Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@kalin62
Tvoj UB040 će izgleda čekati moj UB042xxx kome još nije ni izvozno carinjenje odradjeno čuči u HUB. :ROFLMAO:
Te XB pošiljke su sa posebnim rukovanjem, ne može sa standardnim pošiljkama (baterije, neke tečnosti, neki praškasti materijali itd., kako bi mi rekli specijalna roba). Grubo cenim da se čeka da se napuni vreća pa tek onda ide dalje, zato je i duže čekanje nego trenutno za XA pošiljke.
Al me obradovo, nema nista specijalno ali ova glava za dekalamiti za podmazivanje mi treba,

Prilozi

• Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    50.7 KB · Pregleda: 61
@kalin62
Posebno rukovanje pošiljkom da ne dodje do oštećenja, čim vidiš special goods bez obzira da li je standard ili economy znaj šta te čeka za sledeći put.

Jel zna neko šta znači status 'RSBEGC-Otprema'? Koliko sam ukapirao čitajući to valjda znači da ne bi trebalo da ide na carinu. Stoji u tom statusu ceo dan bez promena..

Jel zna neko šta znači status 'RSBEGC-Otprema'? Koliko sam ukapirao čitajući to valjda znači da ne bi trebalo da ide na carinu. Stoji u tom statusu ceo dan bez promena..
to znaci da je izaslo sa carine. ako nemas nista tipa "za carinu" pre tog statusa znaci proslo je bez carinjenja
ako prvo kaze za carinu pa onda RSBEGC-Otprema to onda znaci da ces verovatno morati da platis nesto, ali ne uvek. ja sam imao par posiljki da su imali status "za carinu" pa nisam platio nista

to znaci da je izaslo sa carine. ako nemas nista tipa "za carinu" pre tog statusa znaci proslo je bez carinjenja
ako prvo kaze za carinu pa onda RSBEGC-Otprema to onda znaci da ces verovatno morati da platis nesto, ali ne uvek. ja sam imao par posiljki da su imali status "za carinu" pa nisam platio nista
Pre toga je bilo Izmenična pošta 11003-Prispela, nigde se ne pominje carina. Za koliko bi otprilike trebalo da se dostavi lokalnoj pošti? Zahvaljujem se na odgovoru btw.

Pre toga je bilo Izmenična pošta 11003-Prispela, nigde se ne pominje carina. Za koliko bi otprilike trebalo da se dostavi lokalnoj pošti? Zahvaljujem se na odgovoru btw.
e sad to zavisi od tvoje gradske/opstinske poste ali bi trebalo u toku sledece sedmice, mozda cak i pon-uto

@boki_85
Svaka pošiljka mora da prodje carinu da li fiktivno ili da se protrese malo a da li ćeš da platiš nešta saznaćeš kad vidiš poštara moguće već u ponedeljak. Ne ubacuju se svi statusi i ne ažurira se svaki tren.

Za prve jeste, za druge nije, ako ti se promenio status ocekuj ih uskoro, verovatno od ponedeljka

Meni se za ove što su stigle nije menjao status, a za ove druge se promenio 5-6og. Bex dostavio u ime fedexa. Oba para poručena za brand day.

Da li neko zna gde paket iz paketomata Poste odlazi ako se paket ne preuzme u odgovarajucem roku?
Nisam stigao da preuzmem neke krpe sa Alia do 1 Jula. Rekli su da ce da jave gde se nalaze ali niko nista. Zvao sam ih sad u sredu i rekli su da je u lokalnoj posti gde i paketomat. Tamo mi istog momenta kazu, taj covek sto se bavi paketomatima ne radi do 26 Jula i ne znamo sta da ti kazemo, mi ne znamo gde je to, ni da li je kod nas....

Pocetnici treba da procitaju par prvih stranica ove teme a ne par poslednjih.

Da li neko zna gde paket iz paketomata Poste odlazi ako se paket ne preuzme u odgovarajucem roku?
Nisam stigao da preuzmem neke krpe sa Alia do 1 Jula. Rekli su da ce da jave gde se nalaze ali niko nista. Zvao sam ih sad u sredu i rekli su da je u lokalnoj posti gde i paketomat. Tamo mi istog momenta kazu, taj covek sto se bavi paketomatima ne radi do 26 Jula i ne znamo sta da ti kazemo, mi ne znamo gde je to, ni da li je kod nas....
Jedina opcija ti je da zoves

0700 100 300
+381 11 3607 788
Радно време:
радним данима 08:00 - 20:00 h
суботом и недељом 08:00 - 15:00 h

Znaci nema pravila, dobro bar da ne vrate nazad.
Hvala Vam, Bojane.
Nakbolje ti je onda da prosledis na drugu adresu da stigne,kod nekoga ko ce biti tu, ako ces vec biti na odmoru.pre kupovine promeni adresu pa neka stigne tamo,mozda kod roditelja ili blize familije.😏

Stigao danas paket posle tačno 2 nedelje i 2 dana. Poslednji status RSBEGC otprema, prošao bez carine.

Pa idi u postu. Do sada si vec mogao da odes i preuzmes. Inace, ja sam pitao svog postara i rekao mi je upravo to sto su tebi rekli. Ukoliko ne preuzmes u paketomatu, cekace te u "tvojoj"posti.
Pa to sam upravo napisao gore, u posti sam bio i kazu mi da oni ne znaju nista o tome i da covek koji se bavi samo paketomatima ne radi 20tak dana....ne znaju ni da li je posiljka tu uopste ili se salje negde drugde.
A ovamo mi na call centru kazu kako ce mi posiljka biti u mojoj lokalnoj posti 20 dana, ( do sad proslo 10 )

Mozda ti je posiljka jos uvek u paketomatu ,ako je lik otisao na odmor a nije je izvadio !

Sta tebe briga ko radi a ko ne radi. Ti hoces svoju posiljku i nista drugo te ne interesuje. Nemoj da im to dozvoljavas..to da te rade kako oni hoce.

Trazi kontrolora ili upravnika. Ukoliko ne znaju da organizuju posao, neka oni licno traze tvoju posiljku...Na glavu im se popni ako treba.

Mozda ti je posiljka jos uvek u paketomatu ,ako je lik otisao na odmor a nije je izvadio !
To sam se i ja ponadao odmah tj samo par sati nakon isteka sam otisao do paketomata, ali onaj link istekne i nije moguce da se iskoristi vise.
Epilog. Bio sam danas u posti opet i receno mi je u fazonu sto sam cekao ovoliko, logicno je da ako mi niko nije javljao sta mi je sa paketom da pogledam u posto gde je paketomat...
Paketa mi nema, i nemoguce mu je uci u trag jer nema broj za pracanje, ide na neko svrstavanje i javice mi kada ce opet biti u paketomatu..

Pa to sam upravo napisao gore, u posti sam bio i kazu mi da oni ne znaju nista o tome i da covek koji se bavi samo paketomatima ne radi 20tak dana....ne znaju ni da li je posiljka tu uopste ili se salje negde drugde.
A ovamo mi na call centru kazu kako ce mi posiljka biti u mojoj lokalnoj posti 20 dana, ( do sad proslo 10 )
Kod nas je fazon da odes ujutro kada je postar koji je zaduzen za tvoj deo grada,ili kako su vec rasporedjeni, tu i njega da zamolis da potrazi. Jednom 10 i vise paketa je stajalo tamo, na salreru naravno nemaju pojma, pa sam ujutro cekao medju 15 postara i zamolio tog "mog" da pregleda....mada je bilo pre paketomata, al opet ni sada mi nije adresirano na paketomar tako da istu bi proceduru ponovio.

Nego..
UA...HU odavno je status arrived at local centar 18-05

Danas zatvorena, naravno bez refunda, al takodje jos jedna mi isto UA...HU stoji na isti status verujem da ce isto i ona da prodje tako...za milion paketa i 3-4god prvi put se ovo dogodilo..al dobro sve da se sakupi je do 5$ ***

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno