Šta je novo?

Potrebni retro rezervni delovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam 2 CD Roma Mitsui, 2x i 8 x , prvi chita diskove uglavnom al jaaaaako puno vrti dok ne pocne ,
a drugi tek ponekad uspe da prohcita - sve u svemu mozda se moze napraviti od toga obzirom da su ista marka. Imam jos jedan CD Rom , 8x , marka na "F" nesto. Mislim da definitivno ne radi.

Ako ovo nekom treba nek kaze na pm

Trazim Commodore 128. Tastatura (ona u kucistu naravno!!!) mora biti ispravna i kompletna a kuciste da bude ocuvano. Sve ostalo moze slobodno da fali :D

meni trebaju delovi/dodaci za ZX Spectrum, kao i bilo sta u vezi ZX (knjige, software, napajanje i ostalo sem samog 48K i +3)

Poslednja izmena:
Imam ja dva komada u delovima da poklonim (ili menjam za nesto drugo) :)

Potreban mi je SIMM memorijski modul 72pin fast page ram (FPM, ne EDO), bilo koji kapacitet (1, 2, 4, 8, 16,...). Ima li možda neko viška da hoće da pokloni/proda?

Poslednja izmena:
Ja imam par komada 72pin modula, ali nisam siguran da li je neki od njih FPM,... kako se uopste razlikuju?

ako neko ima ISA Lan kartu na poklon i iz NS je...

Ja imam par komada 72pin modula, ali nisam siguran da li je neki od njih FPM,... kako se uopste razlikuju?

Hm, da. Ako ne piše ništa na nalepnici ne možeš razlikovati običan FPM od EDO.
Ako te ne mrzi napiši oznake na mem čipovima pa da probam tako da potražim.
Ili pošalji slike :)

Poslednja izmena:
Treba li kome Commodore 128?
S' tim sto me zanimaju samo Amige + da doplatim.

Poslednja izmena:
Voleo bih da kupim spectrum, ako neko ima ideju....

Treba li kome iMac G3 . . .

Ma šta pitaš, oma ga ponudi kovacm :d

Ma šta pitaš, oma ga ponudi kovacm :d

Ma koji Kovac,ima Intela i socket 775,a na kucistu zalepljeno "Mac" :)

Oko 70 casopisa svet kompijutera
Jedan eksterni modem bez adaptera za napajanje
oko 80 CD iz stranih kompijuterskih casopisa
1 tastatura
Komplet 10E
[email protected]
Novi Sad

Vako imam neki Amigin hardwer ako koga interesuje i to :

Turbo 1240/25MHz Turbo board for amiga 1200 izgleda isto kao na slici

apollo1240_3_sm.jpg

Eksterni flopy za Amigu (da li je dd ili hd nemogu se setiti)

i naravno amiga 1200 u delovima *bila je koriscena u tower kucistu ali ju je zamenio PC u istome pa je zavrsila u potkrovlju*znaci maticna ploca ,bez HDD-a i flopike ,tastatura ,mislim da imam i kuciste*plastiku* ali ga moram naci ...

Stanje ovog hardwera je nepoznato poslednji put je radilo davne 1990 i neke ...

Milane, delaj

vidis da oce da objasnjava na PM.. meni je vec sve jasno

Izvini a sta ti je to jasno?!

Sve najbolje u ovoj godini,nisam ti cestitao pa ajde ovako kad smo vec tu ;)

Poslednja izmena od urednika:
Potreban mi je nekakav (najsporiji, nije važno) accelerator za A1200 sa min 4MB memorije.

Može i zamena za Amigu 600 (kickstart 3.1, 2.5" na 3.5" IDE adapter, IDE CF disk Transcend 512MB, instaliran OS 2.1, ispravljač, miš) uz doplatu po dogovoru.

Potreban mi je nekakav (najsporiji, nije važno) accelerator za A1200 sa min 4MB memorije.

Može i zamena za Amigu 600 (kickstart 3.1, 2.5" na 3.5" IDE adapter, IDE CF disk Transcend 512MB, instaliran OS 2.1, ispravljač, miš) uz doplatu po dogovoru.

Da neces da prodas tu A600?

Poslednja izmena:
Oko 70 brojeva casopisa Svet Kompijutera (period od oko 2002 pa nadalje, ima nesto i starijih brojeva) i par casopisa Bonus
Jedan externi modem ali nema adapter za napajanje, kada sam ga korsitio je ok sljakao... ali to je bilo prilicno davno
1 starija tastatura
80 cd iz stranih PC casopisa iz druge polovine 90-tih

Ljudi ako nekome treba Amiga A600 u sve original kutiji sa sve upustvom,kao nova neka mi se obrati na pm...okacicu i slike sutra ili prekosutra,kad stignem da slikam...naravno oko cene mozemo da se dog...

Evo kao sto sam i obecao,slike...
Sve je komplet: mis(original od A600),tri joypada,joystick,original napajanje,kabel za tv i original uputsvo...

Prilozi

• Resized DSC01469.jpg
    Resized DSC01469.jpg
    195.6 KB · Pregleda: 137
  • Resized DSC01471.jpg
    Resized DSC01471.jpg
    106 KB · Pregleda: 94
  • Resized DSC01476.jpg
    Resized DSC01476.jpg
    123.5 KB · Pregleda: 96
  • Resized DSC01477.jpg
    Resized DSC01477.jpg
    103.3 KB · Pregleda: 82
Ako ima neko radio karticu ISA ili PCI koja bi radila na konfi iz mog potpisa i na Win XP. Evetualno i TV kartica me zanima. Uvek me nervira kad su prazni slotovi na plochi...

Takodje bi bilo lepo da mi se javi chovek koji je pokupio onu masu cd-a sa igrama sa pochetka 2000-e od ivan21k , jer planiram radi malo igranja da montiram i windows 98

Treba li nekom ovo?

Macintosh Classic

- instaliran OS 7 (ako se ne varam), na nemačkom
- ne znam tačno koliko ima memorije (~2MB) ili koliki je HDD (mislim 40 MB) mrzi me sad da ga palim
- štampač nisam uključivao, ne znam da li radi

Fale:
- kabl za povezivanje tastature (možete upotrebiti bilo koji s-video kabl, radi bez problema)
- miš (Apple desktop mouse)
- kabl za napajanje (može standardni od PC)

Ispravan, radi, probao malo da se igram u OS-u ali je problematično bez miša, a i nemački me baš nešto ne ide :)

Dolazi u obzir zamena za neki drugi retro hardver.

Prilozi

• mac.jpg
    mac.jpg
    118.6 KB · Pregleda: 87
Amiga

Vako imam neki Amigin hardwer ako koga interesuje i to :

Turbo 1240/25MHz Turbo board for amiga 1200 izgleda isto kao na slici

apollo1240_3_sm.jpg

Eksterni flopy za Amigu

i naravno amiga 1200 u delovima maticna ploca ,tastatura , kuciste*plastika* .
Stanje ovog hardwera je nepoznato poslednji put je radilo davne 1990 i neke ...

Pošto korisnik sa kojim sam dogovorio razmenu gore navedenih komponenti ima nekih porodično-zdravstvenih problema ......

Komponente su i dalje dostupne ali samo u kompletu ... našao sam još 2 joy-a( competiton pro i neki Turbo), 2 napajanja od A500 stim da jedno nema kabal koji vodi do amige,SIM memorija 5 modula *kapacitet nepoznat ali su neki od modula korišćeni u 1240 trebalo bi da su 8 ili 16 mb, 2 jednostrana i 3 dvostrana*.

Mene u razmeni interesuje sledeće : SkyStar HD 2 , DreamBox reciver , PS2 chipovan ili vi ponudite nešto od hardwera pa ćemo napraviti neku kombinaciju .

PS:
Tastatura nije externa već klasična a1200 *malo je prašnjava pošto je pvc popustio u kome je bila zapakovana-zavijena u svakom slucaju treba joj čišćenje kao i kućištu-plastici*.

Na ploči koliko se sećam je odrađen mod jer kartica nije htela da radi na istoj zbog revizije.Mod odrađenu u nekadašnjem ACZ-u.

Sa apollo 1240 se odlepio hladnjak od stojanja što i nije neki kvar ali bi novi vlasnik morao da stavi novi jer se kartica koliko se secam grejala *po prodavnicama ima onih vga kulera koji su iste veličine a verujem i da su efikasniji od postojećeg* i kartica je u originalnoj ambalaži .

Napisao sam u prepisci nekome na PP da imam i Action Replay 2 za A500 ... njega je uzeo ortak kao i Plavi CompetitionPro i diskete koje se vide na slici .

Prilozi

• CAM_0538.JPG
    CAM_0538.JPG
    127.4 KB · Pregleda: 81
  • CAM_0543.jpg
    CAM_0543.jpg
    290 KB · Pregleda: 91
  • CAM_0547.jpg
    CAM_0547.jpg
    308.8 KB · Pregleda: 81
  • CAM_0551.jpg
    CAM_0551.jpg
    220 KB · Pregleda: 77
  • CAM_0558.jpg
    CAM_0558.jpg
    280.2 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Za razmenu od retro hardvera imam: Spectrum 48K, C64 i 1541 disk, štampač za C64 MPS 803 kao nov u kutiji, Amstrad CPC 464 sa monitorom GT65, C128D (floppy ne radi), Dreamcast konzolu, Voodoo 2 grafičku 12Mb.
Sve je ispravno, sa pratećom opremom, kao i diskete za C64, igre za Dreamcast i Playstation 1 itd.

Zanima me Amiga 1200, a u obzir dolaze i Amiga 500/600, eventualno neki Sinkler ZX81, Spectrum +3, naravno samo u ispravnom stanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno