Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Trumpeter
Potraažni postupak može da pokrene samo pošiljalac a ajde da ponovim napisano a obrati pažnju na boldovano
pravo u poštu sa potvrdom o prijemu pošiljke i tražiš pokretanje potražnog postupka
Već je bilo pisano da carina nema ništa sa praćenjem pošiljki, za sve pošiljke od trenutka dopreme kod nas pa nadalje odgovorna je pošta a ti možda možeš da izvučeš od pošte potvrdu da pošiljka nije kod njih.

Kako bese ide ako ne preuzmes posiljku iz Postinog paketomata? Vraca se u postu pa ponovo pokisaju na neki nacin ili sam vijas?

Bio ponovo u centralnoj pošti, razgovarao sa nekim menadžerom, gledali u sistemu i samo sležu ramenima, kažu da nije stigla do nih. Na pitanje šta mi je činiti opet sležu ramenima samo ovaj put jače.

Da su barem malo zainteresovani za posao mogli bi da provere ko je taj dan radio na razvrstavanju pošiljki. Na forumu su prijavljene već dve takve pošiljke što znači da nestaje ko zna koliko toga. Mogao bi da se kladim da se to dešava samo kada radi određena osoba(e).

Vrtim se u krug, u pošti mi rekli da oni ne mogu da pokrenu potražnicu pošiljke jer ista nije u njihovom sistemu, zvao carinu na ove brojeve 36 43 138 i 140, niko se ne javlja onda ponovo zvao carinu na 20 15 800 / 11822 gde mi se napokon javili i rekli da je pošiljka prosleđena pošti i da uopšte nije bila na carini. U tom koraku je "ispala iz kamiona". Alija mi je već odgovorio da je pošiljka u distributivnom centru i da čeka da je preuzmem. Šta sad
Sacekaj da prodje 75 dana i trazi pare nazad,to je pismo sa pracenjem do krajnjeg korisnika, ako nisi potpisao preuzimanje ili posta nije pokusala isporuku moraju da ti odrade refund.I ti vidis da je u distributivnom centru ali to vec nije tvoj problem vec posiljaoca,neka zahteva da se paket nadje ili neka vrati pare.

Jel stizanje na Izmenicnu ide nasumicno ili po redu,imam paket koji je krenuo iz Madjarske 20.07 i jos nije skeniran na izmenicnoj a imam od 21.07 koje je vec prosledjen u distributivni centar?Ili se zamesalo posto je palo na vikend.

Zanimljivo, imam i ja isti slučaj "nestanka" sa jednom LA...HU pošiljkom koja poslednji status od naše pošte ima od 10.07 kada je otpremljena iz Izmenične pošte u GPC.
A još zanimljivije je da su nastavili da stižu statusi od Mađara još dva dana posle toga, a onda su i oni prestali. Po tim mađarskim statusima pošiljka se opet pojavila u Vescesu, što je malo čudno kada se uzmu u obzir svi prethodni statusi, uključujući i ove od naše pošte.
U Korisniučkom centru sležu ramenima, u izmeničnoj pošti se naravno niko nikada ne javlja...

Sad sam se setio da proverim i u ParcelsApp, i tu ispada da je 11.07 pošiljka spremljena za međunarodni transport i otišla iz Srbije nazad za Mađarsku (u TrackCheckeru je bio neki prilično neodređen status). Možda se nešto slično desilo i @Trumpeteru ? Mada ako je zaista to u pitanju, zar ne bi trebalo da ima neki detaljniji status ? Nije u pitanju ništa što je zabranjeno, obična magnetna traka od 30cm koja mi je stizala već par puta ranije ...

Poslednja izmena:
Zanimljivo, imam i ja isti slučaj "nestanka" sa jednom LA...HU pošiljkom koja poslednji status od naše pošte ima od 10.07 kada je otpremljena iz Izmenične pošte u GPC.
A još zanimljivije je da su nastavili da stižu statusi od Mađara još dva dana posle toga, a onda su i oni prestali. Po tim mađarskim statusima pošiljka se opet pojavila u Vescesu, što je malo čudno kada se uzmu u obzir svi prethodni statusi, uključujući i ove od naše pošte.
U Korisniučkom centru sležu ramenima, u izmeničnoj pošti se naravno niko nikada ne javlja...
Mozda je tvoja vracena zbog necitke adrese ili neceg drugog,sto bi madjari iance pisali da je ponovo kod njih.

Mozda je tvoja vracena zbog necitke adrese ili neceg drugog,sto bi madjari iance pisali da je ponovo kod njih.
Da, vidiš moglo bi i to da bude. To mi nije do sada palo na pamet, valjda zato što mi se nikada do sada nije desilo, a primio sam baš dosta pošiljki iz inostranstva. Jednom je adresa bila oštećena pa su me našli po broju telefona...Ali u nedostatku drugog razloga moraću i ovaj da uzmem u obzir. ali opet se postavlja pitanje zar ne bi trebalo da takva situacija bude propraćena i nekim odgovarajućim statusom ? I zašto onda mađari ne daju nove statuse već 2 nedelje ??? Imali su kad da ga pošalju nazad za Kinu.

Da, vidiš moglo bi i to da bude. To mi nije do sada palo na pamet, valjda zato što mi se nikada do sada nije desilo, a primio sam baš dosta pošiljki iz inostranstva. Jednom je adresa bila oštećena pa su me našli po broju telefona...Ali u nedostatku drugog razloga moraću i ovaj da uzmem u obzir. ali opet se postavlja pitanje zar ne bi trebalo da takva situacija bude propraćena i nekim odgovarajućim statusom ? I zašto onda mađari ne daju nove statuse već 2 nedelje ??? Imali su kad da ga pošalju nazad za Kinu.
U sustini si u pravu,trebalo je pre svega da bude propraceno od strane nase poste.

Meni je par LA HU posiljki stiglo sa jedva vidljivom adresom, jedino se PAK lepo video

LAxxHU danas stigao u izmeničnu i po statusima pala otprema iz RSBEG sve za 1,5h odradjeno

@ytrewq
Okači te statuse od izmenične do pojave madjara (2 statusa koje navodiš), možda može nešta da se pročita po vremenima a i preko kog praćenja je jer se dupliraju statusi i kasne za poštinim po par sati.. Naši ne ubacuju sve statuse, može da se pojavi tek LPC posle RSBEG a može da bude nema više statusa do isporuke. Dve su opcije moguće da adresa nije čitljiva a može biti i da je vraćena zbog vrste ili količine artikala ako je vraćena.

Desi se i da LA..HU pomesaju sa ostalim UA...HU posiljkama ,
pa ako sa isporukom UA dosta kasne , kasne i LA.

U svakom slucaju , zalite se prodavcu da ima uvid u situaciju , ali
spor i zahtev za refund pokrenite tek kada istekne rok za dostavu.

Prilozite primere za isporucene LA..HU posiljke i dokaz da za vasu posiljku
ne postoji status o pokusaju urucenja tj. da nije isporucena.

@Trumpeter

Evo iz te serije ima jos posiljki koje nemaju status da su isporucene

LA047125652HU
LA047125666HU
LA047125670HU
LA047125683HU
LA047125697HU
LA047125706HU
LA047125710HU
LA047125723HU
LA047125737HU
LA047125745HU

LA047125842HU
LA047125856HU
LA047125860HU
LA047125873HU
LA047125887HU
LA047125895HU
LA047125900HU
LA047125913HU
LA047125927HU
LA047125935HU
LA047125944HU

la problem.jpg

Čekaj nisam shavtio jel te pošiljke nisu isporučene ili su isporučene ali je na trakingu ostao isti status.

Imam generator kodova , vidim samo statuse , nije mi poznato pravo stanje "na terenu".

Vidi se da osim tvoje , postoje i druge posiljke za koje jos uvek ne postoje statusi
da su dospele u lokalne poste i da je pokusana ili izvrsena dostava :(

Isporucene - primeri :

LA047125670HU - Nis
LA047125710HU - Subotica
LA047125723HU - Kikinda
LA047125737HU - Beograd

Predlažem da se ovde ne stavljaju brojevi tuđih pošiljaka pošto može da se vidi kome je isporučena. Nije u redu da se krši tuđa privatnost, isto kao što svi kada stavaljaju svoje pošiljke obrišu ime na screenshotu.

Pozdrav narode, izvinjavam se ako postavljam pitanje koje je verovatno pitalo još mnogo ljudi pre mene, ne ide mi baš traženje konkretnih odgovora u 677 stranica thread-a. Dakle, kako sam razumeo, ako naručim nešto preko Aliexpress standard shipping-a, na kojem odnedavno piše tracking unavailable, ja zapravo dobijam pravi broj za praćenje do moje adrese kao i pre kada je bio available? Samo što sada ide većinski preko HU a ređe preko Singapura? Konkretno, u pitanju je mašinica za pecanje - Tsurinoya Jaguar.

Pozdrav narode, izvinjavam se ako postavljam pitanje koje je verovatno pitalo još mnogo ljudi pre mene, ne ide mi baš traženje konkretnih odgovora u 677 stranica thread-a. Dakle, kako sam razumeo, ako naručim nešto preko Aliexpress standard shipping-a, na kojem odnedavno piše tracking unavailable, ja zapravo dobijam pravi broj za praćenje do moje adrese kao i pre kada je bio available? Samo što sada ide većinski preko HU a ređe preko Singapura? Konkretno, u pitanju je mašinica za pecanje - Tsurinoya Jaguar.
Da ,dobro si razumio.

@tiha

Kodovi za pracenje i generatori kodova su ti javno dostupni ,
pa svako ko hoce moze da dodje do bilo kog koda

@Galama

Nema pravila , salju kako njima najvise odgovara

@tiha

Kodovi za pracenje i generatori kodova su ti javno dostupni ,
pa svako ko hoce moze da dodje do bilo kog koda
Dostupne su i kamere pa ne smeš da ih stavljaš gde hoćeš i postuješ video-stream na net. Jedno je kad to koristiš za sebe a drugo kada to publikuješ.

Vrtim se u krug, u pošti mi rekli da oni ne mogu da pokrenu potražnicu pošiljke jer ista nije u njihovom sistemu, zvao carinu na ove brojeve 36 43 138 i 140, niko se ne javlja onda ponovo zvao carinu na 20 15 800 / 11822 gde mi se napokon javili i rekli da je pošiljka prosleđena pošti i da uopšte nije bila na carini. U tom koraku je "ispala iz kamiona". Alija mi je već odgovorio da je pošiljka u distributivnom centru i da čeka da je preuzmem. Šta sad
ista prica burazeru...kolko vidim u manje vise isto vreme su nam stigli paketi...3 minuta razlike je u odlasku iz sortirnog centra...''ispala iz kamiona''...ne znam sta su tebi zaboli, ali meni su ukrali igracku za decu, pocrkali svi dabogda...naci cu kad tad krivca, necu odustati dok ne nadjem veruj mi...

@tiha

Pod odredjenim uslovima i snimci javnih povrsina uzivo sa kamera smeju javno da se objavljuju.

Sto se kodova tice , skoro je isto kao da kazes nemoj javno da objavljujes brojeve
fiksnih telefona koje su javno dostupni ( sa sve tacnom adresom ) na MTS Belim stranama.

@1893

Neces naci ;)
Posto je posiljka sa pracenjem - mozes dobiti refund i to je to...

Pod određenim uslovima naravno ali ne kada kome padne na pamet. Takođe ne možeš da objavljuješ tuđe brojeve telefona, adrese i sl. bez obzira što to možda postoji negde. U svakom slučaju ako misliš da je objavljivanje tuđih podataka ok onda pođi od sebe pa idući put objavi neku svoju pošilljku, sve sa imenom i prezimenom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno