Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

VAT(value added tax) = PDV(porez na dodatnu vrednost), naravno kao što kažeš po našem izrazu bi morao i da bude obeležen, ali šta reći kad ne dobiješ ni papirić za to što si platio i špediterske kuće prave dilove sa državom i kinezima u kojima se ništa trasnparentno ne vidi ko i kome i šta naplaćuje.

Receipt (Note:VAT will be collected by Serbian Post from the recipient upon delivery. VAT Fee(RSD): 259)

Zvali ga ovde VAT ili PDV on se obračunava na isti način i mora se platiti.

@Martin Mystere koja logistika i koji tracking daju informaciju o iznosu pdva, na mojim LR NL nemam taj info, a za LA HU i dalje za sada prošlo bez carine?

Pa to sam i rekao - ista stvar koju možeš da zoveš ovako ili onako ali ćeš je na kraju isto platiti. Zato je nebitno raspravljati o tome kako se kod nas zove kada znamo da ona pojma znače isto.

Samo nagađam, ali bi trebalo da možeš bez potpisa i u paketomat, jer se čini po informacijama na internetu da to više nije registrovana pošiljka

Kad smo kod Japana, znam da se ne koristi učestalo, ali ukoliko neko koristi dostavu brodom za veće pakete, praćenje postoji kada stigne kod nas i u proseku stiže kroz 3 meseca:

Pogledajte prilog 525844
Чекало ме у пошти у четвртак, звао ме поштар који ми доноси, каже чека те на шалтеру поште, не може у пакетомат, морао и потпис да падне ал шта да се ради 'ебига.

Ne uspevam da pronađem da je neko pisao o statusima na Transferi...

Šta je regionalni HUB?

Preuzeto Regionalni HUBZavršen30.01.2026
U tranzitu ka lokalnom HUB-uZavršen31.01.2026

Da li prihvatiti da prodavac produži osiguranje UC paketa koji od 8. decembra stoji na statusu Arrived at local delivery center? Ja sam tražila refundaciju, a on je odbio jer je stvarno poslao i predlaže da odem u poštu da tražim da se pokrene pošiljka. Da li to iz vašeg iskustva ima ikakvog efekta ako bih otišla? Ne znam da li da prihvatim ovu ponudu prodavca…

Ali ti verovatno nece dati refund. Zavisi od poste do poste u nekoj manjoj ce jos i pogledati.

Da li još nekome kasni pošiljka sa Temu-a, od 26.01 piše da je preuzela kompanija za carinjenje I od tada ništa, svakih 2 dana samo izbacuju isto, pošiljka se ne pomera. Nikada nije ovako bilo, da mi pošiljka toliko čami na carini.

Lažiranje statusa, kasni sve opet.

Da li prihvatiti da prodavac produži osiguranje UC paketa koji od 8. decembra stoji na statusu Arrived at local delivery center? Ja sam tražila refundaciju, a on je odbio jer je stvarno poslao i predlaže da odem u poštu da tražim da se pokrene pošiljka. Da li to iz vašeg iskustva ima ikakvog efekta ako bih otišla? Ne znam da li da prihvatim ovu ponudu prodavca…

Za jednu UC su mi odobrili full refund posto prodavac nije odgovorio, a za drugu sam prihvatio produzenje roka za isporuku, mada za nju mislim da je maznuta 100% jer je poslata pre 53 dana a od 23. decembra je u lokal delivery centru. Kada istekne i produzeni rok, trazicu i za nju full refund.
Za trecu UC koja mi nije stigla trazio sam refund ali se pojavila sutradan, naravno, kinez poslao pogresan artikal. Pa onda prepiska sa njim, on se pravi blesav i tu sam digao ruke.

Da li još nekome kasni pošiljka sa Temu-a, od 26.01 piše da je preuzela kompanija za carinjenje I od tada ništa, svakih 2 dana samo izbacuju isto, pošiljka se ne pomera. Nikada nije ovako bilo, da mi pošiljka toliko čami na carini.
Upravo udjoh da pisem isto sto i ti, od 26.01.-og mi stoje dve posiljke, ne mrdaju ni danas koliko vidim, a pristizu i ostale koje su porucene dosta kasnije.
Sad kad oni prokinu nastace haos u Posti.
Inace, vecina poslednjih porudzbina ce mi biti dostavljena preko Poste, ne znam da li su smanjili ostale kurirske sluzbe ili sta je u pitanju? U Posti poslednje sto mi stizalo sve ode na salter iako izaberem paketomat, kazu prebukirani su.

Prilozi

• 3824.jpg
    3824.jpg
    106.5 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20260202_141713.jpg
    Screenshot_20260202_141713.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 26
Meni su statusi kao kod tebe na drugoj slici, Notified to pick up i to od 26.-og..katastrofa

Promenio se status nekoliko posiljaka u Released by customs sem u toj koja je stigla prva, jos 26.01.

Da li ima veze sa ovakvim vestima
"Prema saopštenju srpske policije od 26. januara, blokirani su granični prelazi ka Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji."
I jedan dan blokiranja prelaza može da poremeti logistiku. Nove stvari stižu preko starih koje nisu stigle da budu isporučene.

Može biti da je to problem jer su baš zakucale pošiljke sa tim datumom, tek juče se pokrenule I posiljka prešla carinu, od 26.01 stojale, verujem da ima sa tim blokadama granica veze sa kašnjenjem.

Zar pošiljke ne dolaze avionom? Aerodrom nije blokiran, a carina bi po svemu sudeći imala manje posla s obzirom da su blokirani drugi prelazi.

Jedino ako nisu rešili da odu na kolektivni mini odmor..

Nisam znao da dolaze avionom. Delovalo mi je logičnije da se prevoze kamionima pošto je Mađarska u pitanju. Ako zaista pošiljke idu avionom Budimpešta-Beograd, onda nemam pojma što bi kasnile. Možda nešto što ne znamo?

I ja mislim da Temu stize direktno, ne preko Madjarske kao Ali, tako da ne bi ovo trebalo da utice na te posiljke.. ali neki problem ocigledno postoji.

Na praćenju Temu pošiljke se vidi gde je paket sleteo po dolasku iz Kine, uglavnom je to Budimpešta ili Niš, mada čini mi se da sam video i neku Rumuniju u nekom trenutku... Baš ću da obratim pažnju sledeći put 🙂

A cekaj kako to vidis, gde uneses broj posiljke, na kom sajtu? Ove brojeve posiljke kad unesem uglavnom dobijem statuse samo od kad je posiljka vec u Srbiji.

Trenutno imam 7 paketa "na carini". Jedan već danima tako stoji, a na par piše "cleared customs" od juče. Danas nema nikakvih promena

Pola bex pola transfera. Čini mi se da Bex brže radi

Od pre nekoliko dana prvi put sam primetio da na niski aerodrom slecu i teretni avioni iz Gyora u Madjarskoj. Moguce je da i tako ulazi roba u Srbiju.

Ili se tako vracaju nepreuzete posiljke u Kinu? 😛

Može biti da je i tako. Niški carinici su najgori u Srbiji. Nadam se da se ne bave svim pošiljkama već samo njihovim.

Nazad
Vrh Dno