Šta je novo?

Praistorijsko pitanje

mironiko

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
270
Dakle, drugari, treba mi mala pomoc.

Uzeo sam nedavno novi auto (koji je naravno polovan, nov je u smislu da je nov u mom dvoristu), i u njemu je fabricki cd/mp3 player, bez usb prikljucka. Auto ima 10god, "kupovne" cd-ove cita vez problema (dakle radi), ali one koje ja narezem - nikako.

Na forumu o automobilima mi kazu da je do brzine rezanja, te snizim na najmanju (10x), ali opet nece. Pogledam kod devojke na laptopu - ni kod nje ne moze ispod 10x. Skinuo sam jos jedan program za rezanje, TinyBurn, ali i kod njega ne bese manje od toga.

Posto je to sve bilo malopre, odlucim da lednem, ali me i dalje kopka sta li je tu problem - postoji li neki program koji omogucuje rezanje pri 2x ili 1x, ili je mozda nesto do rezaca (ASUS N53 je laptop inace, devojcin Toshiba), ili mozda do cd-a?

Hvala na pomoci! :)

Promeni mod u kome pises cd (sad ne znam tacno naziv, dopisacu ujutru). To je bio isto i kod mene problem, nije hteo da cita cd koji sam skoro narezao, bilo kojom brzinom. Svi programi za rezanje su presli na taj noviji format, a noviji uredjaji nemaju taj problem da citaju.

Hvala ti. Jesi se setio koji mod treba da stavim, i gde se to podesava?

ne mogu se noviji diskovi snimati na tako malim brzinama, pise na praznom disku koja je minimalna brzina.
ali mislim da ni nema veze, nije problem u tome. mozda je toliko star da cita samo originale, ili mu oslabio laser, prasina i slicno.
jesi li pokusavao RW ili obicne?

Je l' kod tebe imalo veze sa modom rezanja?

Inace, kad smo kod modova, pretpostavljam da se misli na track-at-once i disc-at-once..?

x16 je dovoljna brzina za rezanje. Da li ti je ukljuceno da finalizira disk nakon rezanja,treba da bude. Mozda je do toga. Mislim da treba i disk at once da bude ukljuceno. Probaj, javi.

Mp3 je, tacnije prosto data cd. Ok, stavljam disc-at-once, bilo je track-at-once, pa javljam kako je ispalo.

I nabavi neke kvalitetne diskove ako nisi. Ja sa JVC (Taiyo Yuden) nikad nisam imao problema, a jedno vreme je i mene zezao CD player. Mislio sam da je hardverski problem, a kad je u jednom momentu nestao, shvatio sam da su u servisu upisali novi firmware.

Nazalost, jedino sto sad imam su neki Verbatim, u stvari jos jedan samo. :D

Tako da, ako on ne bude radio, *** za danas.

Evo, narezao, proverio - ne radi. Rezao u Infrared-u, stavio i session-at-once i verify after burning uncheck-ovao allow multisession, rezao na minimumu (10x). Nista, moracu da kupim bolje diskove i da rezem kod sestre na desktopu, koji ima i nize brzine, nadam se.

Au, koji savet... Hvala prijatelju!

CD bacen, FM transmiter vec narucen. :)

Sajt elementa.rs, inace - za svaku pohvalu. A i svasta od robe imaju.

Pa da je bolje, i nije. Ne može kvalitet zvuka FM transmitera da se poredi sa CD. Naročito uz prilično popunjen etar, kakav jeste u Srbiji. Sećam se da nikad nisam uspeo da nađem frekvenciju koja je uvek bila slobodna, i bez bilo kakvih smetnji.

Postoje i cd changer emulatori, plejeri koji imaju usb i sd card slot a kace se na fabricki radio ukoliko ima (a vecina ima) cd changer ulaz. Drasticno bolji zvuk od ovih fm transmitera, ali i veca cena. Googlaj Microlink ili Yatour cd changer

Nemam cd changer ulaz... A ta transmiter me nista ne kosta da probam - ok, lazem, kosta me 900din... :D

Sa fm transmiterom je kvalitet zvuka vrlo los, ne moze da se poredi sa diskom.

Isti problem imam u mom c4. Nece verbatim ni princo, ali radi sa npr. maxwell (nadam se da sam dobro napisao).
Probaj neki mp3 player koji se napaja preko usb-a i ima audio izlaz. Sa zadnje strane cd playera ima kombinovani port. Neke od zica su za audio, pa trebalo samo da se nekako zakacis na njih.
Postoji i kompletan modul za auto koji se zakaci iza cd uredjaja i u sebi ima usb port i sd čitač i ume da reprodukuje mp3.

Ako cd player ima aux,a verovatno ima treba samo neki elektricar da izvuce 3,5mm dzek i na njega prikacis telefon ili neki stari mp3 player i udri :)
Tako sam ja kod mene namestio na nekoj alpini starijoj,kum mi je zalemio 3,5mm dzek na stampanu plocu od cd playera jer nije imao fabricki izvucen kabl.

Moracu onda jednu od tih opcija da razmotrim. Ima aux, a posto je fabricki uredjaj, ne bih mnogo da rasturam kontrolnu tablu. Opel Vectra C je u pitanju, CD MP3 30 je u pitanju.

Hahahah, *** - kad kupujes polovan auto, ne obracas paznju na muzicki player... A vaditi fabricki gre'ota, jer je inkorporiran u infotainment sistem.

Narucujem onda ovo, najcistija varijanta ubedljivo. :)

Ja sam imao slican problem. Pokusaj sledece, prilikom rezanja cd-a u neru promeni format iz UDF u ISO9660 to mozda pomogne.

Da se nadovezem na elementu. Nemaju bas nista, ima mnogo jacih prodavnica. Kad narucim nesto sto mi treba u vecoj kolicini, oni to nemaju....

Mozda sam ja propustio nesto , ali da li si proverio da cita mp3 format ? . Koliko znam originalni diskovi nisu u mp3 formatu audio fajlovi ... Samim time je logicno da nece da ocita narezani mp3 disk (sa mp3 fajlovima)

Poslednja izmena od urednika:
Da se nadovezem na temu, slican je problem, mada su u pitanju diskovi koji su stajali u autu i diskovi koji su sveze narezani.

Radio je Becker Traffic Pro, cita samo audio CD i navigaciju. Originale cita sve, bez problema, takodje i navigacione diskove koji su narezani (naravno beskorisni su, jer su mape iz 2008. i nema nista od istocne evrope, ali rade, to je bitno).

Sa nekim novonarezanim diskovima kao i sa onima koji stoje godinama u autu je problem sledeci, kad se ubaci CD on ga duze vreme ocitava, i ili ga "primi" ili ispise poruku "CD Error" i na tome se zavrsi. Kad "primi" cd onda moze da svira satima bez problema, cim se prebaci "sors" na radio, i ponovo vrati na CD, male su sanse da ce ponovo "primiti" CD. Na nekim novonarezanim diskovima ovog problema nema, na nekim je manje izrazen a na nekim vise, naravno radi se o praznim diskovima raznih proizvodjaca.

Otkazuje laser na radiu ili ne?

Au, koje neprijatno iznenadjenje - nemam aux! Postoji neka "rupica" na playeru, odmah uz otvor za disk, taman precnika kao sto bi trebalo da je za aux, i mislio sam da je to to, ali to je izgleda samo rupica kroz koju se otsrafljuje player kad se skida, ili sta vec... Divota. Back to the drawing board.

@axel-junior
Znas kako, nije da je besmislen predlog, ali to bih radio samo ako bas nista drugo ne uspe. I zbog cifre, i zbog cimanja (morao bih nekoga da trazim jer sam nisam dovoljno vican) itd. Tako da necu otpisati predlog u potpunosti, ali probacu prvo sam ovih (mnogo) jeftinijim foricama - uostalom, vec sam narucio taj fm transmiter od 900din, jer i da ispadne ******, poklonicu ga nekome.

@ZeXx
Gde se nalazi to podesavanje uopste?

@donmarkon
Na samom player-u pise CD 30 MP3, pa sam prilicno siguran da (treba da) cita i mp3-ove. :)

Nazad
Vrh Dno