Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te posiljke koje sad stizu su verovatno bile pre strajka pristigle u lokalnim postama samo ih nisu isporucivali odmah jer su imali posla. Sad cim je GPC blokiran vise nemaju posla oko posiljki i verovatno su resili da raspodele sve posiljke koje su tu kod njih.

Meni je isto stigao paket pre 2 dana, bez pracenja iz Kine posle skoro 4 meseci.
 
Singapurski paketi imaju praćenje kod nas ili ne? Imam jedan i nije se uopšte pojavio na sajtu naše pošte, možda zbog štrajka?
hhbj063.png
 
Dosta zanimljiv strajk koji traje gotovo 10dana a niko u medijima da javi za njega.. neverovatne stvari i to sve pred praznike i novu godinu

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Kakve veze praznici i nova godina imaju sa ovim?
Znamo svi gde živimo i zašto se ne objavljuje.
 
Trebalo bi da daju otkaz i predju u aks,bex da uzivaju

Zadnji javni konkurs u toj truloj posti je bio 73, posle toga iskljucivo politicki i nepotizam
 
Mene zanima samo da li sam ja jedini u ovoj Srbiji koji naleti skoro pa uvek na neke bilmeze od prodavaca iz Kine?

Evo jedan jutros mi je poslao par sati pred istek narudzbine broz za pracenje od nekog starog kupca iz Italije... sto znaci da moju nije ni poslao. Jos ga ja pitam zasto mi je poslao lazni kod za pracenje on mi odgovara posiljka je u tranzitu.

Da li je moguce da ceo svet misli da smo toliko tupavi mi ovde da ne znamo neke osnovne stvari?
Na dva normalna prodavca obicno dodje jedan ovakav (znaci 2/3)


RP769992786CN
 
Nikad mi nije bilo jasno odakle vade ovaj status ako pošta nije registrovala prispeće?
Odakle znaju da je nešto sletelo ako pošiljka nije registrovana u našem sistemu praćenja?
Ima li neko pojma...
Oduvek se Singapurske pošta pre pojavi tu na 17track ili ti stigne obaveštenje na Ali., nego na sajtu pošte, na sajtu pošte tek posle par sati. Oni možda dobiju informaciju da je avion ušao u Srbiju, i sleteo pa onda dok se to sve istovari pa se zato na pošti pojavi kasnije. To je samo moja predpostavka, ako neko zna napiscace. A sada nema zbog štrajka.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Dok naše pošta ne preuzme pošiljke ona je u ingerenciji Singapursku pošte, ili neke druge. Zato se na ulazu u Srbija radi predaja i vrši skeniranje pošiljki. I zato ove druge pošte imaju statuse da je nešto stiglo kod nas. Pa tako imaju status čak i za neregistivane pošiljke da su stigle u odredišnu zemlju, dok naši nemaju obavezu da to objave.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока
 
Da li je ovo tačan status za UB...SG?
61c754342474e7c747e849a5b3da41eb.jpg


Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
 
Za Ux...SG i Ux...LV status o prispecu u Srbiju je tacan

Ostali statusi koje postavljaju Yanwen i SunYou su lazni ( za S... i LP tj. Ux...TO , Ux...TR itd... )

Videcemo sta se biti sa gomilom UW..CN


- - - - -


Da li ima kakvih novosti iz GPC u BG-u ?
 
I dalje traje obustava. Kruže priče da VD daje ostavku, da li je istina ne znam.

Za Ux...SG i Ux...LV status o prispecu u Srbiju je tacan
Koja je onda razlika između RB...SG i UB...SG kad obje imaju iste statuse za praćenje? UB ne moram potpisati a RB moram?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
 
Poslednja izmena:
UB... SG nema praćenje kroz Srbiju, RB ima.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
 
Nadam se da mogu ovde da postavim pitanje i zatražim pomoć, u vezi praćenja/dostavom paketa sa nemačkog Amazona. Naime, paketić treba da stigne kod drugara u Nemačkoj. Problem je u tome što on radi ceo dan i nema ko da preuzme paket, te me je savetovao (prema iskustvima njegovih kolega) da slobodno poručim i da će verovatno kurir ostaviti poruku gde da se preuzme paket. Upravo sada na Amazonu vidim status da je isporuka pokušana danas i da će probati sutra, a od opcija za dostavu imam samo da biram: "kod komšije" i "na sigurno mesto" (nigde, garaža, terasa, ostava), za šta nema mogućnosti. Zar je moguće da nema opcija da izaberem ili pošaljem poruku da paket ostane u nekom njihovom skladištu (poslovnici) gde će drugar moći, kada bude imao vremena, da pokupi? Molim ako je neko imao slična iskustva šta mi je činiti, ili jednostavno to je to, ako nema ko da preuzme, samo može da se vrati nazad :(
 
@sasa022
Ove UW****CN jel imaju statuse do prvog ekspertnog centra ili ne? Prodavac tvrdi da je poslao a stoji samo logistic order created.
Inače iako je bio 11.11. ostale pošiljke rekordno stigle do Beijinga, osim jedne koja je stigla pa sad ide unatraške i ove UW za koju stoji jel samo da je rezervisan broj.
 
A tek da vidite kakve se sad bizarnosti desavaju u samoj posti,tj kako se vidi koliko smo mi Srbi (cast izuzecima) stoka i goovna koja se samo bori za sopstvenu zadnjicu...

U toj posti ima oko 15 hiljada zaposlenih....bar 11 hiljada su ti obicni radnici,salteruse,postari koji primaju u proseku oko 35000 din....ali zato u preostale 3-4 hiljade spadaju razni kontrolori,sefovi,direktorcici,direktori i savetnici koji imaju daleko vece plate od tih 35 hiljada......i sad,ta "elita" umesto da podrzi svoje kolege sa mizernim platama,oni njima prete otkazima,kojekakvim ucenama,a sve u strahu da ne izgube i oni svoja radna mesta i svoje mnogo vece plate.....pa da moraju i oni da rade na salterima,u dostavi posiljka i slicno....
...a njima preti licno tzv "BABA" Mira Petrovic tj VD direktora Poste (neka baba koja nema ni adekvatnu skolu za direktorku,nekada je bila sekretarica) koju je postavio sada vec legendarni "DEDA" tj Milan Crkobabic,predsednik PUPS-a,minorne stranke koja je u koaliciji sa SPS....
 
Zamolio bih bez politike. jer lete ista nas ne zanima na it forumu, koliko god se ljudi dralo da je sve politika i da bez iste ne moze.
Hvala!
 
Tema ide privremeno pod kljuc do okoncanja strajka radnika Poste.
 
Sad je pitanje kada ce krenuti isporuka posiljaka...sad su se nagomillale posteno...ovo ima da potraje..
 
Pojavio se singapurćanin: YUAzLwu.png
Sad da vidimo kolko će da me repnu sa PDV. Trebalo bi da je niška carina, zašto stoji beogradska? Ili je to normalno?
 
@ nidzesi

Pa ti kao da si od juce ovde :( :(

11003 je terminal na aerodromu.GPC-i ne obradjuju posiljke od 3.12 , a one ( u medjunarodnom saobracaju ) konstantno pristizu...

- - -

Sto se Pekinga i China Post-a tice i tamo je opste ludilo.
Apsolutno je neizvesno kada ce posiljke koje nisu vracene u eksportne centre biti poslate ka krajnjim destinacijama.
Po nekim nezvanicnim informacijama , svi kapaciteti su im popunjeni za narednih 20-ak dana.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno