Šta je novo?

PowerColor X1650PRO

• Začetnik teme Začetnik teme neogeo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo tih novotarija...

Poslednja izmena:
Bilo kako bilo...na ovom sajtu je vec benchmarkovan X1650Xt...ako dodje ovde sa cenom od 160-170 eur bice to odlicna kupovina.

http://www.ocer.net/article/a_show.php?id=7712

Nisu to cifre sa njihovog testa. To su rezultati koje je ATI postigao. No, svejedno, to su od prilike ti skorovi. Ako se bude prodavao za 150 evra, X1650XT ce zaista biti izvanredna kupovina i sigurno brzi od 7600GT-a (ipak je u pitanju RV560 sa 24 pajpa i sasvim ozbiljnim klokovima).

1300XT bi trebalo da kosta oko 100 evra kad se nadje u kupovini i sa takvom cenom predstavlja opaku konkurenciju 7600GT-u.

No, po meni je X1950 Pro najopakija kupovina i zzestok takmac 7900GS-u. U pitanju je RV570 GPU (36 pajpova i 256bitna magistrala).

20060817-1650.gif

Poslednja izmena:
ne moze. zar je X1600XT bio bolji od 7600GT? nije.

niko ne kaze da nije, ali covek je pitao da li je bolji.

Ako bi ram isao sa volt modom do 850, i core sa voltmodom do 750 bila bi jako ozbiljna kartica.

Kartica je dosta brza od generickog 7600GS-a sa ddr2 memorijom 😉

Имате нову бету AtiTool-а, може да клокује х1ххх серију али је кажу доста баговита, а ја са бетом АТТ без проблема клокујем х1600Pro

Имате нову бету AtiTool-а, може да клокује х1ххх серију али је кажу доста баговита, а ја са бетом АТТ без проблема клокујем х1600Pro

Poslednja beta ne moze.

На коју бету мислиш AtiTool или АТТ? Обе могу AtiTool pre-Beta 16 и АТТ 1.1.6.907

Poslednja izmena:
evo ga u hot hardver sobi.
Radeon X1650 Pro 256MB GDDR3 128bit 600/700MHz (fabricki ubrzane) - 110€
Sta mislite?

Zaista izvanredna cena.Nego,ovo je samo promenjeno ime za X1600XT i smanjena cena?Jel tako dodje?Ne vidim logiku,odnosno trebali su onda odmah staviti neku prihvatljiviju cenu a ne sad kad su videli da nema kud.

Zaista izvanredna cena.Nego,ovo je samo promenjeno ime za X1600XT i smanjena cena?Jel tako dodje?Ne vidim logiku,odnosno trebali su onda odmah staviti neku prihvatljiviju cenu a ne sad kad su videli da nema kud.

X1600XT je valjda 590/1380, a X1650Pro je na cak 600/1400 😀
Ma samo nek je jeftinije, moze da se zove kako hoce. I po mogućstvu nek se klokuje ,)

Poslednja izmena:
Na onom linku sto je Bojsa dao rekose ovako :

After the launch of Radeon X1650XT, source hinted that Radeon X1600XT and Radeon X1600Pro would be renamed as Radeon X1650Pro and Radeon X1300XT with no any change in specification.

Poslednja izmena:
Na onom linku sto je Bojsa dao rekose ovako :

After the launch of Radeon X1650XT, source hinted that Radeon X1600XT and Radeon X1600Pro would be renamed as Radeon X1650Pro and Radeon X1300XT with no any change in specification.

Pazljivo citas, ali ja bolje pamtim 😀
Na Bench sajtu imas review X1600XT, a u prvom postu u ovom tredu link za review X1600Pro. Taktovi su oni koje sam naveo. Ne znam zvanicnu specifikaciju i mrzi me da trazim, zato sam i napisao "valjda"...
Pozz

X1650 Pro je radjen u 80nm tehnologiji, sve ostalo je isto kao na x1600.

Sto se overklokovanja tice, probao sam do 670/770 i radilo je bez problema. Nisam trazio maksimum, jer mi to ionako nije bitno, mada su mislim i memorija i core mogli jos, jer je kuler bio prilicno mlak. Koristio sam RivaTuner i Low Level Hardware overklock, jer je standardni alati za overklok ATI kartica jos ne podrzavaju.

Postoji problem sa drajverima (tj. X1650 Pro nije podrzana u najnovijim 6.8), ali radi ukoliko rucno odaberete x1600 seriju (tako naravno necete imati TV Out). Alternativa je da instalirate neke od modovanih 6.7 drajvera (ja sam probao sa Omega drajverima), koji karticu prepoznaju kao RV530LE cip. Jedino sto su, koliko po netu kruzi prica, ti drajveri 10-15 % sporiji u najnovijim igrama (npr. Prey).

Zaboravih....

Cilj ove kartice je ipak takmicenje sa 7600GS DDR2, gde je vise nego konkurentna, kada se pogledaju cene. Kartice sa DDR3 memorijom su ipak nesto skuplje od nje.

Koja je memorija na tvojoj kartici? Ko je proizvodjac?
Sto stade na 670 😀?

Pa sad ne znam da li su skuplje..poshto na pv berzi vidim ovu moju bliss-ovku 7600gs ddr3 vec za ispod 120 evra...😉

Ne znam koliko je to tacno ali izgleda da jeste..

Ipak..cena ovg radeona je tu negde..mada to ce pasti na ~100 evra danas sutra. Vazno je da su oborili cenu..X1600XT sa onom cenom nije mogao da prodje nikako.

Si probao AtiTool (poslednju betu) na 1650pro-u ili pricas napamet?
Оба ферцерају на 1600pro а да ли АТТ ради са 1650pro рећи ће нам надам се ускоро Душан :smoke: а ти смањи мало унос перутнине :wave:

Оба ферцерају на 1600pro а да ли АТТ ради са 1650pro рећи ће нам надам се ускоро Душан :smoke: а ти смањи мало унос перутнине :wave:

Procitaj post #54. Da si probao video bi da ne radi. Zato sam te i ptao da li napamet pises. Jos ti odogovaras obe mogu znaci opet napamet 🙂 i na kraju ne citas sta drugi pisu i pitas se da li ce Dusan napisati, pozzz

Kakav je izbor x1650pro u odnosu na 7300gt sa ddr3 memorijom? Koja se bolje klokuje?

Nazad
Vrh Dno