Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se plasim da je problem u lokalu , nasa posta ima manjak postara .I ako neki reon ne pokriva jedan postar vec njih vise na privremenoj bazi eto mogucnosti ...

Pa nepracenje posiljke uredno stizu za 15-25 dana koliko ja mogu da vidim... A to sto je jedan od nekoliko najvecih ako ne i najveci exportni hub u sred srede prirodne nepogode... pa nisu kinezi narucili da im tajfun tutnji. Aliexpress je samo platforma a ne prodavac, to sto narucite moze da bude ko zna gde, ne nuzno Senzen, Hong kong ili neki od vecih gradova, vec bilo gde u Kini. Posalji nesto u Srbiji sa krajnjeg juga na krajnji sever pa vidi za koliko ce da stigne, a da nije isporuka kurirskom sluzbom...

Problem je definitivno kod nas u pošti, juče mi je poštar ostavio cedulju za registrovanu pošiljku. Odem ja danas do pošte i dok sam preuzimao pitam da nema možda još nešto od pošiljki koje nemaju praćenje, službenica otkuca moje ime i kaže ima još koje nemaju praćenje. Dade mi ona 6 neregistrovanih pošiljki koje su bile zalepljene onim braon selotejpom jedna za drugu. Kada sam krenuo da raspakujem na svakoj pošiljci je bilo napisano "izvešten tad i tad". Navodno sam "izvešten" 21.8. za poslednju, ostale 18.8, 15.8., dve 12.8 i najstarija 8.8.
Kako su pristizale nisu izveštavali nego ih lepili jednu za drugu, pisali na svakoj datum kada je "ostavljen" izveštaj. Ne znam zbog čega nisu vratili ove koje su im ležale više od 5 dana. Pretpostavljam da su ih lepili jedne za druge i čekali da od poslednje pristigle prođe 5 dana pa ih sve vrate zajedno.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Pa nepracenje posiljke uredno stizu za 15-25 dana koliko ja mogu da vidim... A to sto je jedan od nekoliko najvecih ako ne i najveci exportni hub u sred srede prirodne nepogode... pa nisu kinezi narucili da im tajfun tutnji. Aliexpress je samo platforma a ne prodavac, to sto narucite moze da bude ko zna gde, ne nuzno Senzen, Hong kong ili neki od vecih gradova, vec bilo gde u Kini. Posalji nesto u Srbiji sa krajnjeg juga na krajnji sever pa vidi za koliko ce da stigne, a da nije isporuka kurirskom sluzbom...

Nije to do vremena,od 22 jula mi je posiljka u Guangu,ne pada kisa mesec dana

Narucio pre desetak dana od drugog prodavca i odmah isto zaglavila u Guangu

Jul 22, 2019 18:37 Aliexpress-Cainiao
Arrive at [Guangzhou International] (transfer)
Guangzhou City

Ja sam na preko 100 pošiljki sa AliExpressa imao samo jednu koja nije stigla, tako da meni ne izgleda da postoji neki generalni problem sa pošiljkama odatle.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

To je tvoje iskustvo, ja sam napisao svoje. Koliko vidim u ovom threadu (pratim ga od početka) - jako puno ljudi u poslednje vreme ima problem sa pošiljkama sa AliExpress-a, posebno neregistrovanim.

Ko je kriv - svejedno mi je, ako npr. naša Pošta kada vidi pošiljke sa AliExpress-a ih i ne raznosi nego ih ostavi u pošti da se vrate nazad? To piše takođe u ovom threadu na više mesta.

Uglavnom, ja sam prošle nedelje poručio sve to što mi nije stiglo preko ALI-ja na Amazon Locker u Nemačkoj i pokupio tamo kada sam bio na službenom putu 10-tak pošiljki. Isporuka za 1-2 dana. Nema svako tu mogućnost jasno, ali neću da se zezam i gubim po dva meseca sa kinezima i našim poštarima... Neregistrovane ni pod razno više.

Šteta što Amazon ima tako visoke cene isporuke za Srbiju, verujem da bi puno više ljudi poručivalo od njih umesto da čeka 2-3-4 nedelje na pošiljke iz Kine, ako ih dočeka.

Nije to do vremena,od 22 jula mi je posiljka u Guangu,ne pada kisa mesec dana

Narucio pre desetak dana od drugog prodavca i odmah isto zaglavila u Guangu

Jul 22, 2019 18:37 Aliexpress-Cainiao
Guangzhou City

Meni jedna registrovana sedi u Guangzhou od 16.07. Jasno je da to neće nikada stići. Pare stoje kod njih do sredine septembra, jer tek tada mogu da tražim refund, a pošiljku neći videti. Da to isto sada poručim negde drugde, glupo je, jer uvek očekuješ da će ovo da krene i stigne na kraju... a znaš da neće :)

Prosto mi je neverovatno da to ne resavaju kinezi, valjda je i njima u interesu da roba odlazi. Meni 7 posiljki sve razliciti prodavci kupljene u razlicitom periodu, zaglavljee u "Gunagzhou swap bureau" (via transfer). Kinezi nemaju odgovor zasto je to tako, ali mi je cudno ukoliko ima tamo problema da opet sve zavrsava tamo.

Inace zadnja posiljka narucena pre par dana, koja je doduse isla preko Dongguan city je prosla Gunagzhou swap bureau (via transfer) i to danas.
Guangzhou, arriving at guangzhou swap bureau (via transfer)
Guangzhou, leaving the Guangzhou Interchange Bureau, the next stop , Beijing Airlines Station 1 (via transfer)

Počele su da mi pristižu pošiljke bez praćenja U..., a od ovih sa praćenjem ništa. Primetio sam da sve pošiljke sa RV... su "zaglavljene" u Guangzhou, a da pošiljke sa RP... otišle za Beijing. Da li ima još neko sa ovakvim iskustvom da su mu sa RP prošle Guangzhou, a RV "zaglavljene" u istom?

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Nema pravila izgleda . Meni je jedna RP zaglavljena a po jedna RV i RP prošle.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Inace zadnja posiljka narucena pre par dana, koja je doduse isla preko Dongguan city je prosla Gunagzhou swap bureau (via transfer) i to danas.
Guangzhou, arriving at guangzhou swap bureau (via transfer)
Guangzhou, leaving the Guangzhou Interchange Bureau, the next stop , Beijing Airlines Station 1 (via transfer)

Nove prolaza, a stare su tamo "zaglavljene" ustvari verovatno izgubljene ili šta već. Posle određenog vremena nestaće i sa trackinga i to je to. Neverovatno je da neka pošta pogubi tolike pošiljke sa praćenjem...

I nove su "zaglavljene".

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Ne prolaze ni nove,ovo je sveze

Aug 18, 2019 15:26 China Post
Departure
Postal Shenzhen International Mail Exchange Bureau], next stop [Guangzhou International
Aug 18, 2019 15:26 Aliexpress-Cainiao
Leave [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau], next stop [Guangzhou International] (transfer)
Shenzhen
Aug 18, 2019 18:08 China Post
Arrive at facility
Guangzhou office of exchange
Aug 18, 2019 18:08 Aliexpress-Cainiao
Arrive at [Guangzhou Interchange Bureau] (transfer)
Guangzhou City
Aug 18, 2019 18:08 Aliexpress-Cainiao
Guangzhou City

Mislim da je za to sto ne stizu paketi odgovor u tome '' Leva ruka, desni dzep'' Kineskih radnika (mada mozda i nasih)
Sigurno rade za neke bedne pare isto kao i mi mucenici u Srbiji i snalaze se ko kako ume.
Mada imas i *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*a i tamo sigurno, evo npr. jedan klip sta rade sa posiljkama:

https://www.youtube.com/watch?v=BWgviZZi7lM

I onda dok dodje do nekog mesta gde to treba da se rasporedi a posiljka polupana oni je jednostavno vrate prodavcu a na njihovom sajtu za pracenje ostane zadnja posta npr. Guangzhou.

Da ima bacanja paketa - ima, ali manje nego ranije. Na aliexpresu uvek možeš da tražiš povrat novca. Većina vas ni ne zna koliko samo kupci "kradu" neregistrovane pošiljke i traže povrat novca. Prijave da pošiljka nije stigla i ako stigne u međuvremenu oni ćute.
Zato nam sve češće Kinezi stavljaju kao jedini vid isporuke sa praćenjem (od po 2-3$).

Ja čekam 10-tak paketa koji su trenutno zaglavljeni u Guangzhou i već skoro mesec dana ne mrdaju. Postoji mogućnost da to sve stigne za mesec-dva, a moguće da je već sve to i oštećeno.
Mislim da će Aliexpress u sledećih mesec dana imati pune ruke posla što se tiče povrata novca.

Najgore od svega je to sto ovi roboti iz chat podrske nemaju nikakve informacije i prave se da nemaju pojma da problemi postoje.

Samo se ponekad javi neko normalan ko ima neku validnu informaciju i zna da napise normalan odgovor.

U 90% slucajeva imam utisak da mi odgovore daje robot.

Poenta je da meni pola stvari koje sam narucuo vise ne treba. Morao sam ovde da ih kupim.

Meni je od kraja januara do pre mesec dana (nešto manje od 6 meseci) od 6 stigla samo jedna pošilja bez praćenja. Išao sam nekoliko puta u poštu da se raspitam, ljudi su gledali u evidencije, ništa nisu pronašli.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Meni pre stigla UBxxxxxxxxLV, nego RBxxxxxxxSG. Nema logike, ali tako je...

Ljudi ovo sa Gunagzhou nije sporadican slucaj, ko zna koliko hiljada paketa je tamo ili zaglavljen ili sta vec. Ja ranije nikada nisam imao problema a narucivao sam bar jedno 500+ puta. Ocigledno je problem neki a ne mislim da je ostecena posiljka ili sl.previse je slucajeva.

Ma, ne može neki kinez da krade tamo registrovane pošiljke u tolikom obimu... Neki problem jeste, ali nemam pojma šta je. Što se mene tiče, od sada ALI što manje... Razumem da neki ovde imaju neki biznis preko ALI-ja i da njih to najviše pogađa (dropshipping i sl. - pohvalno ko god je smislio neki način da zaradi). Ja kupujem samo za svoje potrebe i ovo mi je preterano i nepotrebno maltretiranje.

Naravno da je neki vanredni problem. Glupo je sto se Kineska posta ne oglasava sa nekim objasnjenjem i savetom ili molbom. Takodje i dalje se salju paketi a svi vec vide da to nece stici ili ce stici sa katastrofalnim zakasnjenjem. Meni je sad bolje da mi vrate pare nego da mi to stigne posle 4 meseca.

Ja imam upisano u kalendar kada je rok za sve te pošiljke koje poručujem sa ALI-ja. Čim mi izađe reminder, dižem odmah dispute - ne zanima me da čekam 3 meseca nešto, nisam konfigurisao automobil kod dilera, pa da toliko čekam (čak se i to ne čeka toliko). Ili neka batale slanje tim krš dostavama ili neka reše te probleme koje imaju.

Ode mi RP...CN u Guangzhou a potrebno mi je što prije...

Naravno da je neki vanredni problem. Glupo je sto se Kineska posta ne oglasava sa nekim objasnjenjem i savetom ili molbom. Takodje i dalje se salju paketi a svi vec vide da to nece stici ili ce stici sa katastrofalnim zakasnjenjem. Meni je sad bolje da mi vrate pare nego da mi to stigne posle 4 meseca.
Kina ti je to komunizam,nema priunavanja gresaka i problema,sve je ok i kad nije. Inače kolko trenutno čekate SG pakete posle statusa despatched to overseas?

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Ode mi RP...CN u Guangzhou a potrebno mi je što prije...

Napustila Guangzhou, ode za Beijing! Pošiljka od 8.8. i dalje ima isti status kao što je ova nova imala juče (To reach the [Guangzhou] (by GO)).
Vjerovatno ove starije nikada i neće stići do nas.

I meni jedna novija otisla iz guangzhou, sigurno je tamo ispao neki problem, koji se mozda resava. Ali starije je verovatno zavrsilo negde u moru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno