Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
stizalo mi je i nakon 11 meseci, ma sica neka

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Imam novi (licni) rekord za vreme dosave.
Sa Alija porucio 5 paketa odjednom od 5 razlicitih trgovaca 18 Jula, a 1. Avgusta su bili u Srbiji 2. Avgusta sam ih uzeo iz poste.
Radi se o China Post Ordinary Small Packet Plus dostavi... Prosto neverovatno .

Kontam da si uboo isti let koji je kretao taman kad treba.

sta ovo znaci ? Narucio sa Alija, adresa je u Nisu a ovo mi pise na tracking-u -
74a82b2bb5aa55feb8e3560c0622ec10.jpg

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
E da, i kedan 0aket koji je narucen pocetkom juna, nije stigao, kad sam gledao tracking pise da je bio u Nisu da je izvrseno urucenje, pa potom 5 dana nakon toga da je vraceno posiljaocu ? Meni apsolutno nista nije stiglo na adresu.

Poslednja izmena:
Ovo prvo nije tvoje vec Sanjino a ovo drugo pitaj u tvojoj dostavnoj posti

^ cekaj, kako nije moje ? Na aliju stoji da mi je paket isporucen, ja apsolutno nidta nisam dobio, ukucam tracking number i izadje ki da je isporuceno nekoj Sanji ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Sanja je dobila svoju posiljku a ti vidi sa kinezom gde je tvoja (otvori dispute)

Ima li neko iskustva sa postom iz Grcke, koliko obicno treba do Beograda?

Postovani forumasi, valjda nisam pogresio temu. Interesuje me kako DHL funkcionise, ako tog dana kad stigne posiljka nisam kuci/u zemlji? Konkretno bih narucio telefon kod druga u Bugarsku ali on jednom u nedelju dana dolazi u Srbiju pa ako se pogodi bas taj dan.

Poslao sam nesto za Kanadu prodao sam nekome na ebay-u i posle 37 dana:

10.07.2017 18:53:37 11167 Beograd 113 Prijem
10.07.2017 19:10:13 11167 Beograd 113 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
11.07.2017 05:24:22 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
11.07.2017 19:16:08 11003 IZMENIČNA POŠTA - ZEMLJA ODREDIŠTA Prevoz

Da li i Canadian Post menja brojeve posiljki kao i USPS?

Gdje je trenutno BG carina sa kašnjenjem? Stoji mi paket kod njih od 11.08. pa me zanima ima li šanse da išta stigne prije nego odem na more u ponedjeljak...

Postovani forumasi, valjda nisam pogresio temu. Interesuje me kako DHL funkcionise, ako tog dana kad stigne posiljka nisam kuci/u zemlji? Konkretno bih narucio telefon kod druga u Bugarsku ali on jednom u nedelju dana dolazi u Srbiju pa ako se pogodi bas taj dan.
Moze da pozove da izmeni datum isporuke, a moze i preko sajta cak samo uz tracking broj da uradi isto.
Ne znam koliko dana moze da stoji posiljka i da li se placa. Ali ako ne mogu da ga dobiju, "vraca" se. Pod navodnicima jer od posiljaoca zavisi da li zeli da je primi nazad, jer za DHL placa i povratnu postarinu.

d08d338877fb1af2feb80cc83d02ee29.jpg

Šta znači ovo što ide za Požarevac a treba meni za Valjevo?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo ga ok je, došao je u Valjevo..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam pitanje... Stigla mi je ostecena roba, otvorila sam dispute koji je zavrsen u moju korist... Vec 6-7 dana pise waiting for refund (nije stiglo do refund processing), s tim da ja jos uvek nisam potvrdila prijem posiljke jer sam mislila da cim potvrdim novac odlazi prodavcu. Ne znam da li treba da potvrdim prijem, pa ce mi tek onda refundirati?

Ne moras nista potvrditi.

Screenshot_2017-09-03-15-45-51.png

Да ли је нормална појава да се статус овако дуго не мења на овом кораку?

Nije cudno uopste.

Недељу дана сам чекала само waiting for pickup, нешто ми говори да неће стићи скоро, требаће му једно два месеца да стигне.

Pozdrav, prvi paket mi dolazi iz Kine sta bi ovo trebalo da znaci?

2017-09-04 14:26 20200 PC Novi Sad - 20200 PC Novi Sad, Otprema
2017-09-04 10:52 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad, Otprema
2017-09-01 11:46 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2017-09-01 11:42 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2017-08-20 09:27 CN-52311206, Prijem

Недељу дана сам чекала само waiting for pickup, нешто ми говори да неће стићи скоро, требаће му једно два месеца да стигне.
Broj se prati samo u Kini, a možda nije ni tvoj broj.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Немам појма шта то треба да значи, да није мој број. Као фејк број пошиљке или шта? Још увек није промењен тај статус.

Fake broj, jedan broj dao za više primaoca.
Neće ti se ni promeniti status.

265c9cdaf3815c17b50d372b8df9f070.jpg

Evo ti moj paket, datume vidiš. Prati se do izlaska iz Kine. Posle toga, čekaš pa kad stigne.

Uvek se može doplatiti za registrovanu pošiljku, onda dobiješ internacionalni TN.

Poslednja izmena:
Meni tako stoji od 09.08. Jedan paket. A nekoliko njih od 15.08.
Sve drugo što sam poručivao stizalo mi je za najviše 15 dana a obično i brže. Ovde mi govore da je ovo normalno.

Ja sam imao slucaj da je jedan paket mesec dana cekao "pick up'. To je ono kada prodavci na Ali-u cekaju da se nakupe porudzbine (ovaj konkretan jednom mesecno salje, nebitno koliko porudzbina, ali stvarno je dobar i jeftin za te sonde, a nije nam bilo hitno), pa onda daju tracking pravi, ali moze da se desi i mesec dana da nema update iz posti, a onda jos dok stigne i sl.

Meni danas stigao, znači 17 dana od line-haul statusa, bez dažbina (mini pci-e lan kartica je u pitanju).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno