Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To Saver Shipping je isplativa opcija za prodavca iz Kine. Kao fol ima tracking a zapravo nema. Poslednje sto ces dobii je da je uslo u zemlju odredista tjs Srbiju i to je to. A dalje da li je tebi paket urucen, da li je u posti, carini, da li je neko sebi ukrao i odneo to ne zna se.. Naravno kad zatrazis refund Kinezi ce ti reci tjs sam Aliexress ,da je paket dostavljen u tvoj-j zemlji i da sto se njih tice to se smatra isporucenim. Pare neces dobiti. Trazice eventualno da prilozis dokaz da ti paket nije urucen. A sta ces tacno priloziti?

Sto rece covek iznad Cainao Standard je super opcija. Meni su neki paketi stizali u roku 14 dana. Ali sam to placao od 4 do bogami 20 dolara..Ako narucujes neke sitnice, ne isplati se.

Hvala na info, sad sam načisto šta i kako a ovog mog poštara ću svakako da častim, treba ga čuvati.

naručio sam LED rasvetu od $16.26. pošiljka ima praćenje koje radi na sajtu naše pošte. trenutni status he "za carinu" otkad se plaća carina na stvarima ispod $50?

naručio sam LED rasvetu od $16.26. pošiljka ima praćenje koje radi na sajtu naše pošte. trenutni status he "za carinu" otkad se plaća carina na stvarima ispod $50?
Ne plaća se carina plaća se PDV
E sad neke pošte su ažurne po tom pitanju pa naplate PDV i na pošiljke od 2€ a neke puste i bez toga.
I taj status "za carinu" ne mora da znači uvek da će ti lupiti carinu.
Nego paket ide na pregled pa onda odlučuju da li podleže carini ili ne

Samo jedna ispravka, nema veze posta da li je azurna sa naplatom pdv, carinici odlucuju da li ce naplatiti pdv ili ce da puste, ne odlucuje posta, postar, upravnik, direktor poste itd.

LANGLEY HWDC, Item Leaving the UK
Royal mail u pitanju.
Koliko otp treba da se pojavi na sajt nase poste?

Da li stižu Cainiao standard pošiljke? Poručio bih ovo dole sa slike.
Screenshot_20220618-165035883.jpg

ovo je rekord paketa 17 dana. stigao paket sa banggood-a preko SG pošte. prijatno iznenađen

@NightCrawler

Meni danas stigao jos jedan aprilski paket UA..HU poslednji status 29.4.22. I jedan paket UA..HU poslednji status 1.6.22.

'Majskih' sam imala samo dve, UA..HU poslednji status 26.5., isporuceno 31.5., Novi BG.

Meni od tih zaostalih nema jos jedino jedne posiljke UB..LV poslednjeg statusa 11./12.4., a naravno taj predmet je razlog "odlaska" na Ali, a ostalo (sto je stiglo) je bilo usput/neplanirano.
Hah, udjem ovde da se pozalim kako su mi odbili dispute za zaglavljenu UA..HU posiljku kojoj je poslednji status promenjen 29.4.2022. kad ono buljuk ljudi sa istim problemom. Da se ponadam da ce stici, nije mi za $3 nego takvu glupost ne mogu da nadjem ovde...

Imam pitanje
Gde se nalazi paket? posle 7 dana mi se promenio status stigo bio u budapest sad ne znam ni gde je
[HU]Arrive at local delivery office
2022-06-20 14:46:51 [GMT+8]

Ijuuu nikad brze u isti dan tri MY i dva HU , naruceno Order date: Jun 3, 2022 ,
2022-06-02 06:58:22 Order submit.
2022-06-03 20:44:14 Shipped
i jutros oko 10 stigao i ako zadnji status stoji kao "2022-06-17 16:59:00 In transit"

ali izgleda da ponovo stizu paketi kako treba. jos da aliexpress vrati shipping fees na staro i milina (bukv je neprimerna postarina od 100+ za stvari od 20-30, ili preko 300 za neke stvari od 100ak evra)
Imam pitanje
Gde se nalazi paket? posle 7 dana mi se promenio status stigo bio u budapest sad ne znam ni gde je
[HU]Arrive at local delivery office
2022-06-20 14:46:51 [GMT+8]
pa vidi za HU pakete sa Alija ovako stoje stvari:
ili je još uvek u mađarskoj, ili kod nas na carini, ili u nekoj pošti blizu tvog grada, ili u pošti tvoga grada i dobićeš pošiljku za dan-dva, ili ga je pojela maca

Stigao danas jedan UA HU. Uglavnom cekam 10-15 dana od zadnjeg statusa u madjarskoj, ovaj put malo brze.

May 23, 2022 - Accepted by carrier
Jun 7, 2022 - Received by local delivery company
Jun 13, 2022 - Arrive at local delivery office

Danas stigle dve UA..HU posiljke poslednjeg statusa "local delivery center" 20.6.22.(!), BG - NBG.

@ The Filozof, aki28, olimpik - Hvala!

Prilozi

• 20220620_225321452.jpeg
    20220620_225321452.jpeg
    60.8 KB · Pregleda: 21
  • 20220620_225235732.jpeg
    20220620_225235732.jpeg
    61.1 KB · Pregleda: 21
stigao prosle nedelje LV porucen u februaru sa poslednjim statusom od sredine aprila.

Meni u poslednje vreme baš slabo pristižu paketi, više dispute-ova nego za 10x više proizvoda prošle godine. Imao sam i ja jedan pre mesec dana što je stigao, isto bio istekao rok uveliko, dva meseca fazon od poslednjeg statusa.
Otkad je ubačen ovaj mađarski put, sve je krenulo bezveze, Letonci su bili sjajni, bukvalno 20 dana im je trebalo, Mađari ili za mesec, ili fazon nikad.

Stigla mi je pošiljka iz decembra meseca 2021 godine :ROFLMAO:
Prvo sam mislio da je neka greška jer sam i zaboravio da sam to i naručio ali vidim moje ime i adresu pa sam gledao u aplikaciji posle.

Dobio danas 15tak paketa.
Svi su od 5.5 poslednji status bili at delivery office.

Dva paketa od 18.4 i 29.4 nema.
Za ovaj od 18.4 sam dobio refund a za ovaj od 29.4 se natežem i dalje mada sada više iz zabave da vidim dokle će tolerisati i kome će pre dosaditi :ROFLMAO:

Evo meni jutros stigla posiljka LBxxxxxxxLT preko SY-a, danas 15ti dan tako da sutra prekosutra kod mene, standardno za SY veoma brz i efikasan uvek jos sad kasni dan/dva ali tu je u proseku do mene za 15 dana, dok saver varijanta preko HU juce 25 dan putovanja status "20.6.22. 14:44 - [HU]Arrive at local delivery office"
Laganica...

Meni su sada sve pošiljke stigle osim dve.
Najverovatnije neću ništa naručivati u skorije vreme dok se nešto ne promeni ili ako budem naručivao biće samo plaćeni tracking.

Problem su samo aprilske posiljke... Ostale dolaze u razumnom roku, 20ak dana recimo, sve sto sam narucio u maju je stiglo...

NL posta BLAGI UZAS !

narucene dve posiljke sa banggood-a istog dana. jedna je poslata preko SG poste, druga preko NL poste.
SG paket stigao do mojih vrata 20og, dok je onaj NL tek stigao u holandiju 20og pa ce biti prosledjen ovde za par dana..

nije problem cekati, samo mi nije jasno sto ne salju direkt za srb

@floppy drive

Kako zamisljas da direktno posalju u Srbiju ???
pa da posalju direkt na moju adresu kao sto je SG posiljka bila. za nju je imalo pracenje sve od kine do sg to srbije.
dok za ovu sto je otisla preko nl poste, pracenje radi tek odkad je paket stigao u holandiju.

oba paketa su shipped out istog dana po statusima na samom banggoodu. i ako mi je navika da pakete cekam po mesec dana sto je normalno i prihvatljivo. samo kontam ako SG posta moze da ga dostavi za 17 dana sto ne mogu i druge poste.

Ne ide ni SG direktno , ali ide znatno brze od NL.
Sve zavisi od organizacije logistickih kompanija
( i tranzitnih ruta )

Registrovane posiljke imaju puno pracenje ,
neregistrovane samo delimicno.

U kom formatu je bio SG kod a u kom je NL ?

Danas stigla jedna RX...DE iz Amerike za samo 15 dana :cool: Plus preskočila carinu...

Ne ide ni SG direktno , ali ide znatno brze od NL.
Sve zavisi od organizacije logistickih kompanija
( i tranzitnih ruta )

Registrovane posiljke imaju puno pracenje ,
neregistrovane samo delimicno.

U kom formatu je bio SG kod a u kom je NL ?
sg - RF(brojevi)SG
nl - RU(brojevi)NL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno