Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Како се преусмерава на пакетомат, тражи ми неку лозинку?
Већ сам дизао више пута на пекетомату.

Posle rekordnih 26 dana stigla jedna od posiljki preko M-one odnosno Dexa. Da li se neki ***** dogodio u dexu pa mi je paket u tranzitnom vozilu bio nedelju dana ili se zagubio ne znam, inace je uvek bila dostava do 15 dana

TEMU je krenuo da lažira statuse...
Paket je stigao u Srbiju 23.08.
Da je išao preko pošte bio bi već dostavljen.
Obzirom da ne može da se bira izmedju M-ONE i Pošte - nema svrhe više naručivati.

Prilozi

• temu.png
    temu.png
    7.5 KB · Pregleda: 68
  • mone.png
    mone.png
    8.7 KB · Pregleda: 84
Mnogo lakse je zatrpavati temu , nego izgenerisati kodove i videti stanje 🙄 😵‍💫

cn.jpg

veoma tesko.jpg

@jedandva
@uroborosfault

Koji je kod posiljke - da li iz pribliznih serija kodova ima posiljki koje stizu / su stigle u Srbiju ?

@rdl

Nije tacno - pogledaj statistiku

• Funny
Reagovanja: rdl
Šta nije tačno? Da su izmislili poslednji status? Kakve veze statistika ima s tim?

@jedandva
@uroborosfault

Koji je kod posiljke - da li iz pribliznih serija kodova ima posiljki koje stizu / su stigle u Srbiju ?
Ne nažalost u mom slučaju, gledao sam doduše za druge države i za većinu je u tranzitu par dana i odmah bude isporučen, kod nas znamo da je druga priča zbog carine, ne skeniranja paketa na vreme itd.
Ako ništa, sa britanskom poštom sam lično imao sreće ranije, ne bi zadržavali predugo

@rdl

TrackChecker status Kreiran nalog za preuzimanje se poklapa sa Temu statusima Porudzbina upakovana / isporucena za tranzit
Preuzeta od posiljaoca
- oznacava datum i vreme
kada DEx posiljku preuzme sa carine

Pogledajte prilog 456841
mone.jpg

Naucite da pratite situaciju , tj. statuse , tj. posiljke 😋

EDIT : izgenerisi PT...RS kodove pa vidi odnos PE <> DEx
RS kodove mozes generisati u Excelu i pratiti pomocu TrackChecker-a

@uroborosfault

Koji je kod posiljke ?

Poslednja izmena:
Zaista ne znam šta si mi rekao. Čoveče, pogledaj screenshot i prestani da juriš post count.

TEMU - na dostavnom vozilu, status od danas
M-ONE - Preuzeta od pošiljaoca, status od 03.09.
TrackChecker (naravno isti status kao i M-ONE) - Preuzeta od pošiljaoca, status od 03.09.

I ti mi onda odgovoriš sa quote-om ko zna čega koje nema veze sa gore pomenutim, u stilu ovog koji se pojavljuje na svim nacionalnim televizijama već 12 godina. Bitno je odgovoriti, a nema veze što je tema promašena...

Što se tiče PE vs M_ONE (ili DEX), nemam potrebe da generišem, imam primere. Druga osoba, ista adresa, išlo preko PE, naručeno dva dana kasnije, dve porudžbine, isporučene su obe prošle nedelje.

Šta vas čudi razlika od 03.09. do 09.09., pošiljku prvo preuzme M-o pa dok stigne do njihovog magacina, knjiženje, razvrstavanje pa dok se preda D-e i kod njih sličan krug i na kraju eto statusa na dostavnom vozilu a sve to ne može za jedan dan i još uhvati vikend osim ako se ne računa da dostavno vozilo čuči ispred carine i čeka samo vašu pošiljku ali teško mimo procedura. Kakve statistike i ostale gluposti, od ture do ture je razlika u zavisnosti koliko pošiljki stigne iz Kine što povlači i vreme za pripremu carinske dokumentacije, carinjenje i dalje postupanje sa pošiljkama.
Slično je i sa poštom i njihovo je da li će da šetaju pošiljke ili ne i zašto panika ko mi zadržava pošiljku, lažira statuse i neke teorije zavere da se namerno to radi da ljudi odustanu od kupovine, postoje rokovi za isporuku i to je to.

Mene samo zanima na kolikom broju primera vrsite pracenje ?
Da vidimo da li zakljucke donosite na osnovu 10-20 primera mesecno ili bar par stotina dnevno...

Имамо ми и друге изворе информација, не само тамо неки генератор.

Poklopile su mi se dve pošiljke (koje su iz ne znam kojoj razloga podeljene na po dve) stigle u isto vreme.
E sad, jedna preko d express, dobijem poruku onorispecu, preusmerim na paketomat, dva sata kasnije me zove kurir. Pita da li na paketomat, potvrdim. To valjda mora sad da se vrsti u sortirani centar pa sutra na oaketomat.
Sat kasnije dobijem poruku za jedan PE paket i kontakt postara, ali tel mu isključen.
pre pet minuta dobijem mail od temu da su mi DVE pošiljke u posti, kroz postis sajt piše ta i ta posta IZVESTENA.
Cetvrti paket koji je isto m1 nema ga da se javi :)
Sve u svemu suviše haotično, i ne sluti na dobro po nas.

sad su prestali i poruke da šalju...danas me zovu telefonom iz pošte, nemaju kurire, da dođem po paket...kad prestanu da zovu i telefonom znaćemo koliko je sati... ;)

m-one navodno preuzeo dve pošiljke još 6. septembra, i tako stoji od tada...

I kod mene pise da su dve posiljke preuzete od strane M-one, jedna cak i u dostavnom vozilu i tako stoji vec cetiri dana. Prvi put ocekujem pakete preko njih.
Svakako se sve oduzilo nego li pre mesec dana.

Juče moja prva pošiljka koju je Temu dao M-ONE sa AGxxx kodom je dobila status da je preuzeta od pošiljaoca. Odmah posle toga može taj kod da se ukuca na sajt DEX-a za praćenje i izađu podaci. Znači već tada je kod kurira centra Beograd DEX-a. I može da se na sajtu pošiljka prebaci u paketomat, paket šop ili da se promeni adresa dostave pošiljke , kome treba. Naravno sve to treba uraditi pre statusa kad bude na dostavnom vozilu. Za sada nema žurbe jer pošiljke su kod njih do 7 dana. Da li će se nešto promeniti (ubrzati) u narednom periodu videćemo...

Zdravo svima! Ja sam prvi put preko Temu narucila par stvari još 13. avgusta, sve je išlo ok, i onda 21. avgusta na sajtu pošte pošiljka dobija status B2B, elektronski prispela, a na Temu zadnji status je bio 23. avgusta i piše kao Custom clearance. Od tada se ništa promenilo nije. A da stvar bude čudnija, moja majka je istog dana naručila za sebe, na istu adresu, istog dana kad i ja, pošiljke su nam dobile b2b status istoga dana, i već 24. je njen paket prošao kroz carinu i stigao u roku od dva dana.

Ne znam da li je moja pošiljka na carini ili se negde zaglavila ili je izgubljena. Vidim na temu, da su ostavili broj pošte, pa ne znam da li da njih pozovem i da li će uopšte znati gde je paket. 😅 Da li ima neko da je ovoliko čekao?
Evo kod mene isto.Poruceno 27.avgusta.Od 4.septembra B2B i nista se ne menja.Ali lepo pise na Temu.Isporuka od 6.-26.septembra.Videcemo.Cekam.

Imam 4 posiljke sa Temu koje jos nisu isporucene. Danas cu (dobio sam upravo poruku od poste) vrv dobiti onu za koju je zadnji rok 25.09. i koja je bila i zadnja placena i narucena od tih koje nisu isporucene. Prekosutra 13.09. istice rok za isporuku za posiljku koja je najstarija od ovih 4. Videcemo rasplet sa tom posiljkom. Ne mislim da bilo gde zovem, trazim itd... dok ne prodje 13.09. Nekako i zelim da ne tigne ne vreme, da vidimo kako ce sve to da se odvija. Ne znam da li je neko vec imao prekoracenje garantovanog roka za isporuku za Temu posiljke .. jer sve ovo vec lici na pravi pravcati cirkus sa neuigranim zonglerima. U medjuvremenu je jedna posiljka pre neki dan 2x u 2 dana bila na trakingu "IZVESTENA", a nicega nije bilo u sanducetu, niti me je ko zvao, vrr nije ni bio do zgrade. Na kraju se sve to zavrsilo, tako sto sam otisao u postu i ne jedvite jade pronasao posiljku , te podigao

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Preko Transfere i PE za oko 10% kodova ne postoji B2B status.
Oko 10% posiljki ( koje imaju B2B status ) dosta kasni u odnosu na ostale iz iste serije.

Ima kasnjenja i u dolasku , ali procenat je mali

@NePa

To je ocigledan dokaz da je lokalna posta u problemu i da su neorganizovani.
Obavezno se zali i na rad poste i na rad postara.

Dok se ( ako se ) stanje ne popravi , prati posiljke i reaguj i za svaku nepravilnost
pisi prijavu

Iako su pošiljke stizale ranije, zbog trenutnog i budućeg sve goreg haosa promenio sam zip iz 11000 u 11120 to je u Kraljice Marije to mi izbacuje sajt da je dostavna pošta za moju adresu. Mada kada god sam išao lično po pakete uvek su ostavljali u drugu, bližu, u Dimitrija Tucovića.

Gde na aliekspresu upisujete naziv pošte, u koje polje? Ono "Beograd 35"

Juče moja prva pošiljka koju je Temu dao M-ONE sa AGxxx kodom je dobila status da je preuzeta od pošiljaoca. Odmah posle toga može taj kod da se ukuca na sajt DEX-a za praćenje i izađu podaci. Znači već tada je kod kurira centra Beograd DEX-a. I može da se na sajtu pošiljka prebaci u paketomat, paket šop ili da se promeni adresa dostave pošiljke , kome treba. Naravno sve to treba uraditi pre statusa kad bude na dostavnom vozilu. Za sada nema žurbe jer pošiljke su kod njih do 7 dana. Da li će se nešto promeniti (ubrzati) u narednom periodu videćemo...
Preusmerih jednu posiljku preuzetu juce od brze poste bas da vidim koliko im treba...

Nazad
Vrh Dno