Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zavisi kako ko tumaci propise :)

Clan 56

Neregistrovane pismonosne pošiljke uručuju se ubacivanjem u kućne i zbirne poštanske sandučiće, u stanu ili poslovnoj prostoriji, lično primaocu ili ovlašćenoj osobi. Ostale poštanske pošiljke, osim onih koje se uručuju u poslovnim prostorijama poštanskog operatora, uručuju se primaocu ili ovlašćenoj osobi na kućnoj adresi ili poslovnoj prostoriji.

Clan 2

6. neregistrovana pismonosna pošiljka je pošiljka bez registrovanog broja prijema za koju se pošiljaocu ne izdaje potvrda o prijemu i ne evidentira se u fazama obavljanja poštanskih usluga;

A kako da se zna da je neregistrovani pošiljka stigla i da je pokušano uručenje?
A to što piše da se ne evidentira - to znači da se ne treba da se potpisuješ da si primio pošiljku.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Ja sam zvao poštu baš zbog toga i na moje pitanje znači poštar može da uzme i ništa ne kaže. Kaže ova na telefonu tako je. Pošto nemaju evidenciju.

Rekoh kako dodje pošiljka, kako znate da ide meni? Pa piše, rekoh eto tako uzmete knjigu neku elektronsku i zapisete. Kaže teta nije deo protokola.

teta je totalno u pravu. ako hoćete da se ima evidencija onda se koristi registrovana pošiljka. obična pošiljka je samo dobra volja poštara da li će stići do vas. Za svaku pošiljku se ostavlja izveštaj ali to je dobra volja poštara. ja često ni za registrovane ne dobijem izveštaj već pravo u poštu i podižete bez problema.
Oni koji imaju kontakta sa poštom znaju da je bilo slučajeva da poštari neregistrovanu poštu bace u kontejner ili sl. i nikom ništa sve dok korisnici ne počnu da se žale pa oni prave interne provere i sl.

Nije je to dobra volja, već obaveza. Ako te ne obaveste da je pristigla pošiljka ide im na čast. Evidencija je nešto drugo.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Oni koji imaju kontakta sa poštom znaju da je bilo slučajeva da poštari neregistrovanu poštu bace u kontejner ili sl. i nikom ništa sve dok korisnici ne počnu da se žale pa oni prave interne provere i sl.

Takvo ponašanje svakako nije u redu i nema opravdanja. To nije normalno, kao što ti kažeš, i ko god to opravdava ne može biti u pravu. Obaveza pošte je da svaku pošiljku isporuči, jer pazi sada - poštarina je plaćena i za registrovanu i neregistrovanu. Nešto debelo nije u redu sa Poštom Srbije i očito je zavladao tamo veliki javašluk. Svakako nije tako bilo ranije.

Od paketica koje pratim , koji su poruceni posle 20.08 , danas je isporucen jedan UR..CN
28.08 je napustio eksportni centar Nanjing ( poslednja tacka pracenja )

UB..LV koji su u Letoniju stigli u nedelju 15.09 , danas su prosledjeni u Srbiju

Turci od 9,10,11.9 jos nisu stigli ( videcemo da li ce imati status kada su utovareni u avion )

Poslednja izmena:
Singapurćani ekspresno brzi kada ide pošiljka direktno iz Singapura. Kupio sat 12.9., oni poslali 13.9., 14.9. Departed i 17.9. stiglo u Srbiju i još izgleda da nije otišlo na carinu.
60f1d9137d70cc1879121af1ec0a43d4.jpg

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ima da nekom nije stigla neka posiljka iz Turske koja je prosledjena 3.9.2019 u Srbiju i iz Letonije koja je prosledjena 4.9.2019 ili sam ja jedini baksuz?

Singapurćani ekspresno brzi kada ide pošiljka direktno iz Singapura. Kupio sat 12.9., oni poslali 13.9., 14.9. Departed i 17.9. stiglo u Srbiju i još izgleda da nije otišlo na carinu.
60f1d9137d70cc1879121af1ec0a43d4.jpg

kako nije kad ti piše da je otišlo na carinu? 11200 GPC beograd

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

11200 GPC bi trebalo da je Glavni Poštanski Centar. Carina je mislim 61200, tako je nekada bilo. Ako nije otišlo na carinu koštaće me 9000 din jeftinije nego da sam sat kupio kod nas.

promenjeno je to

RSBEGC je oznaka da ide na carinu
36a25a7926b1059e2105e10384530d3b.jpg

PS
poštar me zvao da je pošiljka kabasta i da neće da je nosi, i naravno nemam izveštaj tako da sutra u lokalnu poštu za podizanje.
e da reč je o powerbanku mi 20000

Poslednja izmena:
11200 GPC bi trebalo da je Glavni Poštanski Centar. Carina je mislim 61200, tako je nekada bilo.

Tako je i sada, nego su na sajtu Pošte promenili formu statusa, ali na drugim sajtovima i aplikacijama piše kao i do sada.
Tj. u pravu si, ne ide ti sat na carinu.

Zdravo svima, pitao sam u aliexpres temi i jedan clan me uputio na ovu temu, uglavnom gledao sam par stranica i u nekom gradu je bilo nevreme/poplave plus neki strajkovi, i zbog toga ne stizu posiljke ako sam lepo razumeo?

Od 23.7. mi stoji CN prijem kao status na 17tracku i isti status je kod nase poste. Da li ce te posiljke uopste stizati ili su izgubljenje da znam da li da idem na dispute ili da produzim rok ako ce doći?

U pitanju je Nillkin store tako da znam da je prodavac korektan pa ne bih da otvaram dispute ako je samo kasnjenje u pitanju, do sad je uvek stizalo kroz 15-20 dana.
Screenshot_20190918-003114.jpeg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

@mihailo998

Ta posiljka je izgubljena u nevremenu.
Javi se prodavcu , najverovatnije ce odmah odobriti refund.

Proizvod u HK, poslat preko Švajcarske pošte RS.......CH.

Jel ima neko screenshot da vidim kako i kojom brzinom se kreće?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ipak nije otišlo na carinu, sada samo dok se moj poštar smiluje da mi donese [emoji1]
d2edcc61a242f72a173324b6bdde0c7b.jpg
485ca76bc8d357deb17998e785748f59.jpg

A moja tri diska u vrednosti od ukupno 12 evra otišla na carinu i tamo su već tri dana. :)

Sta znaci "izvestena" i "zaduzena za isporuku" ?
Postar je preuzeo paket i treba da ga isporuci ili nesto drugo?

zadužena za isporuku
znači pošta koja je navedena je zadužena za isporuku

izveštena
znači da je ostavljen izveštaj stranci koja treba da preuzime pošiljku

Ako nisi dobio izveštaj idi u svoju poštu, pokaži im broj za praćenje i daće ti pošiljku.

Tako sam i mislio medjutim nikakav izvestaj nisam dobio u sanducetu.

Ponesi samo ličnu kartu i po imenu i prezimenu će ti naći pošiljku. Nikakve žvljotine na papirićima nemaju veze sa vezom, jer ova na šalteru ionako ne može da pročita poštarov švrakopis, pa ti traži uvek žuti papirić i ličnu kartu.

Znači kada je pošiljka na portalu "izveštena", a lenčuga od poštara nije ubacio papirić, ideš u poštu sa ličnom kartom i to je to.

Meni stigla danas jedna posiljka UHxxxxxTR, koja je bila od 6.9. u İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, postar ostavio u sanduce, a velicina je mobilnog tel. paket :D

Stoje mi paketi sa AE na carini od 28. avgusta (BG).
Svi su Yanwen preko Turske (UH-TR), zadnje što stoji je da su ušli u Srbiju i to je to.
10-tak paketa, uglavnom gluposti neke, mislim da nema ništa preko $5.

Poslednja izmena:
@Dzonny

Kako znas da su na carini ?

Koji je zadnji status od ova tri :

İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country

TurkeyISTANBUL Item was uplifted to flight to destination country.

Destination Country Item arrived to destination country. ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno