbegavajte to.

Plejer za kola pionirov... Uzeo za sluzbeni auto cisto da mogu da slusam muziku i kad sam narezao par cd ova ono prc nece da rade... Posle sam nasao na netu da kod starijih plejera hoce to da zeza. Na prvoj strani ti je janx pisao o tome, msm da je na ovo mislio sto sam ti ja napisao. Probaj da narezes cd ovako kako sam ti napisao u iso 9660 formatu.

Ok, pokusavam to sutra onda. Realno, bilo bi najbezbolnije da to uspe, jer cu vrlo retko rezati te mp3 cd-ove, pa bi varijanta bez ikakvog budzenja bila najbolja. :)

@Chobby
Nisam ga vadio, s prednje strane ga nema, a kako se ni sa jedne druge i ne moze pristupiti player-u, pretpostavljam da ga i nema...

Neko ti je okačio link za adapter koji se kači sa zadnje strane, jedna strana ide u zadnji deo plejera a drugu stranu izvučeš negde kod menjača i tu bodeš uređaje.

Sa zadnje..? E to ne znam kako bi funkcionisalo, jer prosto ne znam gde bi izasao kabl, sve je zatvoreno na kontrolnoj tabli.

Mislim, ne kazem da je to onda sranye, prosto ne znam kako bi se to izvelo i uz koliko muke.

Ja sam kod kasete izvukao kabl, verovatno i kod tebe može tuda.
Nađi one igle za šivenje pa s njima izvadi radio i pogledaj da li imaš džek sa zadnje strane, taman baciš pogled kuda bi provukao kabl.

Mislim da se sam ne bih usudio to da pokusavam, nisam dovoljno vican, ***... Videcu da iscimam nekoga ko se bolje snalazi, ako narezivanje ne urodi plodom...

Nema tu velike pameti, zabiju se igle u te otvore i povučeš radio prema sebi.
Nakon toga možeš videti da li imaš prazno mesto za ovaj džek sto ti je neko okačio da poručiš.

I ja sam imao iste ovakve probleme, uspeo sam da narezem 10 cedeova i nijedan nije radio. Medjutim uspeo sam da pronadjem neki stari cd, koji sam narezivao pre 7 godina i on je radio. Kako da pogledam informacije o njemu? Tj brzinu pisanja i slicno?

A sto se tice auxa, proveri prvo na netu da li mozes to da odradis. Obicno se u dzek za CD changer stavi kapl koji je sa druge strane 3.5mm bananica. Medjutim na dosta radija to neradi, npr na mom nece. Tako da vidi sta kako na netu. Zadnja i najskuplja opcija ti je da kupis cd changer emulator, http://www.microlink.rs

Koliko se secam ovaj mikrolink emulira cd changer, na usb napravis folderr CD1 CD2 CD3 ... i onda ih tako pokreces. Fino je sto sve ostaje fabricki i sto rade fabricke komande na volanu

Poslednja izmena:
Dzaba sve kad nemam cd-changer... A mogao bih da pokusam da izvucem radio, pa vidim sta se desava iza. Nisam znao da je toliko jednostavno...

Pa jeste, u tome i jeste caka, izvučeš radio, bocneš onaj priključak za koji sam ti poslao link pozadi u radio, i uključiš telefon ili neki mp3 player. Još lepša varijanta, ako imaš slobodno dugme sa desne strane radija, a trebalo bi da imaš (mislim da je tako i na mojoj vektri), da umesto muškog 3,5mm priključka probušiš to slobodno dugme, i montiraš tu fiksni ženski 3,5mm priključak, kao pravi fiksni aux. Nadam se da si razumeo na šta mislim.
Izgledalo bi ovako, tačnije samo stereo priključak, ove ostale zanemari http://www.valuetechsupply.com/hdmi...sthrough-single-gang-wall-plate-aluminum.html

A evo i priključka: http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=2974

Jedino pre eventualne akrobacije proveri da li na radiju imaš mogućnost da prebaciš audio na aux. Ako imaš, onda sigurno imaš i mogućnost da se povežeš sa zadnje strane radija.

Poslednja izmena:
Hvala na detaljnom objasnjenju. :) Realno, nisam mislio da se toliko upustam u modifikacije, ali kad si mi ovako "sazvakao" sta treba da se radi, prosto me sramota da ne pokusam. Probacu to onda za vikend, pa javljam rezultate!

P.S. Bio si u pravu, imam slobodan slot za prikljucak desno od radia (jer nemam parking senzore), pa tu moze nesto da se namesti.

Uf uleteo sam slučajno u temu. I ja imam Astru H i fabrički mp3 CD 30 i ista priča šta god sam skoro narezao neće da čita a neke stare mp3 diskove čita bez problema. Ja već digao ruke nemogu da se bakćem oko toga. Narezao skoro dva diska mp3 neće ni jedan da pročita ja još u fazonu laser otišao al čita sve staro :)
Al koji sam tupson nije mi palo na pamet ta ISO fora sa Nerom što neko reče moram da probam to.

Ja sam danas svratio kupio 5 cd 700mb diskova različitih proizvodjača. :p
Da skratim priču ISO standard je rešio problem.

Pošto Nero nisam uspeo da namestim da mi proradi koristio sam https://cdburnerxp.se/
i ima ISO/UDF opcija naravno stavi se ISO i proradilo iz prve u kolima.

Da podsetim ista priča auto je Opel Astra H GTC sa CD30 fabričkim playerom.

P.S. pre ovoga sam bacio bar 5 diskova narezanih i skoro sam rezao pred novu god za put i neće da pročita reko otišao laser al čudno mi što čita stare izgrebane mp3 diskove i eto ISO spasio priču hvala.

Ja snimam audio diskove direktno iz Foobar2000 i nikad nisam imao probleme.

Meni je danas stigao fm transmiter, neki dan sam se u sustini malo zaleteo i odmah porucio kad je ovde pomenut, ali posto je 800din, nije mi zao ni najmanje - ako bude los zvuk i/ili nekako drugacije resim problem s cd-ovima, poklonicu ga sestri. :)

U svakom slucaju, neki dan sam potrosio poslednji cd, gledacu sad u povratku doma da uzmem par komada, pa cu javiti sta bi na kraju...

Ja sam danas kupio nova 4 diska pa cu opet da probam da narezujem. Probacu sa tom ISO opcijom pa cemo videti. Inace imam Blaupunkt GPS stari i on je jedan od retkih na kojima ne radi aux :(

Toliko sam imao posla nekoliko prethodnih dana, da sam tek malopre isprobao FM transmiter, a cd-ove nisam ni kupio jos...

Sve u svemu - ovaj koji sam uzeo radi odlicno! Zvuk je cist, na 87.5 nema nikakvih smetnji, bar po NS, i dovoljno je glasno. Inace, moze da se poveze i na mob, a ima i sd-card slot.

Isprobacu rezanje cd-ova svakako, ali ovo je jedna sasvim zadovoljavajuca solucija.

Vrh Dno