Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naručivao sam taj punjač baš, i išao je singapurskom poštom, AliExpress standard shipping.
E sad zavisi sve i do prodavca, ja sam uzeo iz oficijelne radnje.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
I ja sam iz njihove radnje poručio.
Dobio sam broj RBxxxxxxxxxSG

Druga pošiljka narukvica za mb3 kliknuo Singapur a on mi sad dao broj preko China post...
Mislim nije bitno , važno je da ima tracking.

@ optical

Ako je Ux..CN , takve posiljke nemaju pracenje posle prvog eksportnog centra.
Ko god iole prati situaciju , zna da trenutno vecina Ux..CN stize u roku od mesec dana.

Takodje i vecina ostalih Ux...XX stize u predvidjenim rokovima.

Malezijci su bili najproblematicniji i njih su eliminisali.

Kinezi u GZ su za 15-ak dana uspeli da obezbede da posiljke koje su poslate posle 10.08 idu normalno ,
a resavaju i haos koji je nastao zbog jakog nevremena.

Isporucena Letonska danas. poslata 29.08., u L:etoniju stigla 17.09., u Srbiju 18.09. ili 19.08. a isporucena 20og.

Ima jedna RV****CN zanimljiva:

Number: RV*****CN
Package status: In transit
Country: China -> Serbia
Destination:
2019-09-09 10:21, CN, CNFYSA, Prispeće
2019-09-04 21:34, CN, Roger
Origin:
2019-09-20 09:46, Kishnev, has arrived at the place of origin (na drugim servisima za pracenje pise da je stiglo na destinaciju :)
2019-09-09 11:17, Beijing, leaving the International Mail Transfer Department, the next stop ,Beijing Post International (via transfer)
2019-09-09 05:33, Beijing, arriving at Beijing Terminal (via transfer)
2019-09-06 17:15, Guangzhou, leaving the Guangdong Air Mail Processing Center, the next stop , Beijing Terminal (via transfer)
2019-09-05 20:48, Guangzhou, arriving at Guangzhou International (via transfer)
2019-09-05 16:03, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop , Guangzhou International
2019-09-04 21:59, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-09-04 21:34, Shenzhen, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center has received, pitcher: WB16
======================================
Powered by www.17track.net

I na ostalim servisima za pracenje stoji Kisnjev u Moldaviji, posalo poruku prodavcu a videcu u narednih nekoliko dana jel Moldavija usputna stanica ili je nesto drugo u pitanju. Koliko mogu da primetim svuda su poceli status da kasne ili da preskacu.

Stoji ovako već nedelju dana. Pošta u Rakovici je u pitanju. Poštar mi reče da su opljačkali poštu i uzeli dosta tih sitnica sa aliexpressa, tako da kapiram da su i slušalice koje sam naručio ukradene... Šta raditi sad?
b7b6df9e1d61f812c90097900dd68337.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

A Guangzou je cudo, evo jedna stoji tamo od 28.08. ne pomera se i jos jedna koja se ne pomera sa iste tacke od 09.09. (neracunajuci one koje stoje od pocetka avgusta) U medjuvremenu pre i posle ovih posiljki je proslo Guangzhou.
Mada sa ovim preskakanjima u statusu nista me ne bi cudilo. Za SG cesto nista danima pa samo se pojavi da je otpremljeno ka destinaciji i onda se pojavi kod nas.

@ optical

Ako je Ux..CN , takve posiljke nemaju pracenje posle prvog eksportnog centra.
Ko god iole prati situaciju , zna da trenutno vecina Ux..CN stize u roku od mesec dana.

Takodje i vecina ostalih Ux...XX stize u predvidjenim rokovima.

Malezijci su bili najproblematicniji i njih su eliminisali.

Kinezi u GZ su za 15-ak dana uspeli da obezbede da posiljke koje su poslate posle 10.08 idu normalno ,
a resavaju i haos koji je nastao zbog jakog nevremena.
Hvala na odgovoru! Ne uspevam da ispratim sve, a čudno mi je bilo jer se ova ne pomera već mesec dana, dok je ona sa LV na kraju imala praćenje do Srbije bez problema.

Stoji ovako već nedelju dana. Pošta u Rakovici je u pitanju. Poštar mi reče da su opljačkali poštu i uzeli dosta tih sitnica sa aliexpressa, tako da kapiram da su i slušalice koje sam naručio ukradene... Šta raditi sad?
b7b6df9e1d61f812c90097900dd68337.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Prvo idi lično u poštu i vidi da li je pošiljka kod njih. Ako je nestao paket onda traži formular za nadoknadu štete i ponesi dokaze koliko si platio slušalice i podnesi zahtev za nadoknadu.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Stigla tura Singapurcana. Naručeno 31.08. Ima samo status Despatched to overseas (Country code: RS) od 17.09. i danas da je stigao paket u izmenicnu postu.

Prvo idi lično u poštu i vidi da li je pošiljka kod njih. Ako je nestao paket onda traži formular za nadoknadu štete i ponesi dokaze koliko si platio slušalice i podnesi zahtev za nadoknadu.

Nije li posiljalac taj koji treba da dobije odstetu od poste ?

Tako bi trebalo da bude, mada mom bratu se desila slična situacija pre par meseci, pošiljka sa Alija nestala u Srbiji i Ali posle dispute-a odbio da vrati novac, rekli da se obrati našoj pošti za povraćaj novca jer je pošiljka nestala kod nas.
U svakom slučaju može prvo da proba dispute sa Alijem pa ako ne uspe onda da proba da traži naknadu od naše pošte.

I sta su mu rekli u nasoj posti ? Jesu ga otkacili ili mu dali odstetu ? Ili je prezalio gubitak .

Bukvalno otkačili, dobio pismeno odgovor od pošte da moraju prvo da istraže šta se desilo i da će biti obavešten šta dalje, i naravno do sada se ništa nije desilo. Tako da je prežalio [emoji1]

Jel ima nekih vesti o pošiljkama koje su stigle u Instabul 9. 10. i 11. septembra? Jesu li ušle u Srbiju?

Imam i jednu ovakvu pošiljku, sitnica je u pitanju:

S00000044340487
UH642995083TR

poslednji status

[İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR]Item Forwarded to Destination Country

2019-08-27 20:56:00

Poslednja izmena:
Prve sledeće koje mi još nisu stigle su sa "Item Forwarded to Destination Country" od 10.09 i 11.09., tako da si "u standardu". Osim jedne od 08.08 koja mi verovatno nikad neće ni stići. Neću da te ureknem, ali i ova tvoja mi miriše na takav ishod.
Ovo mi je inače prva izgubljena pošiljka preko Turske, do sada mi se tako nešto dešavalo samo sa kineskim neregistrovanim.
Nažalost, u poslednje vreme mnogo više pošiljki "nestaje", bojim se da nije samo uragan u pitanju. Kad sam video onaj post o pljački paketića u Rakovici ostao sam bez teksta. Ko zna čega sve još ima, a mi nemamo pojma...

Hvala na pomoći, nisam znao za sajt za praćenje turske pošte. Biće da je paket ukraden ili pojeden, jednostavno nestao jer su tri slična paketa poručena u isto vreme stigla mnogo ranije samo ovaj nije. Dobro je, ako se već krade da je nešto stiglo a da nije sve uzeto. U pitanju je sitnica od 66 centi tako da sam to već prežalio. Videću šta kaže prodavac sa alija, kakve oni imaju informacije.

Bio sam danas do pošte, rekoše mi da sam podizao neki paket pre deset dana u pošti i potpisao se. To se nije desilo, jesam odlazio do pošte da proverim da li je nešto stiglo ali nisam ništa podizao. Nisam podigao paket u pošti ima već šest meseci.

Sećam se vremena kada se mnogo kralo iz pošte tako da nisam baš zatečen trenutnom situacijom. Nadam se da neće eskalirati na nivo koji je bio 99te godine.

U tom slučaju traži da ti pokažu papire sa potpisima od tog dana i videćeš koji broj LK je stavio. U pošti naravno ne proveravaju potpis ali moraju da provere podatke sa LK, makar ime ako recimo ne proveravaju broj. Da sam na tvom mestu ne bih izdržao da ne proverim šta se desilo. Jer mogao je neko da ti eventualno ukrade izveštaj o prispeću, ali (makar u mojoj pošti) obavezno proveravaju identitet.
Tako da je, ako se to što kažu zaista desilo, sva odgovornost na njima.

Bio sam danas do pošte, rekoše mi da sam podizao neki paket pre deset dana u pošti i potpisao se. To se nije desilo, jesam odlazio do pošte da proverim da li je nešto stiglo ali nisam ništa podizao. Nisam podigao paket u pošti ima već šest meseci.
.

Obavezno trazi da ti pokazu taj "tvoj" potpis .

Ali Express i 17tracks

Ne znam , zašto 17tracks ne prikazuje informacije kao na AE?!

68aacd599365aaa67166e1981c9559de.jpg
653125b94fabce7fe1d7363c9c78de2c.jpg

da nisi obrisao ceo broj možda bi i znali [emoji848]. drugi put ostavi prva dva i zadnja dva znaka. kao što vidiš 17t ni ne zna u koju zemlju treba da ode paket? tj koja pošta preuzima pošiljku

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Zato što pošiljka još nije stigla do Singapore Post-a. Oni ne znaju šta se sa njom dešavalo pre nego što je preuzmu.
Stavi za operatora AliExpress shipping i dobićeš ove rezultate sa leve strane.
Sačekaj koji dan i imaćeš i na 17track, ili prati na postal.ninja ili trackchecker

Poslednja izmena:
Stigla danas u SRB jedna tura RP***CN. Poslata 29.08. Otpremljena na avion u Beijingu 12.09. Sletela danas 21.09.
Moze se ocekivati da su pristigle i neregistrovane koje su stigle na utovar.
Inace izgleda da sve vise prodavaca prelazi na tursku i letonsku postu za neregistrovane a na singapursku za registrovane.

Nadam se da ce ovo stici do pocetka narednog meseca ali posto je aktuelna prica o kradji moguce da je ovo isto neko marnuo. Jer nema smisla da ovo putuje 20 dana... da ga prenosi postar iz Turske i Letonije pesaka do sad bi stigao:

viber_slika_2019-09-07_19-21-05.jpg

viber_slika_2019-09-07_19-21-06.jpg

da nisi obrisao ceo broj možda bi i znali [emoji848]. drugi put ostavi prva dva i zadnja dva znaka. kao što vidiš 17t ni ne zna u koju zemlju treba da ode paket? tj koja pošta preuzima pošiljku

RBxxxxxxxxxSG

I meni je prvi put ukradena posiljka (99%), zena narucila neke olovke za sminkanje i stigle su u Srbiju pre mesec dana. Na adresu, cenim, nece nikada. Postar nije uzeo, doneo mi je svaku posiljku dosad, i registrovanu i neregistrovanu; to je neko pre njega klepio.

Moguce da je sezona godisnjih odmora kumovala gomili nestalih posiljki, zbog manjka radne snage verovatno su deo posiljki namerno zagubili. Meni npr fali posiljka koja je dosla preko Latvije, tracking pokazuje da je usla u Srbiju pre mesec dana i tu joj se gubi trag. A Aliexpress neda da otvorim dispute vec me upucuje na Postu, gde se svi prave ludi. U postara imam poverenje, znam da posiljka nije ni stigla do njega

I kod mene znam da nije postar 100% ali ovi buzdovani pre njega je vrlo moguce da su uzeli.
Sad da li je to u GPC-u ili odmah tamo u izmenicnoj posti ili u lokalnoj ko ce ga znati ali znam da nije postar sigurno.

e ako sumnjaš u 17t odeš na sajt singapurske poste i ukucaš tn. ako dobiješ isto što i 17t onda znaš da ali piše šta mu odgovara [emoji41]

e ako sumnjaš u 17t odeš na sajt singapurske poste i ukucaš tn. ako dobiješ isto što i 17t onda znaš da ali piše šta mu odgovara [emoji41]

Pazi ovo Track checker mobile, 17tracks i Singapur post sajt prikazuju isto ili slično - jednu informaciju.

Na Aliexpresu ima već 6 linija informacija kako sam postavio gore.
Kako mogu da varaju tako kupce, neka bot skripta?!

Poslednja izmena:
ne vidim najbolje sa tvojih slika, ali ne varaju oni ovo se odnosi na poteze koji su odrađeni u kini mislim da pošiljka tek sad treba da stiže do SPa [emoji48]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno