Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko je cekanje na NS carini trenutno, ako neko ima info. Narucio sam kameru za auto 11.11. i vidim danas info izmenicna posta - za carinu.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
 
UB........SG

Mislim da nema praćenjenu SRB. Na sajtu pošte nema nikakav info sa ovim tracking brojem.

Da se nadovežem na poslednje odgovore. Meni su mali paketi sa GearBest-a stizali bez problema preko NL pošte sa i bez tracking broja za oko 14 dana. Nisam odavno poručivao sa GB. Uzeh nešto pre par dana. Isto NL pošta. Valjda se nisu iskvarili...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
Ima na sajtu singapurske poste. Oni objave kada je paket stigao u zemlju. Posle toga nema nista. Probaj na 17track.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
Jel mora gospodinu kuriru da se plati 300 dinara ako se ne preuzme od njega paket koji posalje carina? Jel to rade za sve posiljke ili samo za one krupnije? Mada ne valja da cmizdrim, barem nisu carinili.

Edit: Mimo toga, evo u deset dana mi postar tri puta nije dostavio izvestaj o prispecu. Jedan paket iz Engleske bi se sutra vratio kuci da me zena sto radi u posti nije zvala na fiksni koji je nasla u imeniku... hvala joj beskrajno a postara sam prijavio kontroleru, rekli su da ce opomenuti. Ukoliko pomenuti postar cita ovo, druze mogao si da me kostas dva puta po 1500 dinara, nemoj da te mrzi da ostavljas ono papirce. Ajde razumem da ne trazi potpis, i mene to smara, razumem da ne zvoni na vrata ali da ne dostavlja izvestaj. Pa kako onda da znam da mi nesto stiglo sto nema pracenje? Ajde da sam jedini nego zena iza mene isti problem. Gde su otisli dobri postari, u Njemacku mozda?
 
Poslednja izmena:
Uh, ne nađoh neku adekvatnu temu, valjda nije off.

Očekujem naredne nedelje nekoliko paketa međutim iskrslo mi je putovanje u inostranstvo pa cele te nedelje neće biti nikoga da podigne pakete. Postoji li neka opcija da u pošti doplatim "ležarinu", bilo šta, samo da mi ne vrate pakete nakon isteka 5 radnih dana?
 
11.5 dinara po danu za posiljke teze od 100g. Cuvaju do 30 dana. Mislim mozes da im uputis zahtev, to je valjda 23 dinara.

Meni su naplatili oko 60 dinara jer je lezalo u posti 5 dana bez mog znanja. Iako sam pitao tri dana ranije u najblizoj kao i dva dana ranije u posti gde prvo stizu paketi. Nisu mogli da pronadju paket, misteriozno se pojavio tik pred slanje nazad, dobrom voljom (nije bila u obavezi) zene koja mi je javila. Ja nisam zahtevao cuvanje, mislim da moras traziti inace vracaju nazad.
 
Ima na sajtu singapurske poste. Oni objave kada je paket stigao u zemlju. Posle toga nema nista. Probaj na 17track.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Pa lepo rekoh, piše mi samo da je stigao paket u Srbiju 18.11. Ma stići će valjda za neki dan i do mene...Mada mi je par poslednjih paketa sa Alija totalno isčezlo. Ko šta radi, ja samo otvaram dispute...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
 
Nikada do sada mi nisu slali NL poštom "skuplje" pošiljke, uglavnom SG, evo sad prvi put (android box). Jel realno da je poslato posle 10 sati (promenjen status i dobio TN) i da od onda, 10 dana, stoji isti status, "the item is ready for shipment" ?!?

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
To ti nije još poslao, samo je prijavio/rezervisao broj, sada verovatno čeka kurira da preuzme paket, može to malo da potraje krajem godine kada se dosta kupuje pa su prebukirani.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
@ psaras

I kada nema guzvi holandjani kasne sa prvim statusom.
Prati kod njih ( https://postnl.post/ ) , meni se nedavno desilo da na AE nisam dobijao nikakav podatak a posiljka je bila u tranzitu i na kraju normalno stigla.
Status The item is pre-advised moze da stoji i 15-ak dana dok ne prihvate posiljku i ne prodje prvu proveru u eksportnom centru.
 
Ok, pratim, piše da je destination country Serbia ali stoji isti status (na sajtu NL pošte).

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
Interesantno, 2 paketa sa Alija bez broja za praćenje, poručena 22.10. stigla jučer na adresu. 3 paketa poručena istog dana sa brojem za praćenje nisu još došla ni u Srbiju, a kamoli na kućnu adresu.
 
@NIMARK

Da li su svi China Post ?

Imam primer da je pre par dana stigao "kinez" ( UN..CN ) za 20-ak dana , a ima i par kojih nema vec duze od 2 meseca.
 
Ova 2 koja su stigla su China Post Ordinary Small Packet Plus (UN) i SunYou Economic Air Mail (LP). A ova 3 koja još nisu stigla svi su China Post Registered Air i svi imaju status

2018-11-02 00:10

Airline Shipment
2018-10-31 05:54

Shipped by airline
 
Ista situacija,samo druga posta (holandska). Ne znam da l da dignem claim preko paypala,proslo ravno 31 dan. Vrednost oko 50$.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Ma ne prigovaram ja u smislu da je 30 dana mnogo, nego mi čudno da sam 5 paketa poručio istog dana. 2 koja su bez trakinga stigla, a 3 sa trakingom nisu još ni u Srbiju došla. Inače najnormalnije je da mi stignu za 40-45 dana.
 
Pa to, narucena 3 proizvoda isti dan, 2 sa track brojem i jedan bez. Taj bez je stigao pre nedelju dana. A ovi ne mrdaju. Obicno je prosek <25 dana.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Poslao sam slusalice preko planetexpressa tacnije preko USPS: Prioirty (broj za pracenje:CY113234015US)
Juce 20. novembra pise da je sitgao u srbiju ali na nasem sajtu pise US-USLAXA(16. novembar)
Citao sam da nasi stavljaju novi Rs broj , da nije zbog toga ostao stari status na nasoj posti ( da znam da pozovem carinu u vezi novog broja)
Hvala Unapred
 
Za usps priority nasi ne stavljaju nove brojeve,posiljka ce se sutra pojaviti na nasoj posti.
 
10/31/18 16:08 - The item is on transport to the country of destination, SERBIA

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
@ JohnMcClane

Nije uobicajena situacija za PostNL.
Cimaj prvo prodavca , pa ako on nema nikakve podatke , a rok za dostavu je pri kraju , mozes otvoriti Dispute.
 
U ovo doba godine su standarda kašnjenja, tek preko 40 dana se treba zabraniti.
 
Kolika je zaštita PayPal-a? Domaćin ne odgovara na poruke a ovo stoji li stoji kod raspalih Holandjana
565b7719596b9955d1a99045ddb06a38.jpg


Sent from...
 
Interesantno,moja posiljka samo minut posle skenirana. Sta su oni tu zajebali nemam pojma.

Pouzdani su preko paypala,moras malo da se natezes,razmenis par poruka,pa onda eskaliras claim,i na kraju ti vrate pare. Samo sve to traje 7+ dana...
7d8a1a234070076bf3409232bcb19b6c.jpg


Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Da bre zasto toliko kudite holandjane? Stici ce to, ako je na vas adresirano.
Cak se lepo vidi iz trackinga da je prvom prodavcu trebalo vise od mesec dana da dostavi paket holandjanima!
Pljujete po raznoraznim postama, a dva su bitnija faktora koja odredjuju vreme dostave:
1. Koliko treba prodavcu da dostavi paket nekoj posti.
2. Koliko ce se zadrzati kod nase carine.


Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
A šta bih trebao da napišem za tu bagru? 43 dana je kod njih i ko zna koliko će jos

Sent from...
 
Holanđani su baš spori, najduže traje to prepakivanje u Holandiji, čak na stranim forumima za praćenje pošiljki sam video da se holanđani žale na sporost svoje pošte.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
26.10 je stiglo u postNL, a kad si narucio u septembru? Jeste da i oni odugovlace i dugo traje, ali je i prodavcu trebalo dugo da njima dostavi.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
Mogli bi tako da pljujemo po vecini.

China Post - pojedine posiljke dostave za 10-ak dana , a bilo je primera kada se ceka 70+ dana

Meni su nedavno dva "holandjana" stigla u roku od oko 20 dana od dana porucivanja.Iz istog perioda "singapurcani" za 10-15 dana , a neki "kinezi" nisu stigli ni posle 2 meseca , a par stiglo u roku od mesec dana.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno