Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je tracking koji daju fake? Cainao neki... naruceno pre dve nedelje, stoji da je juce usla u zemlju?

Nije fake, taj status ne znaci da je uslo u Srb. vec u Letoniju. Odatle uglavom bude prosledjena do Rusije pa odatle ka Srbiji.

Racunaj da bi do 16.7.2020 trebalo biti na tvojoj adresi 99%.

Nije fake, taj status ne znaci da je uslo u Srb. vec u Letoniju. Odatle uglavom bude prosledjena do Rusije pa odatle ka Srbiji.

Racunaj da bi do 16.7.2020 trebalo biti na tvojoj adresi 99%.

Thanx :)

Pitanje, koliko treba cekati od Istanbul do Bgd ?

J
92b2f2ddee26722422bc405203d22b44.jpg

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Stigla mi pošiljka juče u Amsterdam (naručena 25.05.poslata par dana kasnije). Iskreno, nisam očekivao tako brzo:)
Nadam se da će za 10-15 dana biti kod mene (ako ne ode na carinu). Ili grešim?

Danas mi krenula 2 paketa, RU.....NL
Do sada nisam imao ikustva sa tim, videcemo..

Da, piši prodavcu, verovatno će i sam da primeti, ali ipak bolje mu odmah skreni pažnju da je pošiljka zaglavljena između HK i SG i traži da ti produži protection bar za još 20 dana.
HI Fi College je dobra radnja i vlasnik prilično dobro zna engleski, tako da sa njim ne bi trebalo da imaš nikakvih problema.

Prodavac je sam produžio protection.

Prilozi

• toppinge30.jpg
    toppinge30.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 115
Koliko prodavci maximalno dana mogu da produzavaju zastitu ?

Imam neke SG (overseas status) i jedan CN (ceka u Pekingu) i na sva 3 su mi vec produzavali sami 2 puta po 30 dana... sa pocetnih 60, ukupno 120 dana. Sada sam na 10-15 dana do isteka zastite, paketi mi nisu hitni pa da znam ako moze jos da se produzi da im pisem nek produze.. Nije njihova krivica sto je SG zakucao.

Imam neke SG (overseas status) i jedan CN (ceka u Pekingu) i na sva 3 su mi vec produzavali sami 2 puta po 30 dana... sa pocetnih 60, ukupno 120 dana. Sada sam na 10-15 dana do isteka zastite, paketi mi nisu hitni pa da znam ako moze jos da se produzi da im pisem nek produze.. Nije njihova krivica sto je SG zakucao.

Do beskonacnosti...ili dok ti ne yatrayis dispute da se ali ukljuci...ali meni su jednom 4x 30 dana..

Super... Ma nisu mi bitni paketi, kad stignu stifnu, jeste da su svi od oko 20 dolara, ali to je sto je.. Nisu ni prodavci krivi..
Drugo je da nece da produze zastitu ili te nesto lazu..

Meni je muka da ih više moljakam da produže, sami neće, moram da im više puta pišem poruke, kad zatražim kroz sistem ne reaguju tek. Tek kad poruke budu malo preteće oni odgovore.
Ko da čekaju da umremo (od korone) pa da zadrže pare.
Ovi što su produžavali po 10 dana, iako sam ih moljakao da produže po 30, su posle nekih 100 dana popili dispute i refund.
Mada to su sve bili mali iznosi, ali neću da im oprostim.
Mali deo njih se odmah složio da refunduje, što mi govori da su se te neregistrovane pošiljke vratile, i oni su to prećutala ali su u disputu bili fer.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Meni mrdnuo DHL eCommerce Asia, tacnije, stigao na NS carinu. Ne znam vise ni sta je u pitanju posto naracujem sa svih strana ali dobro mi dosao!

Evo ceo history:

Destination - Cached time: 2020-06-12 16:34:48 (GMT+02:00)

2020-06-12 11:10 RS, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2020-06-12 10:59 RS, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2020-04-16 01:29 DE, DeutschePostSingapor, Prijem

Origin - Cached time: 2020-06-12 16:34:47 (GMT+02:00)

2020-06-12 12:59 RSBEGC, Serbia, Processed at Local Distribution Center
2020-05-18 07:03 FRANKFURT/M, Germany, Arrived at facility
2020-05-15 20:31 GBSLOX, United Kingdom, Departed from Transit Facility
2020-04-27 14:00 Frankfurt Main, Germany, Flight landed at Destination country
2020-04-17 01:40 Pudong, China, Departed on outbound flight
2020-04-16 03:38 Shanghai, China, Departed from facility
2020-04-15 20:37 Shanghai, China, Processed at facility
2020-04-15 13:07 Shanghai, China, Arrived at origin facility
2020-04-15 12:17 China, Shipment data received

Navodno je 120 dana maksimum, ali ne piše nigde zvanično. U svakom slučaju, nisam čuo da je iko ikad dobio više.

Može pomoć ljudi? Hteo bih da poručim nešto, pa u ponudi ima više metoda. Je l' znate koje u većem procentu dolaze na kućnu adresu od ovih free metoda slanja(tj. jeftine ) u ovo poremećeno vreme?
Dostupne metode:
1.Cainiano Super Economy Global
2.Cainiano Super Economy
3.Yanwen Economic Air Mail
4.SunYou Economic Air Mail

Ako možete da mi kažete koji je najbolji metod od ovih ponuđenih na osnovu vašeg iskustva u ovo ludo vreme, pošto nema u ponudi China Post i SG (registrovanih i neregistrovanih). Sve su neregistrovane metode slanja.

Poslednja izmena:
Yanwen cesto salje preko Turske poste i to se kod mene pokazalo kao najbrze. Problem je sto ne mozes da znas kako ce Yanwen poslati.

Yanwen / SunYou su teski prevaranti .
Konstantno postavljaju lazne statuse i zbog toga imamo
i tek ce mo imati gomilu problema.

Za veliki broj posiljki sa LPxxx kodom su postavili statuse da su stigle u Srbiju ,
a od njih ni traga.

Turci su do proslog leta stizali za 7-20 dana , od kada je Yanwen glavni posrednik
od tada gnjave i po dva meseca.

Letonci koji idu preko 4PX stizu prilicno redovno , preko Yanwen-a kasne.

Ni Cainiano trenutno nije mnogo bolji.

Ni nadlezne sluzbe u Posti Srbije nisu nista bolje :mad:

@ TechSamuraj

Preporuka je da trenutno ne narucujes sa AE

u ponedeljak kreće letnji popust, ko će izdrzati da ne naručuje :)
i ja isto mislim da će se tesko vratiti free shiping za registrovane posiljke :/

Ne znam. Kamere koje sam kupio vratile se prodavcu i sada skoro svi salju samo preko dhl za srbiju a u hr isti prodavac i iste kamere idu freeshiping za hrvatsku i nemacku.

Poslato sa Huawei P10 lite

Jel neko uzimao nesto kod Tinydeal u ovoj Corona sezoni ?
Shiping im je free ,cene vece ali ako stize ...

Kao da je opet neko zatisje sa paketima..
Ono pre 10ak dana dosta ljudi se javljalo da stize po nesto, ali sad skoro niko ne javlja...
Kod mene evo druga nedelja bez desavanja...

Ako je registrovana pošiljka vidi se u trackingu, kao i dosta često kod neregistrovanih ChinaPost pošiljki. Kod ostalih ne znam da li može da se vidi, ali ne znam ni da li se te ostale uopšte i vraćaju... svi slučajevi koje sam do sada imao bili su ChinaPost.

Dobro je, ja re'ko počeli kinezi i SG da vraćaju a čekam jedan k'o ozeblo sunce. [emoji23]

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno