Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Meni su stizali neki switchevi za tastaturu sa Alibabe, slične vrednosti kao to tvoje.
Naplatili samo PDV.
Znaš li možda da li si slao standard ili express, pošto sam ja poslao express, a izgleda da je to frka jer onda kao mora špedicija, ne ide nornalno na carinu.

Znaš li možda da li si slao standard ili express, pošto sam ja poslao express, a izgleda da je to frka jer onda kao mora špedicija, ne ide nornalno na carinu.
Bila je opcija standard ili premium, ja sam izabrao premium.
Koliko znam, Flying Cargo unajmljuje špeditera jedino ako je procenjeno na preko 50€, ovako samo kurir naplati iznos PDVa.

Malo primera za U....HU

UB134....HU - porudzbina 15.12 - jos uvek nije isporuceno

10.1.2025 Posting/Collection HU1005
12.1.2025 Departure from outward office of exchange BUDAPEST

UC0601...HU - porudzbina 17.12 - jos uvek nije isporuceno

2.1.2025 Posting/Collection HU1005
3.1.2025 Departure from outward office of exchange BUDAPEST

9.1.2025 Arrived at local delivery center

UC06167...HU - porudzbina 28.12 - danas isporuceno

Your package has arrived at the local delivery center - Jan 9
Your package arrived at local Facility. - Jan 3
Package arrived at transit country/region. - Jan 2
Your package arrived at local airport - Jan 1

1/6/2025 Posting/Collection HU1005
1/6/2025 Departure from outward office of exchange BUDAPEST

5.1 krenulo iz Mađarske u Srbiju
Samo ti ostaje da čekaš

@pinocio

Kao sto @aw snap kaze , posiljka je 5.1 prosledjena iz Madjarske.
Za razliku od UC , UB kod nas ne dobijaju status Arrived at local delivery center

Juče ostavljena pošiljka UC0593.....HU u paketomat.
Poručena 12.12, stigla u Srbiju 24.12.

Dakle ima nade za moju UC0591...HU, poručena 11.12. poslednji ALDC status 24.12. :)

Ako nekome znaci, BexExpress poruka za naplatu PDVa:
Postovani, Vasa posiljka iz inostranstva broj: LP....PP bice Vam dostavljena putem Bex kurirske sluzbe u toku dana. Iznos za naplatu po osnovu PDV-a iznosi xx.xx dinara. Vise na: http://bexexpress.rs/ino/
Nikakav papir nisu dostavili za obracun ili sta god slicno. Mislio sam da je ovako nesto nemoguce, ali.. :D

Ako nekome znaci, BexExpress poruka za naplatu PDVa:
Postovani, Vasa posiljka iz inostranstva broj: LP....PP bice Vam dostavljena putem Bex kurirske sluzbe u toku dana. Iznos za naplatu po osnovu PDV-a iznosi xx.xx dinara. Vise na: http://bexexpress.rs/ino/
Nikakav papir nisu dostavili za obracun ili sta god slicno. Mislio sam da je ovako nesto nemoguce, ali.. :D
Ako ti je shipping preko SunYou sluzbe, to sad oni rade i lupaju PDV, naravno bez obrazlozenja

M-One iako su napravili veliku brljotinu , nece da izdaju zvanicno saopstenje zasto nisu isporucili
na stotine Temu paketa.

Vecina kupaca , ako su koristili opciju povracaja kredita ce neki period ( do 90 dana ) ostati uskraceni za
ucesce u akcijama ( claim credit ) gde se nude popusti i povracaj kredita.
Samo zato sto su paketi umesto da budu isporuceni , bez jasnog objasnjenja vraceni u Temu magacin.

Pogledajte prilog 476693

@Siroce

Koliko si platio porudzbinu , da li je tacan iznos obelezen na paketu
i da li ti je BEX naplatio 20% ili vise ?

bexlp.jpg

Nažalost ovo mogu da potvrdim za moj reon, izgleda da je moj poštar ili na nekom odmoru/bolovanju ili je dobio pedalu, jer poslednjih desetak paketa (firma je u pitanju, pa svi poručujemo na istu adresu) nije ni pokušana dostava - ili bude status Izveštena, ili odmah Vajber poruka da može da se podigne paket u toj i toj pošti, a u par slučajeva nije bilo nikakvog obaveštenja, sreća pa smo dovoljno pismeni i umemo da koristimo trackere i čitamo poštanske brojeve...
Kako su šanse da imamo istog poštara minimalne, ja mogu da potvrdim da mi se isto dešava u poslednje dve nedelje. Pritom, pošiljke mi razbacaju po kraju. Jedna bude u jednoj pošti, druga u drugoj, treća na paketomatu negde... Bukvalno idem i skupljam pošiljke po Novom Beogradu. A do pre dve nedelje mi je Pošta bila najbolja, najbrža i sve mi je stizalo na vrata. I poštar je uvek bio čašćavan. Mislim da su oni odlučili da Temu dobije nizak prioritet za isporuku.

Dobio sam sledece obavestenje od AliExpressa:
IMG_0630.jpeg

Kada na 17track unesem tracking number dobijem ovo:
IMG_0629.jpeg

Kazu kontaktiraj dostavljaca. Nemam pojma koga treba da kontaktiram?

Mislis da odem ujutro u postu i pitam ih?
Ili si mislio online da proverim u posti tracking status online?
Ovo je status kid poste za pracenje posiljke:

IMG_0631.jpeg

Po ovom statusu bih rekao da bi trebalo da mi isporuce za koji dan. Ne kontam onda zasto su mi poslali ono na Aliju.

po ovom statusu pise i da si izvesten

Partizanske avijacije 25, Beograd 11077

Sutra i idi uzmi, neces je dobiti kuci.

Nisu me izvestili ni preko telefona ni preko sanduceta. Otici cu ujutro do poste da vidim o cemu se radi.
@MJ
Da, to je moja posta iz kraja.

Jedna UC mi vec nedelju dana "Leaving transit country/region" a nikako da napusti vec jednom :) ,druga LA zaglavila peti dan na "20200 ГПЦ НОВИ САД Отпремa" iako su sa tim statusom uvek isti dan isle u lokalnu postu i na isporuku... Luda kuca :)

Poruceno 2 januara
Arrived at local delivery center - Jan 16. 2025

pak.jpg

@bobpp

UC najverovatnije nije jedina , a za LA...HU prati statuse i nadaj se da ce
blagovremeno dobiti status Izvestena.

Stigla LS_NL porucena 04.01 skroz korektno

Nisu me izvestili ni preko telefona ni preko sanduceta. Otici cu ujutro do poste da vidim o cemu se radi.
@MJ
Da, to je moja posta iz kraja.
Da javim samo da sam jutros podigao paket u posti.
Takodje danas mi se status za jos dva paketa promenio identicno kao taj u petak. Na oba pise "izvestena" i "zaduzena za isporuku" na sajtu poste.
Ne znam zasto mi iz poste ne posalju sms ili ostave papir u sanduce kao ranije.
Suludo je ocekivati od nas da proveravamo statuse da bismo znali da li treba da odemo po posiljku.

@Nothingman

Redovno trazite upravnika kada se desi ovakva situacija...
Plus obavezno zalba na rad lokalne poste

Nazad
Vrh Dno