Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel više uopšte nema praćenja pošiljki čak i kad hoću da platim poštarinu?

Npr ovako:

Prilozi

• Screenshot_20221116_155000.jpg
    Screenshot_20221116_155000.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 62
Ima naravno, al zavisi od prodavnice do prodavnice.
Imas sitnu kintu da platis i da nemas full tracking, uz sitniju doplatu imas i imas varijantu da ti je free tracking bez da ista platis, zavisi od ugovora koji prodavnica ima sa logistickom firmom ili sa AE logistikom.
Sareno je.

Prilozi

• Screenshot_2022-11-16-16-08-11-479_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2022-11-16-16-08-11-479_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    70.5 KB · Pregleda: 55
Za posiljku poslatu iz Amerike koja je usla u Srbiju 1. oktobra i jos nije stigla, vrednost posiljke je 100 dolara sam juce zapoceo proces povracaja novca. Od 2 do 4 nedelje to traje valjda. Da li je mogcue da mi posta u tom periodu dostavi taj paket jer kolko sam razumeo posta ce morati da plati to pa ce ih to valjda naterati da dostave paket ?

Naravno da je moguće. Malo verovatno, ali je moguće :)

lp-sy-be.jpg

Danas isporuceno

SunYou - LP... - UH...BE

Tek kada je oznaceno da je posiljka isporucena ,
Cainiao dodaje 27.10 Arrived at transit office !!!

Inace se vodi da je 27.10 posiljka stigla u Srbiju.

"Madjari" stizu , ali su usporili , sa 2-3 dana rok dostave
od statusa [RS]At local delivery center je otisao na preko 10 dana.

Има ли неких ограничења око слања батерија?
Треба ми батерија (микробатерија) која иде у камеру, продавци, чак и произвођачи, је третирају и као кондензатор, претпостављам да је због неких посебних услова за транспорт.
У Србији нисам нашао да неко продаје такву батерију и морам да поручујем из иностранства.

Ako je mala ,mozda prodje bez problema.
Zvanicno litijum jonske baterije bez specijalne ambalaze su zabranjene za avio transport

"Madjari" stizu , ali su usporili , sa 2-3 dana rok dostave
od statusa [RS]At local delivery center je otisao na preko 10 dana.
Imam 10 porudzbina od pre 15+ dana sa ovim statusom, i još 4-5 paketića sa 10+ dana i još nekih 4-5 sa ovim statusom od prošle nedelje.
Po meni sve ovo zavisi od lokalne pošte odnosno poštara da li hoće da se cima ili ne. Pošta Zemun, tačnije Pošta 11182 🙄

@milanlaki

Negde zastoj bude na relaciji GPC-LPC-lokalna posta ,
a ima i primera da u lokalnim postama gomilaju posiljke :(

Ako je mala ,mozda prodje bez problema.
Zvanicno litijum jonske baterije bez specijalne ambalaze su zabranjene za avio transport
Напон је 3,3В, као литијумске батерије, у карактеристикама се избегава назив 'батерија' иако је по облику класична дугмаста батерија, иако је минијатурна. Судећи по напону и по томе што је пуњива, сва је прилика да је литијумска. Вероватно не путује авионом, достава је преко 2 месеца.
Брине ме још количина, најмање што могу да поручим је лот од 5 комада, да их наши не врате.

@milanlaki

Negde zastoj bude na relaciji GPC-LPC-lokalna posta ,
a ima i primera da u lokalnim postama gomilaju posiljke :(
Ako dodje do zastoja na razdaljini od cirka 1km onda svaka im čast :) (glavni centar-lokalna pošta).
Retko kad odem u poštu, ali svaki put bude po par dzakova sa "kinezima".
Dok je bio "stari" poštar uvek sve stizalo, sada ni ne znam ko je poštar.

@milanlaki

Pitanje je da li u tvom slucaju posiljke direktno iz GPC u Ugrinovackoj
idu u lokalnu postu u Prvomajskoj ili ih prvo prenesu u neku drugu postu
koja ima i status LPC-a pa odatle u sve "male" poste koje pokriva taj LPC.

Ako sumnjas u postare , onda se dogovori sa sefom poste da tvoje posiljke
odvajaju na stranu i da jednom nedeljno ides i sam pokupis sta je stiglo.

Напон је 3,3В, као литијумске батерије, у карактеристикама се избегава назив 'батерија' иако је по облику класична дугмаста батерија, иако је минијатурна. Судећи по напону и по томе што је пуњива, сва је прилика да је литијумска. Вероватно не путује авионом, достава је преко 2 месеца.
Брине ме још количина, најмање што могу да поручим је лот од 5 комада, да их наши не врате.
Dugmaste baterije sa Alija stizu bez problema od naj manje do naj vece litijumske, te tvoje stvarno neznam

Već mi dve nedelje na praćenju paketa stoji "RS, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu". Zna li neko kad će otprilike doći u poštu? Iz Vojvodine sam.

Е, благо вама. Ја нисам добио 2 пошиљке од јуна. Нису са праћењем па вероватно их нећу ни видети.
Сад сам поручио неке батерије, изабрао сам доставу са праћењем, надам се да ћу добити пошиљку.

Imam jedan paket preko LT poste od 16. oktobra stoji sa statusom
16.10.22. 08:33 - At destination country\/region
Danas je tek dobio:
22.11.22. - Siunta išsiųsta į užsienį , Vilnius

Ja sam se vec oprostio od njega, ali na kraju ce izgleda sve biti ok. U medjuvremenu mi je stiglo 3 paketa preko LT poste u proseku po 20 dana, samo je ovaj bio sporan.

Prvo ide provera da li posiljke u lokalnu postu dolaze redovno.
Ako postoji tvrdnja da stizu ide dogovor da mesec-dva preuzimanje bude u posti
da bi se eliminisala uloga postara i mogucnost kradje na kucnoj adresi

Ako tu nema resenja , dalje se ide po putanji prema GPC - provera u lokalnom
postanskom centru da li neregistrovane posiljke redovno stizu iz GPC Beograd.

Potrebno je pisati i reklamacije na https://www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx
sa zahtevima da provere da li u lokalnu postu redovno stizu neregistrovane posiljke
i ako kazu da stizu da se istrazi zasto ni obavestenja ni posiljki nema u sanducetu na adresi.

Uglavnom prvih par puta ide automatski odgovor da neregistrovane posiljke nemaju pracenje ,
ali treba biti uporan sve dok se ne dobije konkretniji odgovor.

Поштовани,

Обавештавамо Вас да су пошиљке са наведеним ознакама, које сте нам проследили нерегистроване писмоносне пошиљке у међународном поштанском саобраћају – мали пакети, који имају јединствени бар-код идентификатор и чија је прва словна ознака U (друго слово у распону од А-Z) плус 9 цифара и на крају има кодну ознаку земље порекла, а која се наноси како би се обезбедило пружање прекограничних царинских електронских најава, како би се једноставније и брже обавиле царинске процедуре. Присуство таквог идентификатора не подразумева пружање услуге са потврдом уручења. С обзиром да се ради о нерегистрованој пошиљци, сагласно важећим прописима којима се уређује обављање поштанских услуга, за исте није предвиђена опција евиденције и праћења статуса. Имајући у виду наведено, као и да све пошиљке пролазе више логистичких складишта и претоварних тачака, подаци о статусу нерегистрованих пошиљака које нуде портали за електронску трговину нису поуздани и не могу бити потврђени од стране поштанских оператора, док се за разлику од њих, регистроване пошиљке у међународном саобраћају могу пратити.

У вези са наведеним, нисмо у могућности да Вам пружимо више информација.

С поштовањем,

Пошта Србије

@suncica2222
Uglavnom prvih par puta ide automatski odgovor da neregistrovane posiljke nemaju pracenje ,
ali treba biti uporan sve dok se ne dobije konkretniji odgovor.

Trazi kontakt sa kontrolorima u posti koja ima status lokalnog postanskog centra.
Nemaju evidenciju po kodovima za neregistrovane posiljke ,
ali znaju sta im prolazi kroz ruke tj. kroz magacin.
Ako se i oni prave ludi , onda postoji i "unutrasnja kontrola"....

Раније и није постојало праћење пошиљки па су ипак уручиване, нису их шутирали по ћумезима нити поткрадали. Плаћамо поштарину за шта?
Поштарима дају минималац и стални радни однос, отворе боловање, а пошто примају минималац нема шта да им се смањи од плате, онда други морају да раде и њихов посао, и ето незадовољства и нерада. Кад би мање пара давали владајућој 'клики' и уложили у плате и опрему, сигуран сам да би се однос према радним обавезама у пошти вратио на ниво на који треба.
Слажем се да данас није лако наћи посао, али ако си га прихватио и прихватио плату, ради посао како треба.
Овако, злопатимо се ми крајњи корисници услуга, од којих често имамо штету.

Da li je neko iskusio od pocetka do kraja relativno novu opciju na Aliju - AliExpress Selection Saver (Tracking Available)? U kom formatu je tracking number? Da li se u nekom momentu dobije drugi tracking number kao sto je to slucaj sa SunYou LB LT posiljkama? Moze li se pratiti na sajtu nase slavne poste?

Hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno