Šta je novo?

PowerColor ATI 4850, 1GB DDR3

DaBigMe

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poena
151
Treba mi misljenje, znam da nije savrsena ali me zanima da li je krs graficka. Nisam u potpunosti naklonjen igrama, naravno volim da se malo razonodim.

Sve zavisi od cene i toga kakvo imas napajanje i monitor. Bez tih informacija nije lako nista precizno odgovoriti.

Generalno, nije krs, moze lepo i danas da posluzi za igranje pod odredjenim uslovima.

Verovatno je monitor full HD (1920x1080) i tu nećeš moći baš sve igre da igraš sa maksimalnim detaljima. Napajanje je na granici da ne kažem slabo. Koji model Cooler Mastera? Koji procesor imaš? Koliko para izdvajaš za tu grafiku?

Cooler master ellite 332. Kupujem ceo racunar, pa gledam da sastavim negde do 30000din. E sad do sada sam uspeo da nadjem ono sto mi odgovara a to su procesor AMD Athlon II X2 245, ploca GigaByte MA785GT-UD3H, 2GB mem, 250GB HDD, DVD rezac....i to je to, jos se samo lomim oko grafika pa mi treba misljenja, a ova mi se uklapa u cenu u principu.

Napajanje je na granici, verovatno ce raditi, ali od OC nema nista (bar se ja ne bih usudio bez jos malo rezerve). Koja je cena na kraju za taj 4850?

U tim Elite 332 kućištima se nalaze ThermalMaster napajanja (verovatno model TM-420-PMSR) koja ne spadaju u A grupu napajanja. Čak bi ih pozicionirao bliže malom boljim kinezima.
Kao što reče Dusan K, na granici ali verovatno ćeš morati da se zadovoljiš default-nim vrednostima. Overclock teško...

Jel bolji izbor predstavlja ova PowerColor 4850 1GB DDR3 ili Asus EAH5750 Formula /DI/512MD5 ? Zanima me koja predstavlja bolji izbor za igre u 1680x1050 i da li je ista situacija i u 1920x1080 i kolika je potrošnja jer bi verovatno išla na pomenuto Cooler Master Elite 332 kućište takodje ili LC Power 914b.

Tu su negde, al' 5750 je hladniji, manje troši i podržava DX11... Moj savet, ako ikako možeš stisni se još koji evro za 5770 1GB :) Ako ne, uzmi 5750.

Poslednja izmena:
jedina prednost 5750 je podrska za dx11.... 4850 je totalno ok sto se tice igranja 90% igara u full hd rezoluciji sa max detaljima. a napajanje ne bi trebalo da bude problem...jedina opcija ti je da probas i da vidis kako funkcionise

i u celoj ovoj prici gde je 4770? 4770 vs 4850? neki savet? :D

Cene su im iste pa ako su im i performanse kako kažete onda ne vidim razloga da ne uzmem noviji model koji manje troši i ima podršku za dx11, najviše me je zanimalo u suštini da li je dovoljno 512MB memorije na 5750 za navedene rezolucije.

Full hd rezoluciju sam i naveo u prvom postu. Jel ima neko link ka testovima bilo na forumu ili negde drugde gde su ove kartice poredjene medjusobno ?

U redu, mislio sam ako neko zna neki dobar test, ovde mi npr. sem crysisa i nisu nešto relevantne igre, inače ja sam pričao o 5750 a ne 5770.

Poslednja izmena:
od modela do modela. recimo XFX 4770 je prava perverzija. klokuje se kao blesava a izbacuje vreo vazduh van kucista. jedno vreme smo ih poklanjali na akciji za 8299din ali sada su poskupele. mada VIP clanovi imaju solidan popust :)

Nazad
Vrh Dno