Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Prekjuce sam preusmerio paket sa Temu na paketomat, jos nikakvo obavestenje sa paketomata ili poste nisam dobio, kad me malopre zove PE kurir da izadjem ispred zgrade da mi uruci tu posiljku. Sto se tice posiljke, vidi se da je otvarana, ima obicnu prozirnu lepljivu a ne onu poznatu zutu carinsku, ali je sa robom sve ok

stiglo je preporuceno pismo od odeljenje za pruzanje usluga biznis servisa 11200 beograd. Ko je to u pitanju? koja firma? da li je to neka banka?

Čim je lepljeno odmah udrite primedbu kad potpisujete za prijem i pada fotografisanje, ništa kontrolor jer se oni u pošti peglaju, piše se korisničkom servisu uz priloženu fotografiju, Takovska je za njih majka, jeste da ćete dobiti uopšten odgovor ali u pozadini se dogadjaju neke stvari.

Postar doneo juce dve posiljke sa Temu koje su imale status BG10200 otprema (3-4 dana). status evo i dalje stoji isti... M-one pa Dexpres brze stiglo i pracenje je ispravno. Posta je u problemu definitivno, jedva stizu da obrade pakete.

Vec su poceli po lokalnim postama da rade mahinacije sa statusima, pa umesto da stoji status "prijem", sad samo ostave da je paket napustio gpc, tako stoji dan ili dva, pa onda sledeci status da je paket preuzet za isporuku ili dostavu u toj posti.Uopste nema status da je paket stigao u moju postu, ali se ipak preko njihovog internog softvera vidi, dok se preko sajta poste na vidi takav status.Izbegavaju da ih ljudi cimaju zbog paketa i statusa "prijem".

Ne nzam da li je pisano, nisam pratio temu iskreno :)
Kada dodje paket (UCxxxxx) na paketomat, posle dan ili 2 ga vade odatle. sta se dalje desava? vec 10 dana proslo od kad mi je paket bio u paketomatu. bio do poste, kazu, to je kod postara... Kod njih nema nista...

Требало би тако, после 1 или 2 дана (то напишу у СМС-у) ваде и дају поштару.

@CarnX

Nemaju pojma gde je posiljka i nema sanse da je neko trazi u par hiljada posiljki
koje im stoje za isporuku.
U jednom momentu ce je postar strpati u korpu i doneti na kucnu adresu.

Da hoce interno da oznacavaju posiljke , mogli bi u svakom trenutku da ih pronadju.
Posto nece , vlada totalni haos.

ali sta postar radi sa tom posiljkom? gde ih drzi? zar nije sve to u lokalnoj posti, pa postar uzme 100kom raznese, pa opet... ne verujem da kad ih daju postaru, on odnese kuci pa ih odande nosi...

Edit: aha, mislis da su u posti, nabcane na gomilu, pa kad postar dodje do nje, tad ce je doneti? znaci nikad...

Moja Temu pošiljka preko M-One je otišla u Dexpress koji ju je poslao u Sremsku Kamenicu

Vec su poceli po lokalnim postama da rade mahinacije sa statusima, pa umesto da stoji status "prijem", sad samo ostave da je paket napustio gpc, tako stoji dan ili dva, pa onda sledeci status da je paket preuzet za isporuku ili dostavu u toj posti.Uopste nema status da je paket stigao u moju postu, ali se ipak preko njihovog internog softvera vidi, dok se preko sajta poste na vidi takav status.Izbegavaju da ih ljudi cimaju zbog paketa i statusa "prijem".
Ne znam kakva je situacija u ostatku Srbije, ali u BG je haos sa domacim posiljkama (PostExpress). Tek posle 1-2 dana izlaze iz GPC i idu na postu gde istog ili narednog dana idu za isporuku. Mada sam primetio da ako platim postarinu unapred tj. uslugu danas za sutra onda nekim cudom bude dostavljena narednog dana

Za te pošiljke iz paketomata odeš posle 16h u poštu i tražiš, mora da je ima u sistemu a to što njih mrzi da kopaju je druga stvar. ŠR kako je moj drugar rekao još osamdesetih za zanimanje šalterski radnik prave haos sa pošiljkama a da je do poštara razdužio bi do tog vremena.

Ne znam kakva je situacija u ostatku Srbije, ali u BG je haos sa domacim posiljkama (PostExpress). Tek posle 1-2 dana izlaze iz GPC i idu na postu gde istog ili narednog dana idu za isporuku. Mada sam primetio da ako platim postarinu unapred tj. uslugu danas za sutra onda nekim cudom bude dostavljena narednog dana
Za BG i pricam.Juce je poslato za moju postu, preko internog softvera ovi iz call centra vide da je bio prijem u mojoj posti, ali iz moje poste nece da stave bilo kakav status pre isporuke ili dostave, kako ih ljudi ne bi cimali.Sad ide onaj period gde se svi iz poste ponasaju kao budisticki monasi koji zovu na strpljenje i mir u svetu, i mozda se desi da ti na kraju razgovora kazu da ides da radis jogu ili tai chi sa babama na Kalisu.

stigle poruke na Viber od poste da mogu da ocekujem 2 paketa...to postar done juce :)

Prispeo paket sa Temua pre nekoliko dana za ženu na moju adresu sa posla. Pošto znam da je moj kurir na bolovanju, preusmerim paket na paketomat blizu kuće. I sad kreće igranka sa statusima :ROFLMAO: Paket je vraćen u GPC, pa preusmeren na paketomat, pa vraćen ponovo u GPC, pa ponovo preusmeren u moju poštu na poslu. Stay tuned...

Takodje. Posiljke sad budu otpremljene iz poste prijema ali onda stoje 1 ili 2 negde. I onda krenu

Moja Temu pošiljka preko M-One je otišla u Dexpress koji ju je poslao u Sremsku Kamenicu
Novi razvoj situacije: zovu me iz Dexpresa i traže neku gospođu da joj uruče paket😂
Slaže se broj telefona sa mojim kao i adresa ali majku mu nisam žensko, proveravao sam danas par puta tokom odlaska u WC😂
Pita me ova iz Dexpresa šta sad da radimo i kako da nađemo paket😂

@NightCrawler

Desava se da se ponekad pomesaju adresnice.
Dogovori da DE isporuci paket , snimi raspakivanje sa kurirom , pa vidi da li je za tebe.

Ako prva interna nalepnica nije pogresna i nije prelepljena sa dve nove ( M-One i DEX ) ,
po kodu M-One moze da utvrdi koji je paket u pitanju.

Vec drugi dan paket sa Temua bleji u posti sa statusom "prijem" koji se vidi samo preko internog softvera poste, dok preko sajta poste mogu da vidim samo status da je iz GPC krenulo ka mojoj posti.Preko Call centra mi potvrdjuju da je paket prispeo u mojoj posti, dok u mojoj posti kazu da nije ni stigao.Ne znam koliko ce im jos potrajati ovo fabrikovanje problema gde ce verovatno za mesec dana ili manje poceti da prete sa obustavom rada, ali se nadam da ce ih neko dobro skenjati da im u neko naredno vreme ne padne na pamet da se ovako *****avaju.

Nazad
Vrh Dno