Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD konacno prvi paket prosao, izgleda da ce sjutra :D :D

Jedna info za sve: dosadašnje zatvaranje granica sa Madjarskom i Hrvatskom nije usporilo postanski saobracaj. On ne ide vozom, vec postanskim kombijima "koji nadju put". Izvor: Posta.
Naravno, avio posiljke normalno stižu. ;)

Meni su danas stigla 4 paketa u isto vreme, ukljucujuci i onaj preko Malezijske poste o kome sam ranije pisao ovde, kome je trebalo 44 dana da dodje :D

i ja da potvrdim iz iskustva, kada broj za pracenje malezijske poste pocinje sa 3 slova - rezultati su fake, barem onaj zadnji da je posiljka stigla u Srbiju i da ceka carinu. Ja cekam neku foliju za koju pise da je odavno na carini a ono sto znam sigurno da takva vrsta posiljke (folija za tel) uopste ne ceka carinski pregled.
Evo okacicu dve slike, jedna je od broja sa 3 slova, druga je sa 2 slova pocetna .

Prilozi

• ScreenShot032 malezija lazan.jpg
    ScreenShot032 malezija lazan.jpg
    22.1 KB · Pregleda: 176
  • ScreenShot032 malezija pravi.jpg
    ScreenShot032 malezija pravi.jpg
    45.8 KB · Pregleda: 170
Stigo paket samo da prijavim podloga za mis otprilike 20dana sto i nije lose [emoji6]
96af555eb9ce38956d5484d7d652a120.jpg

Number (Registered): ETHxxxxxxxxMY
Status: Transit
Destination: Serbia
Origin: Malaysia
2015-09-09 14:20 Serbia, Item Arrived at Serbia
2015-09-07 21:11 MPC PMIH (KLIA), Item Sent to SERBIA
2015-09-07 17:51 MPC PMIH (KLIA), Item Posted Over The Counter to Serbia
2015-09-01 20:29 MPC PMIH (KLIA), Dispatch PreAlert to Serbia
======================================
Powered by www.17track.net

I još nije stiglo. Jel uopšte ovaj tracking validan ili je ovo nalupetano?

Poručih sa GearBest-a tri stvarčice, stigle u roku 20ak dana. Dobio tracking kod. Kad je stiglo kod nas na carinjenje brzo je prošlo.

Да ли је неко добио нешто преко Шведске поште? Данас ми је стигао пакет за који сам имао трекинг број али није могао да се прати цео пут.
Већ сам помислио да ми је дао неки фалш штагод кад данас ми стиже. На њему уредно исписан број али на сајту наше поште га уопште нема ни у једном кораку, а на 17track се једно време појављивао и од тада само неку грешку пријављује!?
uploadfromtaptalk1443455633173.jpg

Poslednja izmena:
U cek i pise identicno kao tebi i ista pocena slova i statusi trackinga samo 11.9 kao sto pise tebi ali mog nema paketa jos nije mi dosao.
A gde je tebi dosao na carinu u Srbiju ili kuci to te nisam shvatio.
Drugi broj isto poslat SE postom ali iz USA i tu tracking ide redovno 21 krenulo iz USA 24 siglo u SE i sad je na putu do Srbije, ali tu sve ima ispisano a ovaj iz Kine samo dva statusa da je 11.9 primljeno i nista vise.

Добио га кући. На сајту поште га уопште није било.

Postar ti doneo ili u sanducetu?

Postar doneo, narucujem na adresu roditelja zato sto ga znaju pa nemam takvih problema. Inace nemam pojma da li je uopste trebao potpis, nije trazio, mozda ga je mrzelo da vadi svesku pa je posle sam lupio saru.

Poslednja izmena:
Imam ja na dva paketa sam dobio :
Sorry friend,Because of the post accumulation problems, we changed another shipping way which will be better and safer. It will arrive at other country first,then that country post will transfer it to your country. Really sorry for making this inconvenience for you! The shipping time will be the same or faster than the shipping way you choose and please track on this site(tracking informations usually showed within 3-12 business days):http://www.17track.net/index_en.shtml

I koliko vidim ti novi kodovi sto sam dobio su od Svedske poste neke, sad nemam pojma iskreno vidim da je se pojavilo valjda da je su paketi primljeni u postu kod njih ali na sajtu kod nase poste nema nista... Kada su ti poslali i za koliko ti je stiglo, to jest koliko im je brza posta ? Ako je ko Malezijska onda :S:

Хеее... сад видим да је и мени овај мој написао исту поруку. Претпостављам да је стварно дао на шведску пошту, пошто број постоји и када га директно тражиш на сајту шведске поште (мислим да се извињавају зато што су обећали кинеску а шаљу шведском).
Наручио 04.09. данас стигло на врата. Мали коверат, није ни отваран, вероватно пуштен без задржавања.

Poslednja izmena:
Da, izvinjavaju se zbog toga, onda ok i nije toliko spora moze da se podnese, posto Malezijska je katastrofa ljuta preko 40 dana se ceka :p
I ja ocekujem da ce da mi puste odmah pa cemo da vidimo, sve je izgleda ok sem Malezijske :)

meni je iz kine preko svedske poste stiglo za 18 dana, baterije su bile u pitanju, bez naplate pdv-a.
iz kine do malmea 12 dana pa do nas jos 6.

meni je iz kine preko svedske poste stiglo za 18 dana, baterije su bile u pitanju, bez naplate pdv-a.
iz kine do malmea 12 dana pa do nas jos 6.

Kako si to pratio tacno posto meni izbacuje jako malo informacija ? Sto se tice brzine sasvim ok.

Ja imam neke bruka brojeve ne znam dal je iko imao u nekim cudnim formatima npr : A000********228A ili MP000*****XSG, ova je npr krenula iz Kine, preko Hong Konga pa u Singapur i tu joj se gubi svaki trag. :d

Ja očekujem jedan paket preko malezijske pošte, dobio sam tracking broj, na 17track pise da je paket stigao u srbiju 20.09 a na posta pracenje posiljke kaze pogrešan sam tracking broj uneo, dal ce da stigne kad ce ko zna.

Procitaj koju stranu iza imas odgovor, stici ce ti, ali to je najverovatnije ovaj lazni broj za pracenje cim ga nasa posta ne prepoznaje, meni je stigao za preko 40 dana od dana kada je prodavac poslao.

Tacno daju lazne brojeve jer ih nasa posta ne registruje.
Imam trenutno 2 broja koji idu preko SE poste, jedan iz Kine drugi iz USA.
Sta mislite koji radi? Bravo pogodili ste ovaj iz USA posle 3 dana stigo je na nasu postu status o otpremi iz SE a ovaj iz Kine 19 dana nista nema na nasoj posti a na SE posti samo da je posiljka registrovana 10.9. i nista vise.

Видиш, мени није јасно како лажни број када он може да се нађе на званичном сајту шведске поште, барем у том једном кораку, и баш тај број пише на коверти!?
uploadfromtaptalk1443515016252.jpg

Kako si to pratio tacno posto meni izbacuje jako malo informacija ? Sto se tice brzine sasvim ok.

Ja imam neke bruka brojeve ne znam dal je iko imao u nekim cudnim formatima npr : A000********228A ili MP000*****XSG, ova je npr krenula iz Kine, preko Hong Konga pa u Singapur i tu joj se gubi svaki trag. :d

Preko 17track i li nase poste, normalan sam broj imao pocinje na RE a zavrsava se sa SE, izmedju brojevi. Moglo je da se prati preko bilo kog sajta. inace platio sam baterije oko 8 $ tako da je sve dobra volja kineza preko cega ce poslati.

Nije lazni vec mozda samo nema mogucnost pracenja vec samo mogucnost registrovanja da je paket primljen u SE postu, jer ja sam taj broj platio 4$ kad sam kupovao robu iz USA a paket iz Kine je kostao 6$ sa "free shippingom" tako da mozda ima vise vrsta tih brojeva za pracenje.
Jel iz USA je svakako i skuplje i brze i vidi se sve i kad je poslat paket i kad je stigao u SE i kad je krenuo za Srbiju, a to se ne vidi na kineskom koji stoji na tome da je registrovan paket i tako 19 dana.

Mislim da je ovaj moj post prikladniji ovde:)
Može mala pomoć početniku od iskusnijih. Kupio sam preko AliExpressa, piše Tracking Number 33278822486, što znači da nije klasičan format za China post mail. U objašnjenju piše da se pošiljka može pratiti na yotoexpress.com. Kad otvorim ovaj link pokazuje mi da taj sajt nije siguran. Jel imao neko sličan slučaj?

Ma to kada otvoris preko Alija ti izbacuje onu formu da se oni ogradjuju i da pazis koje izlazne linkove posecujes tako nesto bla bla... Otvori to slobodno copy/paste, ali neces se ti tu nicega sto te zanima nagledati, takvi brojevi prate posiljku samo dok ne izadje iz Kine ili dok ne stigne do nase granice, sad ne znam od cega to konkretno zavisi.

Hvala. Upravo sam nasao na Aliju gde pise Tracking information is temporarily unavailable. Please go to Seller's Shipping Method to track your
Inače, pretraga na pomenutom sajtu nije dala rezultate. Pogresan broj ili nesto drugo. Nemam pojma.

jel imao neko ovu situaciju , bez "prispece", bez "za carinu" , odmah "otprema" ?

Prilozi

• ali 29,09.jpg
    ali 29,09.jpg
    15.4 KB · Pregleda: 153
  • ali 29,09 v2.jpg
    ali 29,09 v2.jpg
    22.5 KB · Pregleda: 180
Da, samo nisu ažurni sa statusima. Pošiljka ti čeka carinjenje.

Ево га одговор из шведске поште у вези праћења оног броја,

Hello ,

Thank you for your e-mail.

This item is sent through Direct Link, not PostNord. Direct Link is a different company.

You can track your letter via Direct Link:
http://directlinktrackedplus.com/multipletrack-client2.php

We do not hold any information about the registered letter concerning its destination country, who the sender is or even the recipient. All that we can see is that we sorted it for Direct Link on our international terminal and sent it to its destination country that was stated on the physical letter.

If you still have not received your letter, please contact the postal operator in the destination country. If they do not hold any further information, they will refer you to the sender to whom you should file a complaint.

Regards,
Marcus W

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno