Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mesate postove... nemacka posta je od drugog korisnika, ne od stamenka :)

@alfaunits Imao sam kod za pracenje od 12 cifara bez slova.Kad je paket stigao u Feucht ,Germany tracking broj se promenio u CL****DE i izbacuje mi onaj status na nasoj posti.Do tada sam pratio status na dhl.de.

Onda je u Nemackoj ocigledno :)

Danas mi je stigao 2 paket naručen 11.11 ,prvi stigo(11.11) prošle nedelje.Za prvi paket vrednost 15 evra naplaćena pošta i pdv 260din. ,za drugi vrednost 1 evro nije naplaćeno ništa pošiljka bila bez tracking coda China Post Ordinary Small Packet Plus,prvi paket singapurska pošta, a upravo stiglo obaveštenje da mi je stigo 3 paket (11.11) izmenična pošta ,niška carina čekam još paket od 20.11 ....

Ako je tracking broj u formatu RF.... SG jesu to singapurcani? To bi trebalo da moze da se prati celim putem?

Da li neko zna značenje prva dva znaka broja za praćenje pošiljke?
Ovo sam našao:
RB Registered Business Letter
RC Registered Business Letter with declared value
RE Economic Registered
RH Registered with receipt warning
RI Priority registered
RL Logic Registered
RP Prepaid letter for subscribers
RR Registered business letter without declared valur
RZ Urgent registered
Da li je to tačno, ima li još nekih slova, kojih i šta znače?

Juče mi je pošiljka prošla carinjenje. Status "izmenična pošta za carinu" je bio 10.12.2017. BG carina.

Meni konacno juce promenjen status (zadnji put menjan 26.11.,a paket uzeo nesrecnog 11.11.) i od juce u 15.30. status je "za carinu",jos samo ako prodje danas da ne ide na carinski pregled bice dobro ;)

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

@milicevic

Mozes da otvoris spor , a ako prodavac hoce ponovo da posalje mozes i to da prihvatis.

Svakako. Sad cekam odgovor, pa cemo videti sta dalje

Javio se Kinez i kao sto sam i pretpostavio, nema pojma zbog cega je posiljka otkazana i nudi da je posalje ponovo. Prihvatio sam tu varijantu. Sada cekam da mi javi novi tracking broj. Ono sto mi je cudno u celoj prici je da na 17track I drugim sajtovima za pracenje nigde nema informacije da je doslo do otkazivanja, vec samo na inicijalnom sajtu za pracenje na Aliju.
aliexpress.png Nisam siguran da li postoji mogucnost da dobijem i jedan i drugi paket?

Da nije mozda nesto sa litijumskom baterijom u paketu? Ponekad prave problem oko takvih stvari.

Iz singapura sve dolazi dosta brze nego iz kine.Barem je tako u mom slucaju.Narucio par futrola za lg v20 sa alija koje salju iz singapura i od datuma porudzbine do dostave na adresu dodje za maksimum dve nedelje.A iz kine minimum mesec dana.Narucio sam neki milk frother sa alija i salju iz kine.Porucio sam 25.11 i negde 02.12 sam ga mogao pratiti pa sve do 07.12 kad je kao utovaren u avion.I od tada nema ni pomaka posiljci.
Pise
Shipped by air

2017-12-07 06:41:27
Danas je 18.12 i nista se ne desava.Nemam pojma ni da li je stiglo kod nas?Mozda i jeste ali je verovatno guzva na nasoj carini.
Ali me buni sto se nista ne desava u sistemu pracenja posiljke a dobio sam full tracking za pracenje.

Tu si u pravu. Registrovanu postu bi, po nekoj logici, jer si platio za tu vrstu usluge, bilo moguce pratiti celim putem. Medjutim, nije bas tako. Sve kineske posiljke idu preko Pekinga i poslednja informacija je "shipped by air". Tu se gubi svaki trag, dok se "kao iz vedra neba" ne pojavi kod nas "11003 izmenicna posta - prispece". Kojim putevima je isla do Srbije, preko kojih zemalja i aerodroma, Bog sveti zna. U cemu je onda razlika (mislim samo na sistem pracenja) izmedju registrovane i neregistrovane posiljke kada i jednu i drugu pratis do izlaska iz Kine, a posle nista. Preporucena (registrovana) posiljka mora da se registruje gde god da dodje, (a vecina posiljki sigurno ne ide na let iz Pekinga za Beograd preko Praga, vec okolo naokolo), tako da mi nije jasno iz kog razloga, nema informacije o registrovanom paketu od izlaska iz Kine do dolaska u Srbiju.

Zato sto su posiljke u zapecacenom kontejneru za Srbiju i nemogu da pojedinacne posiljke ubacuju u sistem pri pretovaru .

Paket narucen preko Gearbesta, neregistrovana posta ali imam tracking number u formatu NR pa 14 brojeva.
Sa tim brojem mogao sam da pratim paket do nase carine (valjda BG), gde je stigao 03.12. i od tada nista.
Zvao sam carinu danas, nemaju inforamciju o ovom paketu. Kaze covek da mi mozda izbacuje pogresne informacij, kaze moguce je da paket nije ni poslat.
Sta sad da radim, na carini je vec 18 dana, oni kazu da nemaju info o paketu. Da li da pisem kinezima nesto ili jos da cekam?

Evo primjer različitog izvještavanja preko aplikacija... Stigle bubice sa GearBesta, prošle carinu i stigle na NS poštu. Na 17track i dalje stoji to, na Track Checkeru da je "isporuka prvom prilikom", a na AfterShip piše da je isporučeno. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Juče mi je pošiljka prošla carinjenje. Status "izmenična pošta za carinu" je bio 10.12.2017. BG carina.
To se ceni! Kratko i jasno! Da znam sta me očekuje..P. S. Moja pošiljka je stigla na izmenicnu 14-tog..

Sent from my Mars pro using Tapatalk

Ljudi do kog datuma rade ovi u pošti, zna li neko?

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Koju aplikaciju koristite za pracenje posiljke?

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Прочитај првих пар постова теме...

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Meni vec nekoliko puta pise za posiljku 'Prijem' po 7-10 dana (kad udje kod nas) i onda se pojavi postar na vratima sa posiljkom. A ranije mi je pisalo sve detalje puta - prispece, za carinu, slanje ka meni...
Jesu li nesto menjali u sistemu obavestavanja?

Чекам два пакета из кине,у Србију су стигли 9 и 13 децембра,још увек их нису доставили? Је л имао неко сличан проблем,да ли је у питању неки застој?
У Бг ду стигли тада и ја сам у бгу.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Чекам два пакета из кине,у Србију су стигли 9 и 13 децембра,још увек их нису доставили? Је л имао неко сличан проблем,да ли је у питању неки застој?
У Бг ду стигли тада и ја сам у бгу.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ako su na carini to je normalno. Meni je 11.12 stigao mobilnu na carinu u petak je prosao sutra ga ocekujem kuci.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno