Šta je novo?

povezivanje dva kompa preko lpt1

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Ev ovako,imam jedan racunara sa win xp proffesional, a drugi je laptop sa win98.E sada jabih da ih umrezim preko lpt kabal.Instalirao sam total commander na obe masine, nasao sam neki kabal na kome su oba kraja muska i spoji.I total com. ne prepoznaje.Ima li resenja.Mozda je kabal ne ispravan, da li znate gd eima da se kupi novi??Pozdrav

P.S.lap nema mreznu,ima mode,nema usb,ima com i lpt.

kol'ko se ja secam lpt ima samo jednosmernu komunikaciju. Ima i neke povratne signale ali se ne mogu iskoristiti u te svrhe.

joj bre kakva komunikacija jednosmerna, dajte mi uputstvo!!zuri mi se

Za racunar sa XP_om idi na Network Connections/Create New Connection pa zatim izaberi Set up an advanced connection, pa zatim connect to another computer pa izaberi da li ce taj kompjuter biti host ili guest i na kraju izaberi paralelni port. Za win98 ne znam gde se tacno ovo podesava a odavno ga ne koristim.

Edit: Nije hteo da mi otvori onu stranu sto je dsk postovao, pa sam napisao ovo iznad. veske tamo imas kompletno uputstvo kao da odradis zeljenu operaciju,

Poslednja izmena:
meni bre radi link, ali evo u pdf-u

Prilozi

• PCtoPCviaLPTcabel.pdf
    28.9 KB · Pregleda: 102
ako imas 2 mrezne moze samo da je kabl "ukrsten" a ne obican.

ljudi uzeo sam stari komp na win98,i lap na 98.stavio kabl,napravio direct link connection i ne vredi.Ne prepoznaje ga ni win komander, nista......Portovi rade,probao sam putem stampaca

Mare je napisao(la):
ako imas 2 mrezne moze samo da je kabl "ukrsten" a ne obican.

Rec je LPt to LPT konekciji a ne o LAN_u

veske je napisao(la):
ljudi uzeo sam stari komp na win98,i lap na 98.stavio kabl,napravio direct link connection i ne vredi.Ne prepoznaje ga ni win komander, nista......Portovi rade,probao sam putem stampaca

Jesi li instalirao NetBEUI protokol? On bi trebao da im pomogne oko sporazumevanja... :D
Zapravo, da li si odradio SVE korake iz uputstva + iskljucivanje firewall-a?

Control Panel -> Add/remove programs -> Windows setup ->
-> Comunications -> Direct cable connection

Ptt -> Add Milka cokolada -> Send

veske, jesi li probao jos nesto? Ajde da nastavimo...pa da isprozivamo Globera za tu milku :-devil-:

namam na masinama fire wall, imam direct cable link, klikono sam na d.link i ne prepoznaju se.Sta treba da instaliram

Start/Settings/Control Panel/Network/Configuration

samo mi kazi da li ti je instaliran onaj NetBEUI protokol?

Poslednja izmena:
veske je napisao(la):
nasao sam neki kabal na kome su oba kraja muska i spoji.I total com. ne prepoznaje.
Kablovi sa oba muška kraja mogu biti za priključenje na LPT razdelnik (beše se zovu dataswitch LPT kablovi) ili za povezivanje dva računara (laplink LPT kablovi). Izgledaju isto ali su drugačije rasporedjene veze na konektorima. Do skoro su mogli da se kupe, sada ređe jer su ih zamenili mnogo brži laplink USB kablovi.

Vidi u firmi Logo u Bulevaru Kralja Aleksandra 261 kod Cvetkove pijace. Oni imaju solidan izbor kablova.

pozdrav nisam nista resio, nego jeli ima neko raspored pinova za taj laplink kablic.hvala svima na odgovorima.PTT->ADD MILKA->SEND EXTRA

@veske: pa dao ti je Maul sve potrebne linkove u trecem postu iznad ovog tvog :S:

Vrh Dno