Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na koji nacin mogu da utvrdim gde su tacno posiljke, odnosno da ih ubedim da dodju kod mene?

Aliexpress je u pitanju, za šest pošiljki mi je status "Your package has arrived at the local delivery center and will be on its way to you soon".
Taj status je od 10.10.24, 17.12.24, i 24.12.24, 21.01.25, 29.01.25, 03.02.25, u zavisnosti od paketa.
Ranije je stizalo bez problema.

Zvao sam Poštu, kažu da ne može da se utvrdi ako nije praćena pošiljka (mislim da nije), i da odem u lokalnu Poštu i tamo vidim da li imaju neki paket za mene. Uzmu u lokalnoj Pošti ličnu kartu, kažu da nemaju ništa za mene (navodno provere po imenu i prezimenu i po adresi) i to je to, i tako mesecima...

@kiza

Da li je tvoja PT...RS preusmerena na City ?

@Zdebeli

Nisi napisao koja je posta u pitanju 🙁

Za neregistrovane Ux...xx ne postoji evidencija , osim za deo
onih koje isporucuju preko paketomata ( ako isporuce zajedno par komada
samo za jednu imaju evidenciju ) i ako slucajno ode na carinu pa traze
naplatu PDV-a.

@kiza

@Zdebeli

naplatu PDV-a.
Pa, koliko vidim nigde se ne spominje CityExpress, već samo pošta.

@kiza

@Zdebeli

naplatu PDV-a.

Banovo Brdo, Beograd, s tim da sam poslednje dve naručio kod prijatelja a to je pošta Žarkovo.

Meni uopšte više ne donosi kurir lično (Postexpress), iz nekog razloga poslednjih 10 pošiljki sa Temu sam morao da uzimam sa paketomata.

Jel su ovo počeli da praktikuju redovno za Niš?

Meni uopšte više ne donosi kurir lično (Postexpress), iz nekog razloga poslednjih 10 pošiljki sa Temu sam morao da uzimam sa paketomata.

Jel su ovo počeli da praktikuju redovno za Niš?

Tako je i u NS. Poslednje dve sam podigao u paketomatu. Takođe ista priča sa D-express. Oni samo jave da dođem i pokupim. Ništa ne isporučuju.

Da li vredi smarati poštu ako pošiljke nisu zadužene? Dva dana mi je u lokalnoj pošti, a svakako mi ne donosi poštar jer sam na poslu, da mi je samo preuzeti ali pretpostavljam da će me iskulirati ako odem tamo ili mi reći da nisu kod njih pošiljke

PE ima razliku izmešu statusa zadužena za dostavu i zadužena za isporuku.
Jedna znači da će kurir da donese, a druga da te čeka na šalteru pošte.
Ako je paket u nekoj pošti i znaš kojoj, nema razloga da ti ga ne daju na šalteru. Samo je potrebno da imaš broj pošiljke i ličnu kartu.

PE ima razliku izmešu statusa zadužena za dostavu i zadužena za isporuku.
Jedna znači da će kurir da donese, a druga da te čeka na šalteru pošte.
Ako je paket u nekoj pošti i znaš kojoj, nema razloga da ti ga ne daju na šalteru. Samo je potrebno da imaš broj pošiljke i ličnu kartu.
Imam dve pošiljke sa identičnim statusima, moja je greška u prethodnom komentaru - nije prošlo 2 dana, ali je poslato iz glavne pošte 26. u 2 ujutru, znači sigurno je u lokalnoj pošti:

1740647850706.png

Pošta je na 100 metara od mene, proveriću danas ako ne bude zadužena, možda će me ispoštovati i dati da preuzmem

Da potvrdim - i meni juce ista situacija. Iznos je bio grubo tih 20%...

PS Evo stigao i UC paket porucen 13. decembra - kazu ceka me u paketomatu (UC059579324HU). Bolje ikad no nikad 🙂

Danas stigla UC0687…HU pošiljka, poručena 12.02, ALDC status od 21.02.

Ta pošiljka od 26.02. što je krenula iz GPC ne ide direktno u lokalnu poštu i verovatno će se sutra pojaviti u tvojoj pošti.
Ne znam zašto smarati poštu ali ima nas smorenih sa takvim pitanjima.

Šta im ovo znači 10 dana u tranzitu? PT_RS pošiljka.
Pogledajte prilog 482442
Danas sam pozvao kontakt centar pošte i saznao da je pošiljka u lokalnoj pošti. Odem tamo, nađu pošiljku, ali kaže gospođa da nema podataka?! Druga gospođa dođe i ukuca podatke sa pošiljke u računar i ja preuzmem pošiljku. Da nisam zvao i otišao, verovatno bi se vratila pošiljka u Kinu.

Dobio sam City Express call centar. Temu pošiljke raznose "ljudi na ispomoći", koji nemaju pristup paket shopovima i paktomatima.

S obzirom da sam ja preusmerio paket na paketomat, sada čekam da ti ljudi koji nisu zaposleni u City Express, citiram, "donesu paket nama, pa mi stavimo u paketomat". Operater call centra ideju nema kada to može da se desi, rekla mi je da nije trebalo da preusmeravam na paketomat, već Temu isključivo kurir da nosi. Ne postoji mogućnost da se sada promeni, već ostaje da čekam, da ga stave u paketomat i pošalju mi šestocifreni pin za otvaranje paketomata.

Napisaću i u TEMU topiku, ali evo i ovde krupno:

TEMU POŠILJKE KOJE DOBIJU CITY EXPRESS BROJ NI SLUČAJNO SLANJE U PAKET SHOP ILI PAKETOMAT, jer ih ne raznose kurir City express, već dodatno angažovani ljudi.

Danas je pošiljka stavljena u paketomat, tako da i nije tako strašno. Paket ima novu adresnicu od Transfera na Paketomat taj i taj. Dodatni posao, pa su zato operateri pripremljeni da govore da to izbegavamo.

Meni stigla danas UCXXXXHU porucena 1.2 14.2 je bio status local delivery center isto na paketomat takodje

Na koji nacin mogu da utvrdim gde su tacno posiljke, odnosno da ih ubedim da dodju kod mene?

Aliexpress je u pitanju, za šest pošiljki mi je status "Your package has arrived at the local delivery center and will be on its way to you soon".
Taj status je od 10.10.24, 17.12.24, i 24.12.24, 21.01.25, 29.01.25, 03.02.25, u zavisnosti od paketa.
Ranije je stizalo bez problema.

Zvao sam Poštu, kažu da ne može da se utvrdi ako nije praćena pošiljka (mislim da nije), i da odem u lokalnu Poštu i tamo vidim da li imaju neki paket za mene. Uzmu u lokalnoj Pošti ličnu kartu, kažu da nemaju ništa za mene (navodno provere po imenu i prezimenu i po adresi) i to je to, i tako mesecima...
Jel ima neko ideju kako da utvrdim?

Ako su pošiljke bez praćenja (UA... UB... UC...) nažalost nikako.

Ћаос господо, после дужег времена опет пишем овде ал ме занима једна ствар, пре једно 4 дана сам поручио игру преко продавца CDJapan и сад они користе онај њихов Japan Post па пакет иде преко наше поште и све, па ме занима једна ствар, знам да су пре многи пакети који су ишли из Јапана стизали у Хаг на царински преглед и онда након пар дана у Србију, међутим, прошли пакет који сам узео од другог продавца (Manga Republic, узео једну мангу да поредим са нашим издањем кад изађе) и та пошиљка није ишла од Токија до Хага него је из Токија одма дошла у Србију, да није то нешто ново? Имам овде пар скринова о чему је реч (користим две пошиљке које сам имао из Јапана у распону од пар месеци, једна из Јула 2024 и Новембра 2024), док је ова игра била послата 27.2 а напустила Токијо данас око 6:20 по њиховом времену.

Prilozi

• Screenshot_2025-03-01-02-47-14-629_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-03-01-02-47-14-629_com.android.chrome.jpg
    89.9 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_2025-03-01-02-47-35-446_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-03-01-02-47-35-446_com.android.chrome.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 37
Koliko mi se čini Hag su raspustili. 🤣
Šalje pošta Japana i nema ništa sa carinskim pregledima dok ne dodje do naših. Preko kolko tranzitnih zemalja će iči pošiljka nećeš saznati i jedino ti ostaje da pratiš statuse.

Хахахаха, знам да ова задња што није имала статус presented to import customs, DEN HAAG INBOUND након 6 дана стигла у Београд, мада ћу свакако пратити статус да видим има ли новог статуса, на свака 2-4 радна дана пратим статус, пошто јелте исту игру нисам хтео код наших да узимам па да платим 8000 за диск исте, узео на јапанском (има енглески језик, текст и аудио што је добро пошто јапански немам појма) за свега €40.12< плус достава 10€ и неки бодови код тог продавца да би ме све уместо 50€ изашло 48€ (јака разлика 2€)
А да сам ишао са ДХЛ-ом, ту би ми узели за доставу 50€ притом би ми тражили да им плаћам силне паре да би пустили пакет

Stigla danas u paketomat UC0690…HU pošiljka, poručena 12.02, ALDC status od 26.02.

Ћаос господо, после дужег времена опет пишем овде ал ме занима једна ствар, пре једно 4 дана сам поручио игру преко продавца CDJapan и сад они користе онај њихов Japan Post па пакет иде преко наше поште и све, па ме занима једна ствар, знам да су пре многи пакети који су ишли из Јапана стизали у Хаг на царински преглед и онда након пар дана у Србију, међутим, прошли пакет који сам узео од другог продавца (Manga Republic, узео једну мангу да поредим са нашим издањем кад изађе) и та пошиљка није ишла од Токија до Хага него је из Токија одма дошла у Србију, да није то нешто ново? Имам овде пар скринова о чему је реч (користим две пошиљке које сам имао из Јапана у распону од пар месеци, једна из Јула 2024 и Новембра 2024), док је ова игра била послата 27.2 а напустила Токијо данас око 6:20 по њиховом времену.
Ja koristim povremeno OneMap / From Japan, i dalje je preko Haga. Možda ti samo nisu skenirali u NL tih par puta

Могуће, обично буде тај статус Item presented to import customs, Den Haag Inbound након Dispatch from outward office of exchange, Tokyo INT
Свакако ћу сачекати да се промени статус, ко ће га знати, можда око 12:20/12:35 буде нов статус да је приспела код Измениле поште ту на Аеродрому

Pozdrav drustvo.
Da li se nekome dogodilo da broj za pracenje nije ispravan. Preko svih pretrazivaca pokusavam i nigde je nema posiljka a Temu ima statuse, poslata, stigla na aerodrom, prolazi carinu...

Moguće da su prebacili sa Pošte na drugu kurirsku službu, ako je sa Poštinog sajta nestala sa praćenja. To bi se videlo na Temuu, promene logo dostavljača.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno