Šta je novo?

Pqi

Bolje je imati 4x1gb 800mhz za 300e nego 2x1gb 1000+mhz za iste pare recimo stalker je nepodnosljiv bar meni za igranje sa 1gb rama sa 2gb je ekstra sa 4gb jos bolje, pad performansi u igrama zbog sistemske memorije ja veoma mali 1do2% brzu i zategnutiju memoriju voli 3dmark05 i nagrdjuje boljim rezultatom ili i tu je procentualnio mala razlika izmedju 800mhz i recimo 1000mhz na istim latencijama i ako se proprati malo test u najmanjem broju freimova se nediobija i negubi nista dok recimo u situacijama gde gde je 100fps i vise sa brzom memorijom je recimo 107fps, verovatno i neke igre vrednuju brzu memoriju na slicn nacin ali ja bi vrlo rado potrosio 150e koji cu ustedeti kupovinom jeftinije memorije na boju graficku tu je dobitak ulozenih 150e daleko vidljiviji jer graficka karta zato i sluzi da obezbedi bolje i ugodnije igranje ako je budzet oganicen bolje je kupiti jeftiniju memoriju 2gb minimum jeftiniji procesor i plocu sa kojom moze da se obezbedi zadovoljavajuci overklok od nekih recimo 40do50% i ostatak para uloziti u sto bolju graficku zadovoljstvo prilikom igranaj je zagarantovano:wave:
Ovo govorim iz mog licnog iskustva mada ja tkve kompromise nepravim:)

Slazem se sa tobom u potpunosti.Cim prodju ovi praznici idem da pazarim PQI.
Za Stalker si potpuno u pravu. Voli memoriju vise nego leba:d .
Sa 1GB koliko trenutno imam igram ja stalker ali to nije to treba mu 2gb.

evo ja imam pqi 2x1gb ddr2 800 + pqi 2x512 ddr2 800.znaci 3gb memorije koje rade na 870mhz u dual chanelu.jos su ove od 512 jednostrani moduli.nisam ni ja verovao da ce raditi bez obaranja freq ali kao sto vidis rade besprekorno i imam vrlo pozitivna iskustva sa pqi.lepa kupovina za malo para.poz

Bolje je imati 4x1gb 800mhz za 300e nego 2x1gb 1000+mhz za iste pare recimo stalker je nepodnosljiv bar meni za igranje sa 1gb rama sa 2gb je ekstra sa 4gb jos bolje, pad performansi u igrama zbog sistemske memorije ja veoma mali 1do2% brzu i zategnutiju memoriju voli 3dmark05 i nagrdjuje boljim rezultatom ili i tu je procentualnio mala razlika izmedju 800mhz i recimo 1000mhz na istim latencijama i ako se proprati malo test u najmanjem broju freimova se nediobija i negubi nista dok recimo u situacijama gde gde je 100fps i vise sa brzom memorijom je recimo 107fps, verovatno i neke igre vrednuju brzu memoriju na slicn nacin ali ja bi vrlo rado potrosio 150e koji cu ustedeti kupovinom jeftinije memorije na boju graficku tu je dobitak ulozenih 150e daleko vidljiviji jer graficka karta zato i sluzi da obezbedi bolje i ugodnije igranje ako je budzet oganicen bolje je kupiti jeftiniju memoriju 2gb minimum jeftiniji procesor i plocu sa kojom moze da se obezbedi zadovoljavajuci overklok od nekih recimo 40do50% i ostatak para uloziti u sto bolju graficku zadovoljstvo prilikom igranaj je zagarantovano:wave:
Ovo govorim iz mog licnog iskustva mada ja tkve kompromise nepravim:)

Potpuno ispravno. 300 eura=4 Gb sto je u eri Viste i gladnih igara sasvim opravdano :smash:

Kupio 2gb PQi radi u DC i stalker leti.
Uradio Spi 32m cisto da da vidim da je sve ok.

ja imam dva modula pqi-a po 1gb i sasvim korektno rade.nemoze neki veliki oc ali za te pare.....
uzecu bih jos 2x1gb samo da se malo "sredim"....mislim da je bolje 4gb takve nego 2gb nekakve bolje.
Sta ce ti 4 giga rama na xp platformi?
btw.transcend jet ram 667mhz je veoma povoljan sa cenom a kod mene radi na 1.9v na 830mhz.To je odlichno,zaista sam inpresioniran jer sa 1.8 na 1.9v je jako mizerna voltaza koja dodushe preporuchena i od fabrike.Plus dozivotna garancija.Nije shala memara.A cena je neshto oko 55eu ili tu negde./..smejurija...

Poslednja izmena:
btw.transcend jet ram 667mhz je veoma povoljan sa cenom a kod mene radi na 1.9v na 830mhz.

Zavisi koji je CPU u pitanju, npr. ja ako ocu vise od 3.25 GHz obaram mnozilac na 8 i idem 440 FSB sa RAMom 1:1 a da imam finu 667Mhz isao bi na 9 i da gura 800 meni je dosta...,) Valja 4 giga sta god ti mislio...

Zavisi koji je CPU u pitanju, npr. ja ako ocu vise od 3.25 GHz obaram mnozilac na 8 i idem 440 FSB sa RAMom 1:1 a da imam finu 667Mhz isao bi na 9 i da gura 800 meni je dosta...,) Valja 4 giga sta god ti mislio...
XP NE podrzava 4 giga RAM memorije.Zato sam pitao
Kolichina RAm memorije ne igra igru kod brzine.

Poslednja izmena:
Kolichina ram memorije je ok. ideja ali 4 giga je neupotrebljivo na xp platformi.

Nazad
Vrh Dno