Šta je novo?

Pqi

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Gledam po netu i videh Memaru PQI 1gb 800mhz za neke smesne pare tj.5800 din.
Inace kakva je to memorija i da li vredi uzeti istu?
(Izgleda da modul radi na 2.1v, koliko je to lose.

Koliko para toliko muzike, iliti zaobidji PQI :wave:

Da zaobiđe ako želi da se igra sa istom, tj. da je prži na 1000+.
Ako hoćeš da ti radi na 800 slobodno je uzmi, zašto da daješ više para za nešto što ti realno ne treba.

Ja bre koliko znam taj PQI radi na 1.8V, makar tako radi u mojoj masini, jedino onaj PQI Turbo Kit radi na 2.1V. Inace memorija nije losa na 866mhz lepo radi na 1.9V a moze jos vise, mada nije za neki overklok, posebno ne na M2N-E ali za 75e gde ces bolje.

E sada da jos malo smaram:
Da li uzeti taj PQI 2x1gb za 11600din ili Apacer 2x1gb 800 za 12600.
Da li opravdana razlika u ceni. Jel se moze ocekivati da doteraju 900mhz.

apacer je definitivno bolji za klok od pqi-a, sad da li se isplati dati tih 1000din. vise ne bi znao da ti kazem, ne znam kako se taj pqi klokuje...

A ukoliko zanemarimo overklok?

Koliko sam ja imao iskustva sa PQI-jem, a imao sam ga, doduse sa 256 i 512mb ddr modulima, radili su ok i imali mali broj reklamacija. Ne znam kako se sada ponasa PQi, koliko vidim ljudi je bas ne hvale. Ukoliko je neces mnogo muciti, mozda i prodje. kada bi mogao da je probas pre nego sto kupis.

Kada bih mogao da iztestiram apacer i pqi to bi bilo extra but no:p
Ovako mi ostaje da pljunem kes pa kako mi bog da.

Poslednja izmena:
I Transcend JetRam je slican po ceni sa PQI i Apacerom... oko 75e je. A ono "ako zanemarimo overklok" sam mislio na to kako se memorija ponasa ukoliko je drzimo na 800 tj NE overklokujemo je.

I Transcend JetRam je slican po ceni sa PQI i Apacerom... oko 75e je. A ono "ako zanemarimo overklok" sam mislio na to kako se memorija ponasa ukoliko je drzimo na 800 tj NE overklokujemo je.

Ne znam kakavu imas platformu (AMD ili Intel), ali imas dobre value 667 (vec pominjani Corsair) memorije za manje para.
Videh danas 1Gb Kingston 667 za 60 evra!!! :zgran:
Ne verujem da su 800-tke koje ste naveli nesto mnogo bolje sto se tice oc., ako ti je to uopste vazno.

Ne znam kakavu imas platformu (AMD ili Intel), ali imas dobre value 667 (vec pominjani Corsair) memorije za manje para.
Videh danas 1Gb Kingston 667 za 60 evra!!! :zgran:
Ne verujem da su 800-tke koje ste naveli nesto mnogo bolje sto se tice oc., ako ti je to uopste vazno.

ako moze info gde ima kingston za 60 evrica

Poslao sam prcku info za memoriju.

Ostali su verovatno vec odavno pronasli taj Kingston.

Uvek pozitivno iskustvo sa pqi memarama

Pogotovo moduli od 1gb. Za te pare se dobija sasvim pristojan overklok.

Imam ja jedan modul PQI memorije od 1GB pa ako hoces da kupis...... vidim da imas pozitivno misljenje o ovim memorijama pa mozda ti treba...

ja imam dva modula pqi-a po 1gb i sasvim korektno rade.nemoze neki veliki oc ali za te pare.....
uzecu bih jos 2x1gb samo da se malo "sredim"....mislim da je bolje 4gb takve nego 2gb nekakve bolje.

mislim da je bolje 4gb takve nego 2gb nekakve bolje.
Pa to je sasvim diskutabilo pitanje i zavisi isključivo od toga za šta koristiš komp. Daleko je bolja varijanta 2GB, pa čak i 1GB neke overklokerske memorije za neku gamersku mašinu, nego 4GB neke value pqi memorije. Za neke druge namene je bolje ići na kvantitet, ali kažem, to totalno zavisi od namene same konfiguracije.

Pozdrav

pretpostavka je da se komp.koristi "normalno",znaci bez oc-a.
Očigledno mi pričamo različitim jezicima. Primer, ako koristiš komp da igraš neke zahtevne igre, bolje da imaš 1GB ili 2 GB neke brze memorije, pa čak i da je držiš na default setovanjima jer su default setovanja neke ekstra brze memorije jača nego što može da izgura i neki blago overklokovani PQI.
Ako kom npr. koristiš da podigneš virtualnu mrežu, onda je bolje da imaš 4GB spore memorije nego 1GB brze.

Mislio sam, dakle, na to šta ćeš konkretno raditi na kompjuteru, a ne da li ćeš ga overklokovati ili ne. Kada kažem overklokerska memorija, mislim prvenstveno na neku memoriju koja ima "brža" default setovanja nego neka value memorija.

Pristojna je to memorija, meni ide nesto malo preko 900 na 2.1 V i mlaka je uvijek.

Ja bre koliko znam taj PQI radi na 1.8V, makar tako radi u mojoj masini, jedino onaj PQI Turbo Kit radi na 2.1V. Inace memorija nije losa na 866mhz lepo radi na 1.9V a moze jos vise, mada nije za neki overklok, posebno ne na M2N-E ali za 75e gde ces bolje.
recimo kupim dva modula pqi-a jedan je turbo kit a jedan obican
jel bi bilo problema u radu ako jedan modul pqi-a radi na 1,8v(obican) a drugi radi na 2,1v(turbo kit).brzina je ista 800mhz?
zasto pitam?
imam dva modula pqi-a koji su obicni i rade 1,8v a hocu da kupim one turbo.greska ili ne?

Ok jel neko probao koliki je max clock na tim PQI modulima DDR800? jel moze preko 900?
Apacer od 1GB DDR667 i DDR800 su isto poprilicno jeftine memorije,i da li neko zna kakvi su klokovi i tog apacera? za 150e 2x1Gb je stvarno odlicna cena i velika usteda za neke module koji su 200+ e a imaju malo veci klok.

Imao sam PQI DDR1 na Abit SocetA platformi koja je radila 2 god. bez ikakvih problema, DDR2 667 koja je radila kao 800 isto tako na Asus M2N-E ploci.
Ja imam pozitivno misljenje iz licnog iskustva, mada sam cuo da se sa nekim plocama bas i ne slaze.
U svako slucaju za te pare preporuka.
Poz.

Poslednja izmena:
Bolje je imati 4x1gb 800mhz za 300e nego 2x1gb 1000+mhz za iste pare recimo stalker je nepodnosljiv bar meni za igranje sa 1gb rama sa 2gb je ekstra sa 4gb jos bolje, pad performansi u igrama zbog sistemske memorije ja veoma mali 1do2% brzu i zategnutiju memoriju voli 3dmark05 i nagrdjuje boljim rezultatom ili i tu je procentualnio mala razlika izmedju 800mhz i recimo 1000mhz na istim latencijama i ako se proprati malo test u najmanjem broju freimova se nediobija i negubi nista dok recimo u situacijama gde gde je 100fps i vise sa brzom memorijom je recimo 107fps, verovatno i neke igre vrednuju brzu memoriju na slicn nacin ali ja bi vrlo rado potrosio 150e koji cu ustedeti kupovinom jeftinije memorije na boju graficku tu je dobitak ulozenih 150e daleko vidljiviji jer graficka karta zato i sluzi da obezbedi bolje i ugodnije igranje ako je budzet oganicen bolje je kupiti jeftiniju memoriju 2gb minimum jeftiniji procesor i plocu sa kojom moze da se obezbedi zadovoljavajuci overklok od nekih recimo 40do50% i ostatak para uloziti u sto bolju graficku zadovoljstvo prilikom igranaj je zagarantovano:wave:
Ovo govorim iz mog licnog iskustva mada ja tkve kompromise nepravim:)

Nazad
Vrh Dno