Šta je novo?

PoW - Mining posle ETH PoS

Dobar jutar

delibasa
pa pre neki dan , bese 1800 sto tada nisi ?

Drugari sta da vam kazem sem - dobrodosli u moj svet
dve godine ima kako sam vec prestao sa eth (ne racunam perijod kada smo imali invaziju zombija :p) i kopalo se , snalazilo se.

Samo napred i ne klonite duhom uvek ima nesto za kopanje.
koliko ce biti bas isplatljivo za nase prilike saznacemo kada budemo dobili septembarski racun u oktobar , ali ne mora da se ceka , svako moze sebi da projektuje buducu cenu sa 10% greske.
"srecom" po nas $ je ojacao tako da nam je whatomine i dalje nas prijatelj , mada nije svemocan niti daje celokupnu situaciju sa grafikama.

Mreza na eths altove raste "lagano" najverovatnije to su asici kojima vlasnici nisu promenili firmaware :)
etho 44%
clo 17%
qkc 36 %
etc 16% ("samo")
exp -7% (hehehehe)
ubq 70% (tu su grafile)

BJ76
polaris karte imaju svoju sansu tamo gde se ne oseca mnogo jaz medju generacija grafickih karti. naprimer verthash algoritam pogotovno sto moze da se namesti da trosi malo struje.

Masovni prelazak sa ETH-a na ETC na ostale mreže manje. To je zbog ASIC-a jer ne mogu na RVN coin i ostale.

si lud da kupujes kartice koje su kopale? ja to ne bi uzeo ni za dzabe neko da mi da...

Ako su sa domacom garancijom jos godinu, dve.. Sta joj fali.. :D
Mada svakako moze da slegne i cena u radnji.

Pa kod nas nece, jer kako ce pilicari da prodaju za 500e gpu a uzeli je za 800e, a cena trenutna je 1000e. Ima da im stoji na rafu godinama.

si lud da kupujes kartice koje su kopale? ja to ne bi uzeo ni za dzabe neko da mi da...
Kakve veze ima da li su kopale, ako su radile u dobrim uslovima i nisu baš previse forsirane?
Verovatno je bolje da kupiš 'gejmersku', koja se kuvala u nekom profi MS kucistu na 90c, bez protoka vazduha i tri tone prašine...?

jel "drugi ETH" sada BETH ili??samo njega ima na binance pored "ETH"

Ako nekome znaci info, koini kojima pada diff su KAS, ALPH, ZIL

Koliko znam nema fora da majnujem samo Zil?

a sta je onda "BETH" :) nema istu cenu kao ETH(jako je slicna)
Vodite računa, biće puno lažnih ETHxxx varijanti ovih dana ;)

WETH je WrappedETH ;)

Imate i ETHW Telegram grupu sa preko 20.000 članova... link
postovi samo pršte...

1663257161701.png

Ovako sam namestio 3080 karte za ERGO.
Core 1550, mem 1700.
Moze i dalje da se povecava OC, ali hashrate malo poraste a potrosnja dosta...

Ako jos neko ima 3080 neka postavi podesavanja za ERGO.

tako je, za ERGO, nemam pojma da li moze bolje... Sad cu malo da njuskam po youtube da vidim kako su drugi stavjali OC..

Postavio sam tabelu stranu jednu ranije sa Ergo podesavanjima pa vidi,mislim da na ergo vise odgovara da core clock nije fixni

Probao sam ali nista mi se ne svidja kad Core nije fixno, mnogo mi to seta gore dole i sa hashrejtom i potrosnjom..

Auh..sad tek vidim na 2miners... :( Ala je otišao diff. na ERGO mreži.. pa ovo je "skok" sa 3.42P na čak 6.87P???
Znači mesečna neka zarada se smanjila sa 90$ na neisplativih 40$ !? Taman za struju da pokrije a zarada ...bolcna. :(

Etc, postao neisplativ. Sa 450 mhs zarada 60 dolara a struja 100

Nazad
Vrh Dno