Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Možda ima privilegiju da se malo čačne na carini. :ROFLMAO:
Kad je pošta izveštena o postojanju pošiljke, kad udje u sistem pošte, prvo se na poštinom praćenju pojavljuju informacije a svi ostali kasne čak i UPU.

jeli ovo nesto novo? Fast delivery
Piše da li se paket prati ili ne. Naručio sam nekoliko malih paketa sa Free delivery + Tracking avalilable. Neki od njih su kombinovani u jedan veliki paket sa jednim kodom za praćenje, a neki dolaze sa sopstvenim kodom. Takođe sam naručio Free delivery + Tracking unavalilable, nisu kombinovani u jednu, dolaze iz različitih gradova, možda se mogu kombinovati u jedan paket ako dolaze iz istog grada

Prilozi

• photo_2024-08-05_18-48-22.jpg
    photo_2024-08-05_18-48-22.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 115
  • photo_2024-08-05_18-48-27.jpg
    photo_2024-08-05_18-48-27.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 51
Piše da li se paket prati ili ne. Naručio sam nekoliko malih paketa sa Free delivery + Tracking avalilable. Neki od njih su kombinovani u jedan veliki paket sa jednim kodom za praćenje, a neki dolaze sa sopstvenim kodom. Takođe sam naručio Free delivery + Tracking unavalilable, nisu kombinovani u jednu, dolaze iz različitih gradova, možda se mogu kombinovati u jedan paket ako dolaze iz istog grada
Jesi li dobio koji od tih "setova"? Zanima me kako carina gleda na taj skup vise proizvoda?

Trenutno čekam 15 paketa. 10 od njih LA, 5 od njih UC. Javiću ovde kada svi stignu.
Jesi li dobio koji od tih "setova"? Zanima me kako carina gleda na taj skup vise proizvoda?
Ovo se nikada ranije nije desilo. Sada ovaj "set" ima status "Arrived in transit country/region" od 2024-08-03, tako da ga očekujem za nedelju dana

Prilozi

• 1722876946282.png
    1722876946282.png
    5.2 KB · Pregleda: 103
Ovo Free delivery + Tracking unavalilable su standardne neregistrovane pošiljke UCxxxHU i svaka stiže posebno a mogu da ih priheftaju jednu za drugu u lokalnoj pošti ako stavljaju u paketomat.

Upravo sam dobio mejl sledeće sadržine. Na sajtu pošte je stajalo i dalje stoji da broj nije pronađen.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-05-19-00-34-887_com.google.android.gm.png
    Screenshot_2024-08-05-19-00-34-887_com.google.android.gm.png
    71.2 KB · Pregleda: 128
Definitivno sad ubacuju "fast delivery" kad spoje par stvari u 1 paket sa tracking available ali izgleda da to mozda vazi samo za "Super Deal" porucene stvarcice stavljene u 1 paket. Jer porucio sam par stvari tipa lemilicu bezicnu i njene dodatke od jednog prodavca random i to su 3 stvari, ali ne pise "Fast delivery" dok na "Super Deal" uzeo 1 usb tester 2 brza punjaca od cega je 1 sa kablom a drugi bez i to je sabijeno u 1 paket na kom pise "Fast Delivery"

Jel bolje ovako?
Bitno da sam Čabe pokrivao.

Prilozi

• Screenshot_20240805-212826.png
    Screenshot_20240805-212826.png
    109.4 KB · Pregleda: 120
  • Screenshot_20240805-212905.png
    Screenshot_20240805-212905.png
    108.6 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_20240805-212926.png
    Screenshot_20240805-212926.png
    108.3 KB · Pregleda: 76
Definitivno su usporili na BG carini, od 30.07 mi LA pošiljka stoji negde i jos nije ubačena kao prispela. Ili je neki zastoj ili nemaju ljudi zbog odmora ali ovako dugo nije bilo.

To je onda posta usporila ako nema Приспелa, 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА

Bogme, meni prvi paket u kojem je objedinjeno vise porudzbina (Fast delivery) od 31.07. na carini... mirise na placanje

koliko otprilike treba stigne u bg postu od statusa HU-HU1005 do poste u bg
obicno ranije je trebalo 2,3 dana..sada stoji od 30.7

Bogme, meni prvi paket u kojem je objedinjeno vise porudzbina (Fast delivery) od 31.07. na carini... mirise na placanje
znas li mozda kolika je ukupna vrednost svih tih sto su “spojili”?

Ranac mi stigao pre prosle nedelje ,bez troskova al sam morao da ga podignem u posti.

Stigao je SMS: "Postovani,za Vas je prispela posiljka LA***HU koju mozete ocekivati u toku dana.Kontakt telefon je 0646659347.". Na sajtu je paket još uvek u 10200 ГПЦ БЕОГРАД. Da li je ovo samo informacija da je paket stigao u Srbiju ili mogu da odem po paket u poštu?

Prilozi

• 1722939312777.png
    1722939312777.png
    13.6 KB · Pregleda: 90
Moja pošiljka stoji u mojoj lokalnoj posti od 04.08 i jos je nisu uneli u sistem da je stigla i zadužena za dostavu. Takođe mi je i CC pošiljka tako stojala i trećeg dana tek dostavljena.

Koja je razlika između ovog i Rsbegc statusa?

Prilozi

• IMG_0780.jpeg
    IMG_0780.jpeg
    220.3 KB · Pregleda: 83
mpe.jpg

TEMU - da li isporuku vrsi i M-One i PostExpress ili MO prosledjuje posilje PE pa oni isporucuju ?

Odgovorio sam ti u Temu temi a mogu i ovde kad vec na vise tema postavljas ista pitanja, M one pored PE u Srbiji isporucuje pakete, a ti si ocigledno prvi bar na forumu kome ce oni dostaviti robu.
Vidim da ne znas kako to funcionise, M-one je Milspoedova kurirska sluzba kao sto je Post express Postina kurirska sluzba.
Ugovor u nasoj zemlji za isporuku Temu paketa ima Posta tj. PE i od skora M-one.

Stigao je SMS: "Postovani,za Vas je prispela posiljka LA***HU koju mozete ocekivati u toku dana.Kontakt telefon je 0646659347.". Na sajtu je paket još uvek u 10200 ГПЦ БЕОГРАД. Da li je ovo samo informacija da je paket stigao u Srbiju ili mogu da odem po paket u poštu?
To je informacija da je poštar zadužio tvoju pošiljku i da bi trebalo da ti je isporuči danas u toku dana. Ako ti je ne isporuči danas, trebalo bi da ti ostavi papirić u sandučetu i od sutra je možeš preuzeti u svojoj pošti. Poštin sajt ume da kasni sa obaveštenjima...

@aki28

Tek pocinjem da pratim temu Temu…

Kupoholicarke oko mene su vec spremne i krenule su prve narudzbine :)

Tako sam na jednom nalogu i video ovo za M-One.

Nisam detaljno pratio , ali cini mi se da niko nije naveo primer
da je MO isporucio paket , svi pricaju o PE.

I imamo onaj tvoj primer povracaja preko Spedeksa.

Do sada nisam video MO vozila i kurire - mozda saradjuju sa nekom drugom kurirskom sluzbom ???

Пакет није у ГПЦ Београд, статус ''отпрема'' значи да је пакет отпремљен даље,
у овом случају је пакет јутрос око 4:00 отпремљен из ГПЦ Београд.

I meni zadnji paket sa Temua ide preko M-One, ajd neka neko javi neke utiske kad mu stigne, moj neće još 6-7 dana sigurno.

Ima i PE neke promene, zadnjih par paketa statusi iz Kragujevca, nakon elektronski prispelo poruke, odatle kreću, pa je sledeća tek Beograd na dan isporuke.
Do sada je bilo sve Beograd.

Čekam jednu LA0695...HU, delivery company status jos od 01.08. sto je relano mnogo za pošiljke sa praćenjem.. Isti slučaj i sa ostalim pošiljkama koje su stigle u Mađarsku tad ili 02.08. (koristio sam generator)

A one što su stigle 31.07. su 05.08. dobile status Delivery Center

Čekam jednu LA0695...HU, delivery company status jos od 01.08. sto je relano mnogo za pošiljke sa praćenjem.. Isti slučaj i sa ostalim pošiljkama koje su stigle u Mađarsku tad ili 02.08. (koristio sam generator)

A one što su stigle 31.07. su 05.08. dobile status Delivery Center
Moja od 30.07. još nije dobila da je prispela

Meni su isto zaglavile LA...HU u tom periodu, ali sam optimistican jer su mi u proslosti u najgorem slucaju stizale tu oko 21-22 dana, a sada sam na 16 danu u tranzitu

Nazad
Vrh Dno