Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Imam jednu UC pošiljku koju mogu da vidim preko TrackChecker aplikacije i poslednji status joj je 12. 3.

Piše da je izveštena, pa zatim zadužena za dostavu. Niko me nije zvao.

Je l' to oni više ne šalju SMS i ne zovu, ili neko ne radi svoj posao kako treba? Znam da više ne stavljaju u paketomate, ali je bez veze da ne znaš da ti je stigao paket.

Brzo su mi stizale UC pošiljke, 20-40 dana, a sada se čeka i po 60 dana, što je sramno.

Ninja vise ne prikazuje pracenje sa nase poste. Istovremeno i kada su prestali emailovi sa ecsc-logistics.com

Da li je nekome do sada CN paket dostavljen nekim kurirskim sluzbama a da nije posta? Nisu u pitanju baterije ili bilo sta nedozvoljeno

Imam HRBC pošiljku, eksterna baterija. Juče me zove kurir bex-a da mi je dostavi, a ja nisam u državi. Kaže imate 3 radna dana da preuzmete u paket shop-u. Da li to znači da mogu da preuzmem u ponedeljak? Ili moram da cimam nekoga da ide sa uzme umesto mene? I da li će mu dati bez mojih dokumenata?

Ćao ljudi, imam 3 paketa poručena iz Britanije, poslata iz njihovog magacina u Belgiji. Brojevi za praćenje UD##...BE. Stigli su 16og i 18og na carinu nakon što su ušli u zemlju 7og i 14og Marta.

Malo mi je čudno što ih nema u poštinom sistemu za praćenje pošiljaka, već samo na parcelapp i belgijska pošta. Da li treba neko vreme da se unesu u sistem? Ipak je prošlo nedelju i po dana.

Inače ako nekoga zanima, prema sajtu carine gde sam preuzeo detalje naplatili su mi:

Vrednost paketa 2520 - 504 za PDV.
Vrednost paketa 6955 - 696 Carina + 1591 PDV = 2227
Vrednost paketa 9148 - 914 Carina + 2013 PDV = 2927

Pretpostavljam da na ovo dolazi još 260 po paketu. Veselo, definitivno se isplati ispod 50e.
Da se nadovežem na moj post - paketi stigli na carinu 16og i 18og i i dalje nemam nikakvu informaciju. Ni kontakt ni praćenje ništa.

Da li je ovo normalno za ovaj deo godine? Nije mi se dešavalo da se paketi veće zapremine i vrednosti ovoliko dugo zadržavaju.

UC...HU narucena 03.03., stigla 27.03. kod mene i preuzeta juce jer nisam mogao odmah.

Troskovi 0 dinara.

Da li je neko imao iskustva sa UT...NL posiljkama sa eBay-a (SpeedPAK Economy)? Cekam paket koji je trebalo da stigne do 30. marta, ali posto nema tracking, status stoji "zaglavljen" na In Transit (货物运输中) od 27. marta. Prethodno je status azuriran 18. marta kada je stigao u Holandiju i od tada ni traga ni glasa od poste. Prodavac na eBay-u me uverava da ce stici do 18. aprila, iako je pre samo par dana azurirao procenu datuma isporuke na 8. april. Posto nemam razloga da sumnjam da je prodavac nesto zeznuo (ima 100% rating i 1166 feedback-ova, uz 8 verifikovanih za artikal koji sam porucio), sve mi vise deluje da ovaj novi "brzi" sistem nije bas iskrojen za jeftine, male posiljke koje stizu bez tracking code-a.

Kod tebe radi, imas li neki trik🙂

Ovamo stigne do ALDC i tu se sve zavrsava..

Kod mene uopste ne generise serbia post statuse.
Makar znamo da moze da radi.

A samim tim mozda se neko javi sa znanjem kako da se to opravi 🙂

Da li je neko imao iskustva sa UT...NL posiljkama sa eBay-a (SpeedPAK Economy)? Cekam paket koji je trebalo da stigne do 30. marta, ali posto nema tracking, status stoji "zaglavljen" na In Transit (货物运输中) od 27. marta. Prethodno je status azuriran 18. marta kada je stigao u Holandiju i od tada ni traga ni glasa od poste. Prodavac na eBay-u me uverava da ce stici do 18. aprila, iako je pre samo par dana azurirao procenu datuma isporuke na 8. april. Posto nemam razloga da sumnjam da je prodavac nesto zeznuo (ima 100% rating i 1166 feedback-ova, uz 8 verifikovanih za artikal koji sam porucio), sve mi vise deluje da ovaj novi "brzi" sistem nije bas iskrojen za jeftine, male posiljke koje stizu bez tracking code-a.
Ja skoro, poručen 26.2. isporučen 20.3., Speedpak isto preko Holandije, dobio format LX.. NL i može da se prati kod nas tek dan pre isporuke:
1775168430885.png

Inače naplaćen samo PDV 20%.

Ja skoro, poručen 26.2. isporučen 20.3., Speedpak isto preko Holandije, dobio format LX.. NL i može da se prati kod nas tek dan pre isporuke:
Pogledajte prilog 534302

Inače naplaćen samo PDV 20%.
Hvala za info. Cim si se javio i moj paket je krenuo da se priblizava krajnjoj destinaciji. Azuriran upravo status na "Import customs clearance completed".

To bi onda trebalo sutradan da stigne, bar je tako meni posle tog statusa. Znači sutra ili u pon.

Da li je nekome do sada CN paket dostavljen nekim kurirskim sluzbama a da nije posta? Nisu u pitanju baterije ili bilo sta nedozvoljeno
Da se nadovezem na ovo: Paket je dobio "picked up by last mile" (prvi put vidim) status bez informacija o otkupnini na postal ninja. Ipak je dosao postom i naplacen 300 dinara za paket placen 55 evra. Kasnije sam video da 17track ima status otkupnini. Ne znam zasto je dobio taj status jer ostalih 5 cn paketa su imali uobicajene statuse

Takodje mi je vec drugi uc paket ne naplacen iako na app1.carina ima otkupninu

Onda ne znam... Meni stiže gomila UC ni jedan nisu naplatili.

Naručio neke štampane ploče iz JLCPCB, izabrao Fedex. Dostava 32 doll, roba 17.5 doll. Doneo Bex, naplatili samo PDV na robu, kao što su mi dali info. Putovalo 5 dana. Druga opcija je bila e-post, preko pošte dostava, 15ak dana isporuka. Usluga 1 doll niža no Fedex, ali bi verovatno u osnovicu ubacili i cenu slanja.

Šta reći, čekaju neku potvrdu od carine ili?

1775218712203.png

Ne žurim se da uzmem, nisam u državi sled. nedelje, ali mi čudno da još uvek nije zaduženo za isporuku

Da li je neko ko prima kineske posiljke u posti Pohorska 2 skoro primio neki paket iz kine? Do pre 2 nedelje mi stizali u pohorsku 2, jer zivim 2 zgrade od poste, poslednji paket (a i curi ispred mene koja je čekala) paket i su u bulevar umetnosti 16 (telekom). Navodno da bi rasteretili pohorsku 2...
Pa mogli su u Lebane da posalju, tom logikom...

Pozdrav.
Juce mi mi je stigla poruka da mogu da preusmerim posiljku sa Ali-ja na paketomat (Posta), sto sam i uradio. Medjutim, posiljka nije stigla juce, nije stigla ni danas, sto implicira da nece stici pre ponedeljka, a tada nisam u mogucnosti da je preuzmem... Da li neko zna, da li je moguce da se otkaze preusmerenje na paketomat?

Ne, ali u poruci imaš dva linka. Prvi otvara locker bez aplikacije, a drugi te vodi u aplikaciju. Možeš da proslediš poruku nekome da ti pokupi preko prvog linka.

To je PDV koji država prebija sa mađarima nekim njima znanim putevima. Svi paketi koji počinju sa U za sada ne podležu plaćanju.
Meni uredno postar naplatio 430 RSD za UT...NL paket koji je placen Kinezu 9.38 EUR. Pitam postara jesi li siguran da je to sve sto treba da platim?

Kaze ne pitaj, znam sve, nisu normalni i uzima mi 210 RSD preko iznosa za PDV koji mi je carina obracunala. Efektivni nameti (PDV+postanski harac) samo 39%.

Mislio sam na Aliexpress (Super) Economy, (Super) Economy Global. Tada pošiljke idu sa UC, UB i ne bi trebalo da bude ikakve naplate. Ne znam kakvo je stanje sa Aliexpress Saver.

Nazad
Vrh Dno