To je vrlo lose definisano, jer u zakonu pise "strani kupac" moze dobiti povrat poreza, e sad sta je strani kupac pitaj boga.
Uglavnom, jedino sto je jasno definisano je da povrat poreza moras da trazis sa pasosem (ne i cijim).
Ja sam jednom trazio povrat poreza, posto sam robu fakat nosio trajno u svajcarsku, a prebivaliste imam samo u CH, ne i u srbiji i po mojoj logici trebao sam da dobijem povrat preoza. Medjutim carinik je tvrdio, ne moze, kaze ne moze cim imam srpsko drzavljanstvo ne mogu da dobijem povrat poreza (cak i ako imas dvojno drzavljanstvo).
Sa druge strane moj drug koji ima dvojno drzavljanstvo je sa srpskim pasosem i svajcarskom licnom kartom (dakle vracam se na ono nije definisano ciji pasos je neophodan) je mnogo puta dobijao povrat poreza... Sve u svemu, najvise je pitanje na kog carinika naletis, kako on tumaci zakon, koliko ga mrzi da lupi pecat... Po meni bi na sve sto se iznosi iz zemlje trebalo da se moze dobiti povrat poreza bez obzira ko to iznosi (a posle lovite ko vraca u zemlju i svercuje ako je to problem...).
I naravno isto tako je sigurno da ako imas boraviste u srbiji i samo srpski pasos ne mozes dobiti povrat.