Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje ostaje nejasno zasto Posta Srbije u nekim reonima UA...HU posiljke isporucuje u
roku od par radnih dana od dobijanja statusa Arrive at local delivery office , a negde se
ceka i po mesec dana :(
Meni se dešava i jedno i drugo - juče su mi isporučili 5 pošiljki sa stusom "Arrive at LDO" od 6.maja, a ogromne količine onih sa starijim statusima (uključujući čak i par onih od 11.04) još uvek nema.
Centar Beograda inače. Uglavnom mi sada isporučuju u lokalnu poštu jednom nedeljno, jedino ovo juče je bila druga tura ove nedelje. Možda štede gorivo. A kad stigne isporuka ima bukvalno od svih mogućih datuma. Do sada su mi samo 2 HU pošiljke sigurno nestale, obzirom da su "stigle u LDO" još pre par meseci. Ovim ostalim se kao i dalje nadam...

Meni se dešava i jedno i drugo - juče su mi isporučili 5 pošiljki sa stusom "Arrive at LDO" od 6.maja, a ogromne količine onih sa starijim statusima (uključujući čak i par onih od 11.04) još uvek nema.
Centar Beograda inače. Uglavnom mi sada isporučuju u lokalnu poštu jednom nedeljno, jedino ovo juče je bila druga tura ove nedelje. Možda štede gorivo. A kad stigne isporuka ima bukvalno od svih mogućih datuma. Do sada su mi samo 2 HU pošiljke sigurno nestale, obzirom da su "stigle u LDO" još pre par meseci. Ovim ostalim se kao i dalje nadam...

upravo to se desava. isto bg centar. s tim sto sam primao pakete na jednu vecu postu na starom gradu. imao sam srece da nadjem nacin da primam na drugu adresu. ti su gubili pakete, zaboravljali da ostave izvestaje a ni jedan jedini put nisu hteli da najobicnije pismo ubace u sanduce. ni srafciger. za svaku stvarcicu su mi ostavljali ili izvestaj i to ih nije mrzelo da prepisu ceo broj na izvestaj ili ga nisu ni ostavljali. naplacivali otvaranje 250 umesto 100 ili 150 a cujem da nisu ni procitali uredbu da je rok umesto 5 sada 15 dana. za koji sam saznao kada mi je jedan paketic greskom otisao u glavnu postu pa me je sluzbenica pozvala i izvinila se sto je tu stigao. rece mi da imam 15 dana i da je to uvedeno prosle godine.

tako da je moguce da su pakete vratili a nisu te ni obavestili. meni hteli da vrate kutiju iz japana jer se kao nisam pojavio u roku od 5 dana a ni izvestaj nisu ostavili. mada mislim da je sada trenutno u pitanju nedostatak kvalifikovanih radnika i mrzi ih da sortiraju pakete za pojedinacne poste. zato je sve nabacano i konfuzno.

tako da je moguce da su pakete vratili a nisu te ni obavestili. meni hteli da vrate kutiju iz japana jer se kao nisam pojavio u roku od 5 dana a ni izvestaj nisu ostavili. mada mislim da je sada trenutno u pitanju nedostatak kvalifikovanih radnika i mrzi ih da sortiraju pakete za pojedinacne poste. zato je sve nabacano i konfuzno.
To za radnike si verovatno u pravu, a da su mi vratili pakete nazad ipak nije moguće jer već par godina podižem pošiljke isključivo lično u pošti, a proveravam 2x nedeljno, plus što se već i znam sa svim šalterskim službenicama :)
Problem je u GPC (ako je u pitanju zastoj) ili bilo gde na putu (ako se nedajbože krade).

Problem je u GPC (ako je u pitanju zastoj) ili bilo gde na putu (ako se nedajbože krade).

Pre ce biti da je problem u lokalnom centru koji prosledjuje posiljke u lokalne poste.
Iz GPC BG-Zemun u poste PJ Sremska Mitrovica posiljke stizu za par radnih dana.

Da li za BG navodite tacno postu isporuke ( npr. 11xxx Beograd xxx ) i da li pisete PAK ???

Nisam do sada pisao PAK, mada mogu i to da probam. Ipak ne verujem da je u tome problem. Bar ne u mom konkretnom slučaju.

HU stigo , mora da prodje bar 10-12 dana, MY zamalo pa dispute

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    56.6 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    48.2 KB · Pregleda: 32
@kalin62

Ux...MY posiljke nikada nisu imale precizne statuse

Za HU ovo je u okviru proseka ( do 10-ak RADNIH dana od GPC
do lokalne poste posle statusa At local delivery center )

Stigla oba HU paketa, jedan 21.4. dospeo u Local delivery, drugi 10.5.

Ocekujem paket iz Kine koji je poslat preko SF Expressa. Poslednji status na trackingu je pre 6 dana da je na aerodromu u Holandiji i od tada nista. Da li je neko imao paket preko SF-a i da li radi tracking po tom SF broju na nasem sajtu poste, kad paket udje u zemlju?

Pre ce biti da je problem u lokalnom centru koji prosledjuje posiljke u lokalne poste.
Iz GPC BG-Zemun u poste PJ Sremska Mitrovica posiljke stizu za par radnih dana.

Da li za BG navodite tacno postu isporuke ( npr. 11xxx Beograd xxx ) i da li pisete PAK ???

hvala za link. definitivno je nedoslednost u isporukama do poste koja je zaduzena. savska je u pitanju. jedna od najvecih posta i vrv nema dovoljan broj ljudi. isao sam po neke post express posiljke i nisu mogli da me nadju. posle treceg odlaska kazr mi devojka da me je ipak nasla na spisku. nije proverila da nije mozda ć napisano kao c... sta reci...

1.JPGDedaMrsoje mi dao link od nekog kineskog sajta i evo stigla mi prva posiljka :D a druga je verovatno jos na carini...

@BozicBata

Ako je sa Rx..NL kodom moze da se prati , ako je sa Ux...NL onda samo do
prosledjivanja iz Holandije ka Srbiji i sledi cekanje na isporuku

@darmar78

Sada prati na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx

Arrive at local delivery office 26.04.

Jos uvek nije stigla kod mene, šta li rade ti ljudi?

I dalje ostaje nejasno zasto Posta Srbije u nekim reonima UA...HU posiljke isporucuje u
roku od par radnih dana od dobijanja statusa Arrive at local delivery office , a negde se
ceka i po mesec dana
Kod mene je situacija takva da pošiljke iz GPC idu u jednu "glavnu" poštu za moj reon, iz te druge idu u drugu "medjureonsku" poštu (koja je btw skoro počela da radi i koja nema veze sa mojim naseljem) pa iz te pošte šalju u poštu koja je zadužena za moje celo naselje pa tek onda pošiljka stiže u moju lokalnu poštu i tad me poštar zove i kaže budi kući tad i tad da ti donesem pakete ili da se nađemo negde i pokupim.

Potpuno mi je nejasno zašto su ubacili prosleđivanje paketa kroz dve dodatne pošte. Ranije je to brže funkcionisalo i brže su stizali paketi a sad em nemaju ljudi em su napravili dodatni posao sami sebi.

I ovo ne pričam napamet nego mi je poštar pokazao onu njihovu dostavnu knjigu ili kako se već zove gde se tačno vidi kako se paketi šetaju od pošte do pošto do korisnika.

Ja imam po par paketa sa poslednjim statusima "Out for delivery, At local delivery center" od 21, 24, 29.04, i 5 i 13.05.

Nikad ovako grdno nije bilo.

EDIT: Sve pobrojano je UH.

Imam i jednog singapurćanina koji ne zna da li je pošo ili je došo, a ranije su singapurćani bili baš ekspeditivni i mogli su se lepo pratiti... Dodouše on je u raljama čuvene novosadske carine tako da ga očekujem za pola godine. :)

@BozicBata

Ako je sa Rx..NL kodom moze da se prati , ako je sa Ux...NL onda samo do
prosledjivanja iz Holandije ka Srbiji i sledi cekanje na isporuku
Imam samo kod koji pocinje sa SF i posle njega sledi 13 brojeva i tacno je poslednji info zastao u NL. Kapiram da po tom SF kodu necu moci da pratim ni na sajtu Poste.

Pa izgleda ne rade nista, ja ih imam sa tim statusom i od 11.04., madjari u pitanju. Iskreno bicu iznenadjen ako uopste stignu.
Stigao juče paket koji stoji od 10. Aprila kod nas. Dva diska su u pitanju, case od oba slomljen naravno, sreća sam CD nije oštećen. Čekam još 3 paketa koji stoje od 3. Maja kod nas, očekujem ih do sredine Juna majke mi. Najgore je što ne znam ni gde su tačno i koga da kontaktiram, od BG aerodroma nije urađen update za tracking, na jednom paketu samo piše "za carinu"...

Imam samo kod koji pocinje sa SF i posle njega sledi 13 brojeva i tacno je poslednji info zastao u NL. Kapiram da po tom SF kodu necu moci da pratim ni na sajtu Poste.
Uđi na postal ninja, unesi taj broj i pisaće ti alternativni broj. Taj broj koji počinje sa R bi trebalo da pratiš na pošti Srbije

Stigle dve od 26 aprila (stigle u zemlju) HU, jedna od 29 aprila isto HU. Nisu mi stigle jos sa istim datumima ima ih nekoliko.

Ja imam još 2 od 18.4, 4 od 21.4, 2 od 26.4, 2 od 29.4 i 3 od 5.5

Onaj dispute od 6.3 što sam otvorio glat odbijen, nit mogu da priložim dokaze nit appeal prolazi jer pazite, opet ne mogu da se uploaduju dokazi😂

I ja sam juče probao i ne može, preduzeli su sve što mogu kako bi dispute bio odbijen. Prodavac ne mora da dokazuje da je isporučio robu nego kupac dokazuje da mu roba nije stigla i još je sprečen da dostavi dokaze. Obaveza prodavca je da obezbedi UA....HU broj koji će proći do poslednjeg statusa sa kojim je njegov poslovni odnos završen.

Ne znam koji bi uopšte bio prihvatljiv dokaz da pošiljka nije stigla ??? Jedino eventualno zvanična izjava iz Pošte Srbije da taj tracking number nije ušao u njihov sistem. A to čisto sumnjam da bi naša Pošta htela da izda, i to još za neregistrovanu pošiljku, pogotovo što bi moralo da bude na stranom jeziku, a ne znam koji jezik bi AliExpress prihvatio, možda engleski pošto na kineskom niko ne bi izdao ? Ili bi još trebalo platiti prevod sa srpskog sudskom tumaču, što bi bilo skuplje od vrednosti prosečne pošiljke ?
Sve u svemu, nema od toga ništa. Jedino pritisnuti Poštu da se izjasni da li se pošiljke gomilaju ili možda gube, ili šta se već dešava...ako neko zna nekog po medijima to bi možda moglo da se uradi. Inače ostaje varijanta da se ne naručuje ništa bez potpunog praćenja...sve drugo je lutrija.

Pa ne gube se. Stignu ali sa debelim kašnjenjem. Meni se od svih ovih UAxxxHU za sada samo jedna izgubila

Ako se ne gube nego samo stižu sa debelim kašnjenjem, onda nije strašno ni ako odbiju dispute....
Meni su se do sada dve UAxxxHU izgubile, ali nešto mi se čini da će od ovoliko koliko mi sada kasni još sigurno nešto nestati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno