Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kamo srece da traze,paket stoji na carini od 4 ovog meseca,nije problem da se plati.Zvao sam telefonom i rekao broj za pracenje a odgovor dobio da se paket vodi na nekog savim drugog po imenu i prezimenu sto nema veze samnom.Ima li tu kakva opcija da odem licno i zavrsim jer verovatno su pogresili i dodeli u transportu pogresan broj pa se i po tome vodi.Ne znam vise nista ali znam da vise necu da porucim nikad nista.J..o kao da sam porucio ne znam sta,pisljivi kabal koji nema kod nas da se kupi pa sam bio primoran da porucim.Ako netko ima neku ideju sta mogu da odradim da se paket ne vrati otvoren sam za svaku diskusiju.
Ako se paket ne vodi na tebe, znaci da ti je prodavac dao tudji broj za pracenje ,verovatno namerno. Tako da obrati se prodavcu i trazi pare nazad.

Čisto za referencu. UC paketi, LDC od 31.05 i 04.06. danas dostavljeni. Preko BG naravno.

pozdrav dal mozda neko zna sta ovo znaci na Bugarskom? i kad paket da bude dostavljen. Hvala.

Trebalo bi da je u koraku pred prosledjivanje dalje ka nama, cackaju dokumentaciju trenutno.

Jedan paket stigao za 3 dana do nas i zapravo skeniran regularno (za Beograd):

Pogledajte prilog 445884

A paket koji mi je poručen od društva za rođendan sredinom aprila, i dalje nije skeniran kod nas (30.04 poslat iz Holandije u Srbiju).
Za nepoverovati. Ovaj drugi paket mi ide u Novi Sad, da ne igra to neku ulogu? Novi Sad je uvek katastrofa, ali zar ne bih svakako trebao dobiti bar neke informacije - izmenična pošta itd.

Znaci da se ne nadam uskoro ni ja... Od 19.05 Ankerova porudzbina stoji da je usla u zemlju preko NL ali na nasoj posti i dalje paket nije pronadjen. Neki novi status na holandskoj posti je bio 28.05 da paket ne moze biti dostavljen i da ce biti vracen. Na aliexpressu (anker official store) ne odgovara na poruku vec nedelju dana tako da cu sacekati jos malo do pred istek zastite i traziti povracaj novca.

Idi odmah na dispute ako imas taj status i na Aliexpress pracenju.

Nece ti stici ako je vracen.

Znaci da se ne nadam uskoro ni ja... Od 19.05 Ankerova porudzbina stoji da je usla u zemlju preko NL ali na nasoj posti i dalje paket nije pronadjen. Neki novi status na holandskoj posti je bio 28.05 da paket ne moze biti dostavljen i da ce biti vracen. Na aliexpressu (anker official store) ne odgovara na poruku vec nedelju dana tako da cu sacekati jos malo do pred istek zastite i traziti povracaj novca.
Ja ne mogu ni videti status paketa na NL Post jer je paket koji samo prolazi kroz NL. Ako može, onda ja ne gledam nešto dobro, možeš li dati link gde si gledao taj tracking?
U svakom slučaju ja mislim da je to kod nas (registrovan paket), ali nije skenirano. Ne brinem se, nego je stvarno katastrofalno čekati preko 30 dana da samo dođe do carine paket...

Kod njih na sajtu nije takav status:

Delivery update
Arrived at sorting center in destination country/region
May 19, 20:56 (GMT+2)
Customs clearance complete
May 19, 20:56 (GMT+2)
Customs clearance started
May 19, 15:24 (GMT+2)
Received by local delivery company
May 19, 15:24 (GMT+2)

UC HU Poslat 23.5 stigao danas isto Beograd
zadnji status je
May 29, 2024, 20:32
tako da dosta su se popravili u poslednje vreme

Niska carina stigla do 20.05. sa obradom

LA0640XXXXXHU - naruceno 06.05., do nas stiglo 20.05., pusteno sa carine danas 12.06., stize sutra nadam se

Kod mene je "sareno" - posiljke idu preko LPC SM

Par UC...HU sa statusima
od 21.5 - 23.5 - su isporucene krajem maja
jedna 4.6 - isporucena juce
i u isto vreme na cekanju je par komada RLDC od 22.5 do 4.6

Za registrovane posiljke postoji GENERATOR , pa ko zeli moze da prati hiljade primera

I ja sam se nadala da cu danas preuzeti posiljku koja je juce prosla carinu...ali cvrc...
Oem ujutru do poste, poucena iskustvom da postar uopste ne uzima posiljku...ali ne lezi vraze, njihov najbolji postar (tu mi rekose i ime) je ipak poneo sa sobom...sa sve recima, ne brinite, on ce naci nacin, pokusati da vas kontaktira...
Naravno da nije ni pokusao (ni na telefon ni na i terfon...a drugi nacin i ne postoji, ili mi nije poznat) da me kontaktira, vec samo ubacio ceduljce u sanduce...
Mislim se...koji je inda moj i nosio sa sobom posiljku?
E sada cu oko 19 opet da odem u postu....nadam se samo da ju je vratio...

Ma poneo je...bila sam ja u 11 prepodne u posti, dala mu broj za pracenje, onaj lik je trazio i rekao je da je postar poneo i da ce me sigurno kontaktirati.
Podigla sam je u 19 i 30...
(ne moze u paketomat jer sam morala da potpisem)

Ako je status "Zadužena za dostavu" znači da je poštar zadužio pošiljku (nažalost ne znači da je i poneo 🙁) i u principu ne može da se podigne u pošti. Tek kada se status promeni u "Zadužena za isporuku" može da se podigne na šalteru.

LA0640XXXXXHU - naruceno 06.05., do nas stiglo 20.05., pusteno sa carine danas 12.06., stize sutra nadam se
Zna li iko dokle je Beograd? Mom prijatelju stiglo za dan u Šabac posle ovog statusa, a ovaj moj je na BG carini, poslednji put sam čekao 20 i nešto dana:

1718270710504.png

Tvom prijatelju posiljka nije isla na carinjenje, tvoja ide. Po nekim poslednjim informacijama zadrzavanje na BG carini je od 8 do 10 dana...
Znam, to napomenuh čisto da nam je stiglo u isto vreme, ažurni su ka carini / drugim gradovima, ali carina je generalno katastrofa pa da vidim koliko se sada zadržava. Hvala!

mozda jeste najbrza ali ljudi u posti nije im do posla...... nece da rade svoj posao tek kad sam ih juce zvao da proverim za posiljku iz Spanije nasli su jedno 10-tak paketica za Alija i sve mi spakovali u paketomat lol....

Ovo mi se prvi put desilo, nakon 10200 gpc uvek dodje odmah sutradan, sad je bio vikend i od ponedeljka bi trebala da dodje posiljka i jos nista... {CBBE4BF1-B112-4393-A4E3-0756C4AB0CFF}.png.jpg

Navikavaj se , bice to sve cesce. Bilo nekad isporuceno isti dan kad preko noci dobije 10200 .
Dobih jednu UC HU za 19 dana ukupno, 04.06 RLDC

Meni je danas za pošiljku bez praćenja UT...NL,
koja je naručena 08.03.2024 a zadnji status "The consignment has arrive in the country of destination" od 23.03.2024.
stigla poruka da je pošiljka u paketomatu.
Više od tri meseca od dana narudžbe, tako da pošiljke stižu, samo se pre narudžbe treba spremiti da se dugo čeka.

Izgleda da više nema pravila, meni je pošiljka pristigla 23.05. završena i otpremljena ka meni još 06.06

Prilozi

• IMG_20240613_143025.jpg
    IMG_20240613_143025.jpg
    107.7 KB · Pregleda: 25
Od prvog su krenuli sa odmorima tako da do septembra biće "malo" čekanja za pošiljke. Sad ću se i ja načekati UC pošiljki ako ne počnu da ih ubacuju u paketomat jer zamenskog poštara ne mogu da vidim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno