Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bora Bora, ma jok, nego ne kapiram zasto su uopste naplatili PDV ili sta su vec naplatili - za otvaranje paketa razumijem, ali ne moraju bas svaki moj da otvore haha. Ranije nisu nista naplacivali ako je ispod $50, a ovog mjeseca su mi za svaki paket nesto naplatili, bez obzira na cijenu, pa se nerviram :D:-devil-:

Ja preuzeo posiljku jos istog dana, u subotu, pola sata nakon telefonskog poziva. Iznenadio sam se kada su mi rekli da je paket oslobodjen od carinjenja. Verovatno su se odusevili sadrzinom paketa pa su me castili. Nisam platio nista! Jedino sto sam cekao od 19.05 na posiljku.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Da li ima bilo ko informacije u vezi tacnih cena postarina preko odredjenih stranih posti za Srbiju ?

China post, Hong Kong post, Singapore post, Sweden post, post NL itd.

Nesto mi tu nije jasno nikako, recimo stvar teska 300 grama preko Kineske poste da se posalje kod nas prema ovom cenovniku : https://www.travelchinaguide.com/essential/postal-service/rate.htm

Dakle CNY 5 za prvih 50 grama i 0.15 za svaki dodatni gram preko 50 grama, sto hoce reci da je za paket od 300 grama to za nasu zemlju ukupno 42.5cny ili 6.5$... I sada ja dodjem kupim nesto od prodavca sto kosta 12 $ free je shipping i on je dao kao 6.5 $ za postarinu ma jes kako nije, dakle koja je fora i u kom grmu lezi zekonja ?

edit.
Znam da ima neki nacin da se posalje dosta jeftinije jer sam i jednom sam na sopstveni zahtev hteo da platim i platio sam nesto malo preko 2$ za posiljku sa trackingom, ali ne znam u cemu je fora ili ti neki odredjeni prodavci koji salju cesce imaju ugovore za nize cene ili sta vec ?

Poslednja izmena:
Animal, to su uglavnom ogromne količine paketa i verujem da mnogi od tih prodavaca imaju ugovor po kome plaćaju max 1$/kg za transport, a on u kilogram može da spakuje veliki broj paketića. I to mu izmere bulk i ispostave račun na mesečnom nivou. Verovatno si na više mesta video da se nešto isporučuje bez kutije, a ako hoćeš kutiju, onda je druga cena.

Moj paket malo manjih dimenzija poneo poštar i maknuli mu iz korpe... Touch i LCD za HTC...
I šta bi sa ovim?!

Koji dan rade na BG carini, jesu prisli 25-om, naceka de ovaj put...

Moze li pomoc oko pracenja proslo je 14 dana ja i dalje ne mogu nikako da saznam gde je posiljka RB065746729SG
Prvi put narucujem sa ali-ja pa nzm kako funkcionise to sa pracenjem, a ovo mi izbacuje ali Untitled.png koliko je to tacno?

Praćenje uglavnom pratiš na posta.rs i na trackitonline.ru.

Ja po ovom tvom broju ne vidim ništa sto se tice praćenja.

Koji dan rade na BG carini, jesu prisli 25-om, naceka de ovaj put...

To i mene interesuje.

Fe6TVjW.jpg

Sliske su mi i dalje na carini, ostalo je sve došlo.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Narucio sam slusalice sa GB pre 2 nedelje .na trackitonlone pise kao i na GB-u

24.05.2016 09:36
Електронска нотификација пошиљке
24.05.2016 11:36
Преузето од пошиљаоца
24.05.2016 14:36
Сортирање
24.05.2016 16:09
Напустила поштанску испоставу
26.05.2016 00:09
Стигло у међународну изменичну испоставу
26.05.2016 18:12
Послато
26.05.2016 23:46
Handed over to Airline/Transporter

a kad odem na sajt poste pise mi :"Morate uneti ispravan broj pošiljke."

poslato je preko Netherlands Post surface mail valjda

edit:sad vidim da ni ne moze da stane ceo broj koji sam dobio na GB

Poslednja izmena:
Ako kupiš proizvod na gearbestu vrednosti preko 30$ ili 30€ dobijas tracking number za taj proizvod koji možeš da pratiš, barem je to moje iskustvo do sada.

Sent from mTalk

Animal, to su uglavnom ogromne količine paketa i verujem da mnogi od tih prodavaca imaju ugovor po kome plaćaju max 1$/kg za transport, a on u kilogram može da spakuje veliki broj paketića. I to mu izmere bulk i ispostave račun na mesečnom nivou. Verovatno si na više mesta video da se nešto isporučuje bez kutije, a ako hoćeš kutiju, onda je druga cena.

Mmm da jasno to za kutiju sve uglavnom ide ''golo'' i tako stize. Medjutim zanimam se onako posto vidim GB kupi od drugih, onda da smesnu cenu neku tipa zarade nesto malo + dzabe postarina, tako da mora da ima ta neka fora sa nizim sipingom za ove sto cesto salju, inace je ne odrzivo, ko ce da posalje stvar od 400 grama izadje postarina samo 8 dolara i to bez trackinga a stvar recimo kosta 15 $. Raspitacu se jos malo kod prodavaca...

Moze li pomoc oko pracenja proslo je 14 dana ja i dalje ne mogu nikako da saznam gde je posiljka RB065746729SG
Prvi put narucujem sa ali-ja pa nzm kako funkcionise to sa pracenjem, a ovo mi izbacuje ali Pogledajte prilog 201992 koliko je to tacno?

Oces da kazes da su mi dali onaj fake TN ili da jos nije vidljiv

Nije lazni broj za pracenje... Preko Singapurske poste ti je poslato, broj je ok, 04.06. je krenulo za Srbiju, tako da mozes da ocekujes u nekom rasponu od 4-10 dana da se pojavi na carini kod nas i tada ce ti biti status promenjen, sad od cega zavisi ne znam ni sam, verovatno u koji ce avion da upadne po redu a koji ide ka nama, meni je nesto stiglo posle 4 dana nesto posle 8 itd, sada samo cekas da ti se pojavi status da je uslo kod nas u zemlju i onda na carinu itd, budi strpljiv nista vise.

Paket iz Hong Konga stigao za 8 dana

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

i meni je skoro preko singapurske poste stiglo za nedelju dana od dana narucivanja.a ovi sa GB zaradjuju minimum 40-50%.ja sam narucio xiaomi hybrid sluske koje cekam da stignu i platio sam kao na akcij 16e a na slici paketa pise vrednost 6e slanje im nije sigurno preko 2evra posto salju ogromne kolicine.

i meni je skoro preko singapurske poste stiglo za nedelju dana od dana narucivanja.a ovi sa GB zaradjuju minimum 40-50%.ja sam narucio xiaomi hybrid sluske koje cekam da stignu i platio sam kao na akcij 16e a na slici paketa pise vrednost 6e slanje im nije sigurno preko 2evra posto salju ogromne kolicine.
Jel si ti to doneo zaključak o ceni proizvoda na osnovu brojke koju su napisali na pošiljci ili sam ja loše razumeo?

Nema veze sta pise na pakovanju sto se tice cene, to samo ide tebi u prilog da ti ne dodaju dodatne troškove na paket. Cena je ta koju si platio. Ja sam powerbank platio malo vise od 25€, na pakovanju je pisalo da vredi malo vise od 11$.

Mada je bilo slučajeva da napisu za neki telefon da vredi dolar i nešto, pa odluče da ga zadrže i naplate carinjenje i poštanske dadzbine po realnoj ceni.

Mora preko 40$ za besplatan tracking number.

U pravu si, sad sam se setio da sam platio slušalice po ceni većoj od 40$, pa sam dobio tracking number.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Za aliexpress da li je ovo tacno?

- China Post Ordinary Small Packet Plus - bez broja za pracenje

- China Post Registered Air Mail - dobija se broj za pracenje

- AliExpress Standard Shipping- dobija se broj za pracenje

- 4PX Singapore Post OM Pro- dobija se broj za pracenje

- Seller's Shipping Method ??

Prodavac mi nije odgovorio, a mozda mi i ne napise tacno pa me zanima ko je koristio ove shiping opcije

Mmm da jasno to za kutiju sve uglavnom ide ''golo'' i tako stize. Medjutim zanimam se onako posto vidim GB kupi od drugih, onda da smesnu cenu neku tipa zarade nesto malo + dzabe postarina, tako da mora da ima ta neka fora sa nizim sipingom za ove sto cesto salju, inace je ne odrzivo, ko ce da posalje stvar od 400 grama izadje postarina samo 8 dolara i to bez trackinga a stvar recimo kosta 15 $. Raspitacu se jos malo kod prodavaca...

Nije lazni broj za pracenje... Preko Singapurske poste ti je poslato, broj je ok, 04.06. je krenulo za Srbiju, tako da mozes da ocekujes u nekom rasponu od 4-10 dana da se pojavi na carini kod nas i tada ce ti biti status promenjen, sad od cega zavisi ne znam ni sam, verovatno u koji ce avion da upadne po redu a koji ide ka nama, meni je nesto stiglo posle 4 dana nesto posle 8 itd, sada samo cekas da ti se pojavi status da je uslo kod nas u zemlju i onda na carinu itd, budi strpljiv nista vise.

Izgleda da se nismo razumeli. Oni plate bulk transport, na kilogram, a pošto šalju stotine kilograma dnevno (hiljade paketa), onda je cena transporta po kilogramu smešna.

Da li je ispravan tracking code koji krece RR634.....PL paket je iz poljske a cekam ga vec 10 dana i nigde se ne pojavljuje

Za aliexpress da li je ovo tacno?

- China Post Ordinary Small Packet Plus - bez broja za pracenje

- China Post Registered Air Mail - dobija se broj za pracenje

- AliExpress Standard Shipping- dobija se broj za pracenje

- 4PX Singapore Post OM Pro- dobija se broj za pracenje

- Seller's Shipping Method ??

Prodavac mi nije odgovorio, a mozda mi i ne napise tacno pa me zanima ko je koristio ove shiping opcije

Za ovo prvo dobijas broj za pracenje, ali samo u Kini. Ali neces dobiti informacije kada je izaslo iz drzave, barem je meni tako bilo. I trebalo je oko 25 dana da stigne paket. Za ovo drugo je tacno i stize za oko 14 dana, mada vrlo cesto i manje. Sledeca dva ne znam, nisam imao prilike do sada, a ovaj poslednji ne znam na osnovu cega biraju. Ja sam jednom narucio sa time i poslato mi je preko kineske poste, ovo prvo sto si napisao. Mislim da broj dobijas u zavisnosti od cene, odnosno bira postu i nacin slanja u zavisnosti od cene, pa ce ti za nesto mizerno jeftino dati broj za pracenje u drzavi, a nesto skuplje, broj za pracenje do kuce. Sad jedino ako nemas srece pa ti da ovaj kod za pracenje u drzavi, a pri tome je vise ljudi u priblizno isto vreme narucilo iz Srbije, pa vam svima da jedan broj.

U super bas imam srece, samo dva dana u Srbiji a vec mogu da ga ocekujem, paket je narucen 24.5. znaci ako sutra dodje 17 dana mu je trebalo ukupno

Imam nekoliko posiljki koje uopste ne menjaju status a jedna cak nije uopste ni registrovana da je krenula.Dve su pot nl i jedna od te dve uopste nije ni preadvised!Da otvaram dispute!

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno